Blog
Onderzoek: Cannabis gebruikers minder waarschijnlijk te zwaar
1 min

Onderzoek: Cannabis gebruikers minder waarschijnlijk te zwaar

1 min
Nieuws Onderzoek
Het lijkt erop dat regelmatig cannabis gebruiken zorgt voor een statistisch lagere kans op overgewicht, ondanks de vraatzuchtige aard van de munchies!

Als het gaat om cannabis gebruik, wordt aangenomen dat cannabis zorgt voor gewichtstoename. Het wordt vaak gebruikt om de eetlust te stimuleren en stoners over de hele wereld overvallen hun keukenkastjes en lokale supermarkten om de lekkere trek te stillen. Maar volgens onderzoekers van Quebec University is het waarschijnlijk dat cannabis gebruikers overgewicht en obesitas kunnen vermijden.

Deze observaties zijn gemaakt na het analyseren van de gegevens van 786 deelnemers in de leeftijd van 18 tot 74. Ontdekt werd dat mensen die cannabis hadden gebruikt, over het algemeen een gezondere Body Mass Index (BMI) hadden, lagere insulineniveaus wanneer nuchter en een lagere insuline weerstand. Het wijst erop dat cannabis gevolgen heeft voor gewichtstoename en het voorkomen van diabetes.

Geconcludeerd werd dat: "In dit grote onderzoek met een dwarsdoorsnede van volwassenen met een hoge preventie van zowel gebruik van stoffen als obesitas, wordt het gebruik van cannabis in het laatste jaar geassocieerd met een lagere BMI, een lager percentage vetmassa, lagere nuchtere insuline en HOMA-IR. De inverse associatie waargenomen in ons werk ondersteunt grotendeels het bewijs van een eerdere dwarsdoorsnede en follow-up onderzoek. Als een gevolg hiervan kan cannabis worden beschouwd als een interessante optie voor onderzoek naar obesitas en bijbehorende aandoeningen."

Het onderzoek ondersteunt eerdere uitstapjes in het veld, want in observerende studiegegevens uit 2013 is te vinden dat degenen, die cannabis geconsumeerd hadden, betere gezondheidsmetingen hadden op het gebied van diabetes dan mensen die nooit eerder hadden gebruikt. Ander onderzoek, waarin een dwarsdoorsnede van het volk werd onderzocht, ontdekte dat obesitas aanzienlijk lager was in dat deel van de bevolking die aangaf cannabis te gebruiken.

Kortom, het ziet er goed uit voor cannabis gebruikers. Het betekent natuurlijk niet dat cannabis direct obesitas of diabetes voorkomt, maar er kan worden gesuggereerd dat er een of ander verband is. Meer gedetailleerd onderzoek is nodig, waarin wordt uitgezocht wat er aan de hand is. Maar voor nu is er wederom een stuk onderzoek waarin wordt aangetoond dat er voordelen kleven aan er zo nu en dan eentje opsteken!


Read more about
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken