Blog
Trip Stopper 3000
2 min

Hoe Je Weer Nuchter Wordt Na Een Paddotrip

2 min

Onder invloed van psilocybine, maar je wilt ontnuchteren? Lees alles over de verschijnselen van een bad trip en hoe je deze snel beëindigt.

Stel je eens voor: je bent onder invloed van magic mushrooms en filosofeert met een vriend over het begrip ruimte en tijd. Onverwacht krijg je een telefoontje. Ze hebben je nodig op je werk! Je raakt in paniek en plotseling zijn de paddo's een stuk minder plezierig.

Of misschien heb je wel in je uppie paddo's gegeten om eens lekker te genieten. Maar in plaats daarvan ben je verontrust en onpasselijk. Er komen verstorende hallucinaties voorbij en je vindt het wel genoeg zo.

Als je in een vroeg stadium een trip op psilocybine wilt beëindigen, wat zijn dan je mogelijkheden? Voor we het daarover gaan hebben, is het nuttig om eerst eens naar wat achtergrondinformatie van deze raadselachtige substantie te kijken.

WAT IS HET EFFECT VAN PSILOCYBINE?

Magic mushrooms/truffles veroorzaken zelden een bad trip. Psilocybine veroorzaakt doorgaans euforie, heldere inzichten, verlichting en diepe gevoelens van liefde en welbehagen. Gebruikers zeggen dat je zaken er anders door benadert en dat je tijdens een trip onbezonnen en giechelig bent. Het waarnemen van aura's en visuele hallucinaties hoort er ook bij, maar deze zijn nog wel van de realiteit te onderscheiden.

HOELANG DUURT EEN PADDOTRIP?

HOELANG DUURT EEN PADDOTRIP?

De duur van een paddotrip hangt van de dosis af. Heb je minder dan 5mg psilocybine (minder dan 0,8g gedroogde paddo's) gebruikt, dan ben je met je trip ongeveer 6 uur onder de pannen. Neem je tussen de 5-15mg (0,8-2,4g gedroogde paddo's), dan duurt het 7 uur. Hogere doses trakteren je op een trip van 7,5 uur.

Onthoud dat de klok pas begint te lopen zodra de effecten voelbaar zijn. Dus niet vanaf het moment dat je de paddo's naar binnen werkt. Het beginpunt hangt af van je biochemie en de soort paddo waar je voor gekozen hebt. Mogelijk ervaar je gedurende 24 uur nog wat nawerkingen, maar dat is heel subtiel, dus het is gewoon mogelijk te doen wat je moet doen.

Gerelateerd artikel

Wat Je Moet Doen Als Je Een Bad Trip Meemaakt

ONTNUCHTEREN VAN EEN PADDOTRIP

ONTNUCHTEREN VAN EEN PADDOTRIP

Met het bovenvermelde tijdschema in het achterhoofd; stel dat je al 6 uur tript en je wilt weer nuchter worden, dan is het het beste de rit even uit te zitten. Zit je middenin een bad trip, dan doe je er verstandig aan om je door de paddo's te laten begeleiden naar rustiger vaarwater. Het heeft geen zin ze tegen te werken om uit je trip te komen.

Ga om te beginnen naar je eigen huis of zoek een plekje waar je je veilig en op je gemak voelt. Een vervelende trip ontstaat soms door het gevoel van constante bedreiging. Zorg dus voor een veilige omgeving en je komt snel weer tot bedaren. Nodig een vriend uit om je gezelschap te houden, eet wat fruit of ga even liggen en luister naar je favoriete muziek. Psilocybine is vaak een trip naar onbekende oorden. Sommige mensen ervaren dat als heftig en beangstigend. Probeer dus dingen te doen die je anders ook doet; daar wordt je hoofd rustig van.

Gerelateerd artikel

De Psychedelische Gids Voor Trip-Sitters

Als je het einde van je trip alsnog wilt bespoedigen, ga dan een stukje wandelen of hardlopen. Hierdoor versnel je je stofwisseling, wat ervoor zorgt dat je de drugs sneller omzet en afvoert. Psilocybine verdwijnt uit je lichaam door glucuronidering, een omzettingsproces voor drugs. Je bevordert het middels voedsel en voedingsstoffen als curcumin, resveratrol, druivenpitextract, mariadistel, meidoorn, omega 3 vetzuren, magnesium, appels en boerenkool. Door deze zaken te eten, zet je lichaam de psilocybine sneller om.

Een veilige en natuurlijke keus is onze Trip Stopper 3000. De verpakking bevat witte pillen met maltodextrine die de verschijnselen van een bad trip verminderen en donkere tabletten die valeriaan bevatten, waardoor je weer een veilige landing op aarde maakt. Haal ze alvast in huis, dan zit je altijd goed!

Een bad trip is behoorlijk onaangenaam, maar weet dat er nog nooit iemand dood is gegaan aan paddo's, dus jij overleeft het ook wel. Bovendien is het morgen allemaal weer voorbij.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
How To Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken