Blog
Hoe Kun Je Ontnuchteren Na Een Paddotrip?
5 min

Hoe Je Weer Nuchter Wordt Na Een Paddotrip

5 min

Een paddo trip kan een zeer aangename ervaring zijn. En als dat niet het geval is, is het meestal lang niet zo ernstig als vaak wordt voorgesteld. Maar soms wil je zo snel mogelijk weer met beide benen op de grond komen. Je kunt niet in je vingers knippen en verwachten dat je weer nuchter bent, maar de volgende tips kunnen wel helpen.

Bij het gebruik van psychedelica, of wat voor drug dan ook, moet je altijd voorzichtig zijn en je goed voorbereiden om de kans op een aangename trip te verhogen. Toch kan het, om wat voor reden dan ook, altijd resulteren in een nare ervaring. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je in zo'n geval moet doen. Sterker nog, weten hoe je omgaat met een bad trip kan al voorkomen dat je er überhaupt eentje krijgt, omdat het je meer gemoedsrust geeft.

Hieronder leggen we uit wat een paddotrip precies is, wat een bad trip inhoudt en hoe je kunt ontnuchteren als je er genoeg van hebt. Voordat we beginnen, is het belangrijk te weten dat het onmogelijk is om direct weer nuchter te worden. Toch kun je wel een aantal dingen doen om jezelf in een toestand te brengen die veel aangenamer en minder overweldigend is!

Wat is een paddo trip?

Wat Is Een Paddo Trip?

Een paddo trip ontstaat door het gebruik van een (middel)grote dosis psilocybine/psilocine, oftewel de actieve stoffen in paddo's. De trip kan heel mild zijn, waarbij de realiteit maar een klein beetje verandert, maar ook superintens en zelfs transcendent. Zolang je echter geen enorme dosis gebruikt, is een paddo trip doorgaans best aangenaam, ook als je de realiteit totaal anders waarneemt. Meestal pakt een trip dus goed uit, al kan de ervaring soms wat ongemakkelijk zijn.

Bij een paddo trip kun je de volgende effecten ervaren:

  • Visuele effecten: vervormingen, verzadigde kleuren, verdraaiingen, ademende objecten, flitsen, etc.
  • Auditieve effecten: geluiden komen sterker binnen, het kan moeilijk zijn om de oorsprong van een geluid te bepalen en om gesprekken te volgen.
  • Fysieke effecten: De meeste paddo trips hebben een fysiek element, waarbij je meer energie door je lichaam voelt stromen. Vaak is dit een prettig gevoel.
  • Mentaal: denkpatronen kunnen veranderen en een diepere dimensie krijgen, je komt al gauw op unieke ideeën, in de eerste stadia van de high kun je in een gedachtenspiraal raken.

Hoelang duurt een paddo trip?

Een paddo trip duurt meestal tussen de drie en vier uur en de effecten nemen in de uren daarna af; houd rekening met ongeveer twee uur. Hierna voelen de meeste gebruikers een zogeheten 'afterglow'. Dit is een prettig en vaak slaperig gevoel; je bent nog niet helemaal nuchter, maar voelt je ook niet high meer.

Als je wilt ontnuchteren van je paddo trip, is het goede nieuws dus dat je niet lang hoeft te wachten voor dit van nature gebeurt. Ga je helemaal op in de trip, dan kan dit juist wat teleurstellend zijn.

Gerelateerd artikel

Wat Zijn Visuals Bij Het Gebruik Van Psychedelica?

Hoe kun je ontnuchteren na een paddo trip?

Mocht je trip niet zo prettig uitpakken, of heb je te veel genomen, dan zijn er enkele stappen die je kunt nemen om jezelf weer met beide benen op de grond te krijgen. Vervolgens moet het geen probleem meer zijn om het uit te zitten.

Blijf rustig en geduldig

In de eerste plaats is het belangrijk dat je kalm blijft en je geduld bewaart. Als dit lukt, merk je dat het intense effect vanzelf weer afneemt. Schiet je in de stress, dan worden de onaangename effecten alleen maar versterkt en lijken ze ernstiger dan ze in werkelijkheid zijn.

Voor ervaren gebruikers is het vanzelfsprekend om rustig te blijven tijdens een trip. Maar als je voor het eerst gaat trippen, lijkt dit misschien onmogelijk. Als je niet goed weet hoe je jezelf moet kalmeren, kunnen de volgende tips je daarbij helpen!

Creëer een veilige ruimte

Creëer Een Veilige Ruimte

Zorg voor een veilige ruimte om te trippen, zodat je een plek hebt om je terug te trekken, hoe intens de ervaring ook is. Maak het extra gezellig en rustgevend. Zorgen voor een prettige omgeving, en op die manier ook voor jezelf, maakt dat je iets hebt om je op te focussen en geeft je het gevoel dat je het onder controle hebt.

Tip: Als je dit leest voordat je gaat trippen, kun je je ervaring verrijken door van tevoren alvast een veilige ruimte te creëren!

Blijf gehydrateerd

Blijf Gehydrateerd

Water drinken helpt in allerlei situaties, zo ook bij een overweldigende paddo trip. Naast dat het natuurlijk gewoon gezond is om gehydrateerd te blijven, kan het ook een goede afleiding zijn. Neem een slok en voel het water door je keel glijden. Dit kan je helpen om uit je hoofd en meer in je lichaam te komen.

Je kunt ook overwegen om iets zoets te drinken. Dat kan namelijk de snelheid verhogen waarmee je lichaam de psilocine afbreekt, waardoor je sneller ontnuchtert.

En vermijd cafeïne, want dat verhoogt een opgejaagd gevoel, paniek en onrust. Heb je al cafeïne gebruikt? Probeer dan eens een banaan; mogelijk kan dat de effecten wat verminderen.

Trip Stopper 3000

Trip Stopper 3000

Trip Stopper 3000 is een natuurlijk mengsel van valeriaan en maltodextrine. Het product is speciaal samengesteld om de geest te ontspannen en je te helpen ontnuchteren na het gebruik van psychedelica. Ondanks de naam, moet je echter niet denken dat dit je trip abrupt afbreekt. In plaats daarvan helpt het je gewoon om wat meer te aarden en jezelf op je gemak te stellen.

Zorg voor afleiding

Zorg Voor Afleiding

Soms is wat afleiding al genoeg. Denk aan muziek, een gesprek met een vriend, of een film of serie. Vooral het eerste kan bijzonder aangenaam zijn terwijl je tript. Het kan een vervelende ervaring zelfs in een prettige veranderen!

Laat jezelf echter niet door internet of berichtjes op je telefoon afleiden. Dit soort mentale prikkels werken juist verstorend, en kunnen een negatieve ervaring alleen maar erger maken. Zorg dus voor iets waarin je jezelf helemaal kunt verliezen.

Zoek steun

Er is vast wel iemand die je vertrouwt en waar je je hart kunt luchten. Misschien is dit niet altijd een optie als je onder invloed bent, maar het kan enorm helpen. Je moet echter wel iemand kiezen die je niet veroordeelt, want zelfs de minste kritiek kan al hard aankomen als je high bent.

Rust uit

Rust Uit

Dit is misschien wel het laatste wat je wilt, maar soms helpt het als je even lekker gaat liggen en de ervaring gewoon over je heen laat komen. Combineer dit met heerlijk rustgevende muziek en je kunt zelfs een ongelooflijke tijd beleven. Wat begint als een intense, overweldigende ervaring, zou wel eens uit kunnen monden in een diepgaande beleving.

Gerelateerd artikel

Wat Je Moet Doen Als Je Een Bad Trip Meemaakt

Een bad trip: hoe erg is het nou echt?

Als je nuchter wilt worden, is dat waarschijnlijk omdat je een bad trip hebt. Probeer in elk geval dit te onthouden: een bad trip zoals je je voorstelt op basis van de angstverhalen uit je jeugd, bestaat eigenlijk niet. In plaats daarvan is het bijna altijd gewoon een onaangename, intense ervaring. Het is dus zeker niet zo dat je krankzinnig wordt!

Nu je wat beter begrijpt wat een bad trip echt inhoudt, laten we eens kijken wat je kunt doen om zo'n trip te voorkomen.

Hoe voorkom je een bad trip?

Als je nog nooit van 'set' en 'setting' hebt gehoord, dan is het de hoogste tijd dat je je hierin verdiept. Simpel gezegd, heeft 'set' betrekking op je mindset, en 'setting' op de omgeving waarin je tript. Als je met de juiste mindset en in een geschikte omgeving gaat trippen, is de kans op een prettige ervaring groter. Leer dus ook herkennen wanneer de set en setting niet goed zijn, zodat je weet wanneer je beter niet kunt trippen.

Kort gezegd: als je in een stressvolle situatie zit, het gevoel hebt onder druk te staan of geen veilige plek hebt om te trippen, dan is de kans groot dat je de effecten overweldigend gaat vinden.

Een onaangename paddo trip voorkomen, is vaak gewoon een kwestie van goed plannen. Zorg er hoe dan ook voor dat je genoeg tijd en ruimte hebt om de volledige ervaring mee te maken. En wat je mentale toestand betreft, is het niet zo dat je per se vrolijk moet zijn, maar je moet je niet ellendig voelen. Als je gespannen bent of met heftige emoties aan je trip begint, is de kans groot dat deze negatieve gevoelens alleen maar versterkt worden!

Gerelateerd artikel

Set En Setting: Twee Essentiële Factoren Bij Een Psychedelische Trip

Ontnuchteren na het gebruik van paddo's: heb geduld!

Ontnuchteren Na Het Gebruik Van Paddo's: Heb Geduld!

Er zijn verschillende manieren om nare gevoelens tijdens je paddo trip te verminderen, maar onthoud ook dat de ervaring vanzelf weer overgaat! Zolang je jezelf hiervan kunt overtuigen, is het helemaal niet nodig om snel te ontnuchteren en kun je zelfs gaan genieten van de trip.

En als dit je niet lukt, is dat ook helemaal geen ramp! Het kost nu eenmaal tijd om het onder de knie te krijgen. Gebruik bovengenoemde tips om te zorgen dat je in de juiste stemming blijft tot alles weer normaal is.

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
How To Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken