Blog
Strain Review: Critical Kush
3 min

Strain Review: Critical Kush

3 min

Kort nadat Barneys Farm Critical Kush creëerde, won ze de High Times Cannabis Cup. Sindsdien is dit feminized zaad een topkeuze voor de Europese markt. Laten we eens kijken hoe ze het doet!

Zolang je op zoek bent naar een fotoperiode indica, maken alleen al de statistieken rondom Critical Kush haar moeilijk te weerstaan. Ze is 100% feminized, 100% indica en in staat tot en met 650g/m² dichte, met kristallen bedekte bloemen te produceren na slechts een kleine 8 weken bloeitijd. Bekijk de beoordelingen en je zult diep moeten graven om iets negatiefs over deze Critical Mass X OG Kush kruising te vinden. Dat is wat ons ervan overtuigde om dit zeer gewilde spul te proberen en voor onszelf te ontdekken of ze haar smetteloze reputatie kan waarmaken.

KWEEKEIGENSCHAPPEN

Bij ons kiemde Critical Kush snel en groeide vlug. Ze begon kort en struikachtig met grote, vette, indica-stijl bladeren - precies zoals we hadden gehoopt. Tegen de derde week topte we onze jonge zaailingen en gaven ze nog een week om te herstellen, toen shiftten we onze verlichting naar 12/12 om bloei te stimuleren.

Eenmaal in de bloeifase hadden onze Critical Kush planten heel weinig rek. De uiteindelijke grootte is dus zeer afhankelijk van hoe lang je kweekt. Persoonlijk eindigden we met stevige, middelgrote planten van ongeveer 75cm hoog. De kap was mooi en gelijk, en de planten hielden hun gezonde, donkergroene kleur bijna tot aan de oogst.

Als je besluit om Critical Kush eens te proberen, voeg dan een steunsysteem toe kort na de bloeifase. Wij sloegen dit deel over, omdat de stengels één van de sterkste waren die we ooit hadden gezien, maar na 4,5 in bloei begonnen de takken te buigen door het gewicht. De toppen waren super strak, en de harsproductie was geweldig om te zien. In combinatie met elkaar maakten deze twee eigenschappen de bloemen verrassend zwaar voor hun grootte. Tijdens de uitharding kregen ze een steenachtige consistentie en behielden het grootste deel van hun gewicht.

Critical Kush (Barney's Farm) feminized

(154)
Ouders: Critical Mass x O.G. Kush
Genetica: 100% Indica
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 25%
CBD: 2%
Bloei soort: Fotoperiode

We knipten sommige planten net voor de 7,5 week, toen er een merkbare verkleuring was, en lieten de rest doorgaan naar negen weken om een hoger percentage amber te krijgen. Er was geen merkbare deining na de zeven weken - we hebben dus niet het gevoel dat we opbrengst verloren hebben door een paar dagen eerder te knippen. In totaal kweekten we vier Critical Kush planten en kregen tussen de 100-150g gedroogde toppen van ieder, redelijk dicht bij de 650g/m² opbrengst die Barney's Farm publiceerde. Als we een meer geavanceerde trainingtechniek hadden gebruikt, zoals SOG, zijn we er vrij zeker van dat we zelfs meer hadden kunnen halen.

Als je besluit om Critical Kush te kweken, houd dit in gedachten: als we zeggen dat de toppen dicht zijn, dan is dat niet overdreven. Zorg ervoor dat je alles schoonmaakt als je knoeit bij het water geven en houd de luchtvochtigheid goed in de gaten. Ze leken sterk genoeg en het ging bij ons goed, maar onzorgvuldigheid kan gemakkelijk leiden tot schimmel of toprot. Bij de uitharding laat je de potten ook dikwijls ontluchten, en het kan misgaan als je hier niet tijdig zorg voor draagt. Dat gebeurde met ons; we hadden een pot misplaatst en deze werd niet op tijd ontlucht.

SMAAK EN AROMA

Critical Kush is een van onze favorieten om een heleboel redenen, maar smaak en aroma staan niet op die lijst. Dat wil niet zeggen dat ze vies ruikt of smaakt; het is gewoon geen opvaller op dit gebied. Tijdens de kweek hebben de jonge planten een klassieke peperige geur als je over de bladeren wrijft of de plant verstoort. In bloei geeft Critical Kush een citrusgeur af, met duidelijke tonen van citroen en limoen. Eenmaal uitgehard zijn aroma en smaak vrij mild. Het totale boeket is ruwe aarde met een pittige kant, terwijl de smaak een beetje scherp is met een vleugje van hout en aarde.

DE EFFECTEN

De smaak en het aroma zijn misschien middelmatig, maar de krachtige stone is verre van gewoon. Gerookt of gevaporiseerd, Critical Kush duurt een paar minuten om effect te hebben en zal dan al snel je lichaam en je geest omhullen in een zware, dikke wolk van pure ontspanning. Je zult al je problemen vergeten en je zorgen loslaten, en je spieren zullen ontspannen en slap worden.

We zullen je niet voor de gek houden door te zeggen dat je niet in staat zal zijn om van de bank af te komen, maar je zult het waarschijnlijk niet eens willen. In aanvulling op het hoge THC-niveau heeft Critical Kush een mooie 2,1% CBD, die de fysieke buzz versterkt. Ons gebruik is puur recreatief, maar het is niet moeilijk je voor te stellen dat deze soort een hoog potentieel zou hebben voor medisch gebruik of als je op zoek bent naar een betere slaap, minder pijn of stressverlichting. Het is zeker niet bedoeld voor de ochtend; overmatig gebruik in de ochtend zou je hele dag kunnen verpesten, tenzij je die dag alleen Netflix wilt kijken of videospelletjes speelt.

CONCLUSIE

Critical Kush is een pure indica soort die snel enorme opbrengsten van mooie dichte toppen produceert die eruit zien alsof ze werden gedompeld, gerold, vervolgens weer ondergedompeld in glinsterende harskristallen. Ze is snel, beginnersvriendelijk, in staat om kweekfoutjes te overleven en om dan evengoed een potentieniveau te leveren dat moeilijk te verslaan is. We zouden Critical Kush onder alle omstandigheden aanraden. Dus als als je voorraadje bijna op is, is ze de perfecte keuze van cannabiszaden.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken