Blog
Cannabis vermindert frequentie van migraines
1 min

Cannabis vermindert frequentie van migraines

1 min
Nieuws Onderzoek
Wetenschappers in Colorado hebben ontdekt dat cannabis de frequentie van migraines vermindert bij personen die hier regelmatig aan lijden.

De geleidelijke afbrokkeling van het verbod op cannabis maakt steeds meer ruimte voor wetenschappers om de aard van cannabis te onderzoeken, zonder angst voor vervolging door de autoriteiten of hun collega's. Het zorgt ervoor dat er een gigantische hoeveelheid cannabis gerelateerd onderzoek wordt gepubliceerd, zeker in plaatsen als Colorado, waar cannabis volledig gelegaliseerd is.

Het meest recente onderzoek uit Colorado werd kort geleden door wetenschappers van de Colorado Universiteit gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacotherapy. De wetenschappers ontdekten dat cannabis een effectieve behandeling bleek te zijn voor personen die regelmatig last hebben van migraines.

Een migraine is als een hoofdpijn op steroïden, die inslaat met de meest extreme pijn en vaak ook misselijkheid en wazig zicht veroorzaakt. Voor diegenen die eraan lijden, is het een helse toestand.

CANNABIS: VERBETERT DE KWALITEIT VAN LEVEN

Het onderzoek in kwestie was een terugblik op medische marihuana cijfers, waarbij de effecten van marihuana op 121 patiënten werden beoordeeld, die het middel via een arts hadden gekregen om hun migraines te behandelen. Elke deelnemer had een klinische diagnose van migraine en keerde terug voor controle nadat de behandeling met marihuana in eigen beheer was uitgevoerd.

Het was bemoedigend te ontdekken dat cannabis ervoor zorgde dat de frequentie van migraines aanzienlijk was verlaagd, waardoor patiënten hun levens konden leiden terwijl ook de kwaliteit verbeterd werd. Bij 12% van de patiënten werd ook ontdekt dat het gebruik van marihuana, aan het begin van de aanval, de migraine volledig leek te stoppen, zodat de migraine in zijn geheel werd voorkomen.

Hoewel er andere onderzoeken zijn waarin de migraine-verlichtende kracht van cannabis is gedocumenteerd, is dit het eerste onderzoek waarin daadwerkelijk wordt gekeken naar effecten in het veld, met echte patiënten die hun gewone levens leiden. Het is een enorme overwinning voor medicinale marihuana.

Omdat cannabis zo effectief bleek, concludeerden de onderzoekers: "Verder onderzoek moet worden uitgevoerd om te bepalen of er een geprefereerde leveringsmethode, dosering en bepaalde soort marihuana bestaat voor therapie bij migraine, maar ook wat de mogelijke lange termijn effecten van medicinale marihuana zijn."

Wederom is aangetoond dat marihuana actief kan bijdragen aan het behandelen van mensen die het nodig hebben.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken