Blog
Plagron Producten
3 min

Haal Het Meeste Uit Je Planten Met Plagron

3 min

Op zoek naar basisvoeding voor je planten? Of naar een handleiding voor beginners of een kweekschemacalculator? Of heb je besloten over te stappen op een hydrocultuur? Plagron heeft alles wat je nodig hebt. Lees verder en ontdek meer over dit bedrijf en hoe het deskundig is geworden op het gebied van meststoffen, toevoegingen en voedingsstoffen.

PLAGRON: WIE EN WAT?

Of je nu een getalenteerde kweker bent of net bent begonnen, het is cruciaal dat je kennis opdoet over substraten, voedingsstoffen en toevoegingen. Gelukkig kun je gebruikmaken van de expertise van Plagron. Dit bedrijf levert CE-gecertificeerde producten "voor elke soort kweker" en garandeert daarmee "de beste kweekprestaties." Dat is nogal een belofte, maar verdiep je even in het uitgebreide assortiment. Dan zie je dat Plagron behoorlijk wat kennis heeft over alles wat nodig is voor een succesvolle kweek.

Plagron begon in 1992 als een nederige wormenfarm. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming die wereldwijd zendingen levert. Bovendien bedient Plagron elke kweker, ongeacht je ervaring. Het maakt dus niet uit of je één plant kweekt of honderd. Met het juiste substraatmengsel, essentiële voedingsstoffen en meststoffen, helpt Plagron je bij het behalen van de "beste kweekprestaties". Nu je kennis hebt gemaakt met het bedrijf, is het tijd het aanbod eens te bekijken.

HET ASSORTIMENT VAN PLAGRON

Het Assortiment Van Plagron

Het is heel eenvoudig om van start te gaan met Plagron. Zo zijn er vier duidelijk afgebakende categorieën: Start, Basisvoeding, Substraat en Additief. Daarmee krijg je volledige controle over je volgende kweek. Ben je een beginnend kweker? Ook jou toont Plagron geschikte producten.

1. START

Zoals de categorietitel al zegt, is dit de plaats waar de meeste kwekers hun kweekreis beginnen. De categorie Start bevat diverse starterssets, zadenboxen en substraten die ideaal zijn voor stekjes en zaailingen. Het enige wat je hoeft te doen, is beslissen hoeveel planten je gaat kweken. Vervolgens kies je het Plagron-product dat daarbij past.

Voor nieuwe kwekers heeft Plagron nog meer expertise voorhanden. Kies een product uit de categorie Start en je krijgt verwante producten, veelgestelde vragen en een instelbare kweekschema-calculator te zien.

2. BASISVOEDING

Misschien heb je er alle vertrouwen in dat je je zaden kunt ontkiemen zonder producten van Plagron Start. Ga dan naar de categorie Basisvoeding. Als je wel gebruikmaakt van een zadenbox of startersset van Plagron, kies dan producten uit de categorie Basisvoeding die passen bij jouw product. Op elk voedingsmiddel vind je een duidelijk etiket met kleurcode en essentiële informatie. Ook kun je verwante producten en handige tips vinden van de experts bij Plagron. Er zijn tevens zorgvuldig ontwikkelde voedingsmengsels verkrijgbaar voor kwekers die werken met kokosvezel of een hydrocultuur.

Gerelateerd artikel

Leer Hoe, Waarom En Wanneer Je Wiet Van Voedingsstoffen Moet Voorzien

3. SUBSTRAAT

Alle planten hebben een gebalanceerd, gezond en voedingsrijk substraat nodig. Als je daar niet voor zorgt, krijgen ze te maken met problemen. Zo kan een slechte wortelstructuur ontstaan of de groei stagneren. Plagron is zich ook bewust van het belang van diverse effectieve substraten. Daarom vind je in het assortiment zowel grond, kokosvezel, hydro/kokos als Euro Pebbles.

Plagron vindt het belangrijk om in goed contact te staan met klanten. Dat geeft het bedrijf namelijk inzicht in behoeften. Deze feedback heeft er onder andere voor gezorgd dat Plagron ook reeds bemeste substraten verkoopt. Daardoor is het voor jou mogelijk je bezig te houden met andere aspecten van je kweek.

4. ADDITIEF

De meeste planten groeien en bloeien met succes zolang het substraat de juiste balans biedt qua voedingsstoffen. Als je de opbrengst echter wilt optimaliseren, dan heb je extra middelen nodig. Denk aan boosters, stimulanten, pH-tests en substraatverbeteraars. Welke toevoeging goed is voor jouw project, is afhankelijk van diverse factoren. Om je bij die keuze te helpen, geeft Plagron uitgebreide informatie onder het kopje "grow topics". Op de site vind je ook gedetailleerde productomschrijvingen.

PLAGRON-PRODUCTEN BIJ ZAMNESIA

Plagron-producten Bij Zamnesia

Zamnesia presenteert vol trots diverse Start-producten van Plagron. Deze vormen slechts een fractie van het assortiment van Plagron, maar zijn ideaal voor de ontkieming en bemesting.

  • SEEDBOX

Voordat je bezig gaat met de zorgvuldige balans tussen licht, water, voedingsstoffen en temperatuur, moeten je zaden eerst ontkiemen. Deze fase ziet men vaak een beetje over het hoofd. Planten die echter een zo goed mogelijke start krijgen, geven je een grotere kans op een succesvolle opbrengst. Dergelijke cannabisplanten hebben dan ook een betere weerstand op het moment dat er problemen ontstaan.

In de Seedbox zitten 12 kant-en-klare kokospluggen voor de ontkieming. Daarnaast zit er een speciale Seedbooster van Plagron (250ml) in en een transparant omhulsel. Samen zorgen deze items ervoor dat je babyplantjes de start krijgen die ze nodig hebben.

Seedboxbekijk product

  • STARTER SET

Weten waar te beginnen met voedingsstoffen, toevoegingen en bloeistimulanten is een van de uitdagendste aspecten van een kweek. Gelukkig ben je met de Starter Set van Plagron op alle drie de gebieden goed op weg. Zowel de Terra Starter Kit als de Natural Starter Kit bevatten alles wat je nodig hebt voor gezonde plantengroei, bloei en toppen. Beide sets bieden een beproefde en gecontroleerde balans van stikstof, fosfor en kalium, geschikt voor zowel de groei- als bloeifase. Ideaal voor beginnende kwekers en alles wat nodig is om te beginnen.

Starter Setbekijk product

  • SEEDBOOSTER PLUS

Plagron is niet zomaar een internationaal gewaardeerd bedrijf. Zijn gewaardeerde expertise op het gebied van substraten, meststoffen en toevoegingen is het gevolg van toewijding aan onderzoek en ontwikkeling. Door rechtstreeks te reageren op de vragen en noden van de markt, is het bedrijf voortdurend bezig om producten te verbeteren.

Gerelateerd artikel

NPK: Wat Is De Beste Verhouding Voor Cannabiskweek?

Seedbooster Plus is een eersteklas voorbeeld van deze toewijding. Dankzij de speciale formule heb je slechts 7 druppels nodig om de ontkieming van zaden te stimuleren. Ook werkt het soms oudere zaadjes een boost te geven, zodat ze zich met nieuwe kracht ontwikkelen.

Seedbooster Plusbekijk product

  • GREEN SENSATION

Green Sensation is meer dan alleen een goede meststof. Het is een 4-in-1-oplossing die een krachtige stimulans geeft aan planten, binnen dan wel buiten. De strenge kwaliteitseisen van Plagron garanderen dat Green Sensation geen hormonen bevat. Ook zitten er geen residuen in die afkomstig zijn van dieren. Het bevat tevens geen genetisch gemodificeerde stoffen. Green Sensation zit in plaats daarvan boordevol voedingsstoffen en stimulanten.

Fosfor en kalium verbeteren hierbij de bloei en resistentie van planten. De gepatenteerde selectie van voedingsstoffen stimuleert echter de productie van toppen en het vervoer van suiker. Tot slot zorgen zorgvuldig geselecteerde verbeteraars en enzymen voor een gezond bodemleven, een grotere opbrengst en smaakvolle toppen. Meng het eenvoudig met water zoals beschreven, voordat je de basisvoedingsstoffen toevoegt voor een krachtige alles-in-1-oplossing.

Green Sensationbekijk product

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken