Blog
Productbeoordeling: Arizer Solo
3 min

Productbeoordeling: Arizer Solo

3 min

Toen de Arizer Solo werd uitgebracht, werd hij onthaald als een van de beste, portable vaporizers op de markt. We kijken even terug om te ontdekken of hij de tand des tijds heeft doorstaan.

De Arizer Solo is een van de meest herkenbare en beroemde vaporizers tot nu toe. Na het uitbrengen stond de cannabis gemeenschap op zijn kop, dankzij de combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid, waardoor vapen veel toegankelijker werd. Ook tegenwoordig is de Arizer Solo nog steeds populair, met een loyale aanhang van fans. Dus we leggen de vaporizer onder de loep, om te ontdekken hoe geweldig hij daadwerkelijk is.

FORMAAT

Een van de voordelen van de Solo is dat hij niet alleen wiet kan verdampen, maar dit met een klein postuur doet. De vaporizer is ongeveer zo groot als een blikje frisdrank, maar veel smaller. Dit formaat, gecombineerd met het cilindrische ontwerp, zorg ervoor dat hij lekker in de hand ligt. Het gewicht (230g) voelt ook geruststellend en produceert een gevoel van kwaliteit. Zonder het mondstuk, zorgt het formaat en gewicht ervoor dat hij eenvoudig en discreet kan worden opgeborgen. Ook kan hij handig worden vervoerd, waardoor hij goed geschikt is om mee te nemen naar bijvoorbeeld het huis van een vriend.

GEBRUIKSGEMAK

Arizer Solo

In tegenstelling tot vele andere portable vaporizers, wordt je droge kruid in de bodem van het mondstuk gestopt, in plaats van direct in de verwarmingskamer. De vaporizer moet vervolgens ondersteboven worden gekeerd als je je mondstuk plaatst, zodat je kruid niet eruit valt.

Als het gaat om functionaliteit, is de Arizer Solo extreem eenvoudig in gebruik. Je kan de vaporizer aanzetten door beide knoppen tegelijkertijd een aantal seconden in te drukken. Eenmaal aangezet, zal ook het licht display aan de voorkant oplichten en de status van de batterij tonen. Deze lampjes geven ook de huidige temperatuur aan, variërend van 1 tot 7. Door de "up" en "down" knoppen te gebruiken, is het mogelijk een temperatuur in te stellen voor de Solo. Naarmate het apparaat heter wordt, zullen de temperatuurlampjes een voor een gaan branden, om jou te laten weten wat het huidige temperatuurniveau is. Persoonlijk had een instelling van 4-5 mijn voorkeur.

Zodra de lampjes het door jou ingestelde temperatuurniveau bereiken, is de vape klaar voor gebruik. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten. Ik vond het echter verstandig om de vape nog een extra minuut te geven voor ik een trekje nam. Hierdoor krijgt de wiet genoeg tijd om te verwarmen en dit resulteert in een veel dikkere dampwolk bij die eerste trek.

De Arizer Solo heeft een automatische timer, waardoor de vaporizer na 12 minuten uitschakelt. Normaal gesproken is dit lang genoeg voor een sessie, maar mocht dit niet het geval zijn, dan kan je simpelweg beide knoppen indrukken. Het apparaat schakelt weer in en je kan verder. Je hoeft niet echter niet te wachten tot die 12 minuten verstrekken zijn; beide knoppen indrukken als het apparaat aan staat, zal de vape uitschakelen, mocht je eerder klaar zijn.

BOUWKWALITEIT

Arizer Solo

Er is een reden waarom de Arizer Solo zo zwaar aanvoelt in de hand; de buitenste behuizing is gemaakt van gezandstraald geanodiseerd aluminium, waardoor de behuizing sterk en beschermend is. Het glazen mondstuk is ook speciaal voor de vaporizer gemaakt en verzekert een schoon en helder damppad. Het gehele apparaat is in Canada gemaakt, met hoogwaardige componenten. Dit komt allemaal samen in een vaporizer die overduidelijk is ontworpen met kwaliteit en betrouwbaarheid in gedachte. Dit is een van de redenen waarom de vape zo populair is sinds het uitbrengen.

Als het gaat om het uiterlijk, springt er niet echt iets uit bij de Solo. Hij ziet eruit als een batterij pack of een soort generiek, elektronisch apparaat. Hij is absoluut niet gestroomlijnd, zoals de meer moderne vaporizers, maar uiteindelijk doet dit er niet toe. Hij is klein en goed gebouwd, waardoor hij relatief eenvoudig kan worden meegenomen, wat uiteindelijk is waar het om gaat bij portable vaporizers.

DAMPKWALITEIT

Dampkwaliteit is een van de meest belangrijke aspecten van een portable vaporizer en de Arizer Solo stelt niet teleur. Het lange, glazen damppad verzekert een koele en frisse damp en het gepatenteerde hybride convectie/conductie verwarmingselement produceert dichte dampwolken. Voor zo'n betaalbare vape is het opmerkelijk. Het is, wederom, eenvoudig te begrijpen waarom de Solo zo populair is. Het viel me wel op dat de kruidenkamer in het mondstuk vrij klein is, dus als je dit flink volpropt, kan je wel wat weerstand voelen bij het inhaleren. Dit doet echter niets af aan de daadwerkelijke dampkwaliteit.

BATTERIJDUUR EN OPLADEN

De batterij van de Arizer Solo is, op de huidige markt, niet bijzonder, maar ook niet slecht. Gemiddeld kon ik het apparaat 1,5 uur continu gebruiken (grofweg acht sessies van 12 minuten) voordat ik het apparaat opnieuw moest opladen. Hierdoor is de levensduur van de batterij gemiddeld te noemen, als de Solo zich staande moet houden tussen nieuwere modellen. Helaas heeft de Solo geen bypass als het gaat om het opladen, wat inhoudt dat het apparaat tijdens het opladen niet kan worden gebruikt. Omdat de batterij zich goed laat aflezen als je het apparaat inschakelt, kan een lege batterij, halverwege een sessie, eenvoudig worden vermeden.

PRIJS

De Arizer Solo heeft een adviesprijs van ongeveer €170,-, wat zich op de vape markt vertaalt naar een lage tot gemiddelde prijs. Hierdoor is de Solo enorm betaalbaar en het is een geweldig model voor beginners, die hun eerste stapjes zetten in de wereld van het vapen. Als je de aangeboden kwaliteit overweegt, is het een prima prijs.

AANVULLENDE OBSERVATIES

Naast het glazen mondstuk, wordt de Arizer Solo ook geleverd met een glazen aromatherapie kom. Deze kan in de hittekamer worden geplaatst om aromatische olie te vaporiseren om de damp in een ruimte te verspreiden. Het is niet bedoeld voor gebruik met wiet, maar voor het opwekken van een bepaalde sfeer voor meer spirituele of ontspannende praktijken. De olie komt nooit in contact met het verwarmingselement, waardoor deze langzaam wordt verwarmd en verspreid in de ruimte.

CONCLUSIE

De Arizer Solo is dan wellicht wat ouder, maar heeft de tand des tijds doorstaan. Hij bezit niet alle toeters en bellen die de meer moderne en gestroomlijnde vaporizers wel hebben, maar kan nog steeds wedijveren met de rest, dankzij buitengewone bouwkwaliteit, dampproductie en betaalbaarheid. Deze vape is ideaal voor beginners of mensen die een goedkope, betrouwbare, portable vaporizer aan hun collectie willen toevoegen. De Arizer Solo is verzekerd van een plekje als een van de beste vaporizers op de markt en zal dit plekje niet verlaten.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken