Blog
Power Flower (Royal Queen Seeds) feminized
2 min

Power Flower: Cannabis Strain Review & Informatie

2 min
Seedshop Strain Review

Voor niet-ingewijden: Power Flower is een variant van Power Plant, een legendarische Zuid-Afrikaanse sativa. Ze komt uit de stal van RQS en doet haar voorganger echt eer aan. Power Flower is een taaie en productieve sativa, die veel te bieden heeft qua kracht en smaak. Lees door en ontdek er alles over!

Power Flower is een robuuste sativa die afstamt van Power Plant, een Zuid-Afrikaans wonder. Power Plant is in de late jaren '90 verschenen en werd al snel populair in de Amsterdamse coffeeshops. Cannabisliefhebbers zijn simpelweg dol op haar stimulerende en energieke high. Royal Queen Seeds heeft dankbaar gebruikgemaakt van deze gerenommeerde genen en een nieuwe, verbeterde versie gecreëerd met de naam Power Flower. Deze soort pronkt met een opvallende snelheid en kweekgemak.

Kenmerken van Power Flower

Power Flower is een bijna zuivere (88%) sativa. Gezien haar robuuste Zuid-Afrikaanse genen, is ze eenvoudig te kweken. Daarnaast trakteert ze je in razend tempo op een aanzienlijke oogst. Ze staat vooral bekend om haar inspirerende effecten en unieke terpenen-profiel.

Genen Sativa-dominant
Ouders Pure Zuid-Afrikaanse Sativa
THC 19%
CBD Gemiddeld
Smaak Aards, fruitig, citrusachtig, dennenachtig
Effect Opwekkend, energiek, creatief

Power Flower heeft als sativa de beste eigenschappen in huis als het gaat om de smaak, het effect en de productie. En dankzij de taaie genen kamp je niet met de standaard nadelen van het kweken van sativa-dominante planten.

In haar smaakprofiel bespeur je verrukkelijke vleugjes aarde, citrus en dennen op een bedje van fruit. Voor wat betreft haar kracht, mag je je verheugen op een gemiddelde hoeveelheid THC van 19%. Ze biedt daarmee een cerebrale high, zonder loomheid. Hierdoor heeft ze de reputatie als prima rookwaar voor overdag. Het CBD-niveau is laag tot gemiddeld, maar toch hoger dan in de gemiddelde strain. Deze balans maakt haar nog beter voor overdag.

Power Flower (Royal Queen Seeds) feminized

(6)
Ouders: South African Sativas
Genetica: 15% Indica / 85% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 18%
CBD: Gemiddeld
Bloei soort: Fotoperiode

Hoe Kweek je Power Flower?

Hoe Kweek Je Power Flower?

Power Flower is een bijna zuivere sativa. Toch is het kweken gemakkelijk en ongecompliceerd. Zelfs buiten zal ze nauwelijks stretchen. Al met al, ervaar je vaak geen problemen bij het kweken van deze plant.

Moeilijkheidsgraad Beginner
Presteert het best Binnen / buiten
Klimaat Gematigd, warm
Soort Feminized
Hoogte binnen 80–120cm
Hoogte buiten 160–200cm
Bloei 8–9 weken
Oogst (buiten) Oktober
Opbrengst binnen 500–550g/m²
Opbrengst buiten 500–550g/plant

Dankzij de krachtige genetica, floreert Power Flower in bijna elke omgeving. Ze kan binnen een beheersbare hoogte van ongeveer 120cm bereiken. Binnenkwekers vinden dus vast wel een geschikt plekje. Buiten stretcht de plant wel, maar slechts een klein beetje. De maximale hoogte bedraagt daar namelijk 200cm. Als je haar toch wilt toppen of supercroppen, kun je gerust je gang gaan.

Power Flower ontwikkelt twee tot vijf grote cola's die uiteindelijk barsten van de lichtgroene toppen. Ze produceert ook veel hars, zelfs op de suikerblaadjes. Dit maakt haar ideaal als je graag concentraten maakt. Zoals de meeste sativa's, vraagt Power Flower weinig voedingsstoffen. Daarnaast prefereert ze een lager EC-niveau. Dit is voordelig als je in minder rijke aarde kweekt. Bovendien bespaar je hiermee geld op meststoffen.

De bloeitijd van Power Flower is kort, namelijk 56 dagen. Kweek je haar binnen, onder een 600 watt-lamp en zit alles mee? Dan mag je je verheugen op een opbrengst van wel 550g/m². Als je de plant buiten voldoende zon biedt en de temperatuur onder de 28°C blijft, mag je rekenen op wel 550g/plant.

Gerelateerd artikel

Top 5 Cannabis Sativasoorten Voor 2020

Power Flower: Smaak en Effecten

Power Flower: Smaak En Effecten

Bij het roken, verwent Power Flower je met aardse smaken die doen denken aan Skunk. Bij het inhaleren, bemerk je allereerst uitgesproken peperachtige tonen. Blaas je uit, dan worden deze in balans gebracht door zoete en hartige vleugjes. Houd je de rook vast, dan bespeur je ook wat fruitige noten. Al deze smaken bieden een prettige sensatie, waar je keer op keer van geniet zonder verveeld te raken.

Voor wat betreft de effecten, is Power Flower een typische 'upper strain'. Dit komt voornamelijk door haar sativa-dominante karakter. Na dat eerste trekje voel je onmiddellijk een verfrissende en verkwikkende buzz opkomen. Dankzij deze inspirerende vibes, blijf je niet op de bank hangen, maar kun je alles aan wat op je pad komt. Ze is ook ideaal voor creatievelingen die inspiratie zoeken om nieuwe ideeën uit te werken.

Power Flower: Eindoordeel

Zijn sterke, fatsoenlijke sativa's jouw ding, dan is Power Flower een hele goede keuze. Als kweker loop je met deze Amsterdamse klassieker weinig risico op problemen. We bevelen deze strain zelfs aan als je net begint met kweken en dat kunnen we niet van elke sativa zeggen. Deze soort scoort simpelweg op alle vlakken, van de spectaculaire high tot de geweldige smaak.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Seedshop Strain Review
Zoeken in categorieën
of
Zoeken