Blog
Recensie: de Black Jack van Nirvana Seeds
4 min

Recensie: de Black Jack van Nirvana Seeds

4 min
Producten Seedshop
Black Jack van Nirvana Seeds is een magische mengeling van twee legendarisch rassen die pijn en stress als bij toverslag doen verdwijnen' Lees verder om meer te weten te komen waarom dit buitenbeentje een ereplaats in je tuin verdiend.

Met Black Jack verkrijg je alle goede eigenschappen van twee van de beste medicinale rassen ter wereld, Black Domina en Jock Horror. Waarvan elke zich aan het andere eind van het cannabis-spectrum bevindt en verschillende behoeftes bevredigd. Black Domina zorgt ervoor dat stress en pijn vrijwel direct uitgevlakt worden, met een bijna-narcotische, verlammende high, terwijl Jock Horror de gemoedstoestand verbeterd en depressie voor uren verlicht. Van Black Jack, het resultaat van deze buitengewone kruising, wordt bericht dat het een waar genoegen is om te kweken en te roken. Wil je weten of deze beweringen waar zijn? Laten we het uitzoeken!

GROEI-EIGENSCHAPPEN

Om met onze Black Jack-kweek te beginnen hebben we 10 gefeminiseerde zaadjes van Nirvana direct in potjes, gevuld met vochtige aarde, geplant en ze afgedekt om de vochtigheidsgraad hoog te houden en ze op een warmhoudplaat gezet voor warmte.

De eerste zaailingen staken op de vierde dag hun kopjes boven de grond en na de zesde dag stonden ze allemaal, behalve één, aandachtig in het gelid met ontvouwde kiembladeren. Net toen we het op wilden geven met de achterblijver kwam het op de achtste dag tevoorschijn. Ze was een beetje traag van start maar haalde al snel de andere Black Jack zaailingen in, er waren geen tekenen dat ze in de groei was blijven steken.

Terwijl de groeiperiode voortschreed groeiden onze Black Jack plantjes snel, we topten ze zodra het vierde stel bladeren zich ontvouwde. Ze herstelden na een paar dagen en begonnen nieuwe takjes aan te maken zowel aan het afgeknepen topje als aan de onderste nodes. Wij besloten om LST (Low-Stress Train) op de helft van onze jongelingen toe te passen, en de anderen op natuurlijke wijze te laten groeien om te zien hoe dat op de uiteindelijke opbrengst van invloed zou zijn.

Merk

Nirvana Seeds

Type

Indica/Sativa

Genetica:

Black Domina x Jock Horror

Bloeitijd:

9-11 weeks

THC

Hoog

CBD

Hoog

Opbrengst binnen

400-500 g/m²

Oogst (buiten):

October

Beschikbaar als:

Feminized zaden

 

Na ongeveer zes weken hebben we onze Black Jack testplantjes naar hun uiteindelijke pot getransplanteerd, en met het oog op een grote opbrengst wat stokjes voor de ondersteuning geplaatst, waarna we ze in een bloeitent plaatsten onder een 1000 watt HPS lamp, ingesteld op een 12/12 schema. Ze schenen zich bijna meteen aan het sterkere licht aan te passen, en er werd de volgende twee weken bijna dagelijks nieuwe groei waargenomen. De plantjes die getopt werden strekten zich meer dan de plantjes waarop LST werd toegepast, maar ze bleven tamelijk kort en compact. Willekeurige takjes wilden in de richting van het licht groeien toen de eerste bloeiverschijnselen zich openbaarden maar ze leken redelijk tevreden nadat we ze naar beneden hadden vastgebonden.

Nirvana zegt dat Black Jack in negen weken klaar is, maar we hebben die van ons meer dan tien weken laten staan omdat we nog niet veel amberkleur zagen na negen weken, en het altijd fijn is om nog wat last-minute toename te zien. Ons geduld werd beloond met meer rijpere kristallen maar de opbrengst leek niet te veranderen. De toppen zelf waren welgevormd, met bloemen zo groot als een knikker en geen tekort aan zichtbare kristallen. De kleuren liepen uiteen van licht- tot donkergroen waarbij sommige bladeren veranderden in een donkere -bijna zwarte- tint naarmate de oogsttijd dichterbij kwam.

Over het algemeen was het makkelijk om de Black Jack te kweken. De planten reageerden goed op onze trainingsmethoden, de toppen werden lekker compact, en ze deden niet moeilijk over bewatering- en voedingsschema's. Eenmaal gedroogd liepen de opbrengsten uiteen van ongeveer zestig tot negentig gram per plant die we getopt hadden, tot honderdtwintig gram van de planten waarop we LST hadden toegepast. Alles bij elkaar genomen was dit een bevredigende, makkelijke belevenis en we waren het er allemaal over eens dat we niet zouden aarzelen om Black Jack weer eens te kweken.

SMAAK EN GEUR

Bij het roken is het kwaliteitsniveau direct waarneembaar zodra de fluweelzachte zachte rook je verhemelte streelt. De smaak is een rijke mengeling van fruit en kruiden die heftig, robuust, en erg aangenaam is. In tegenstelling tot veel andere soorten cannabis behoudt Black Jack hetzelfde aroma bij het inhaleren en uitblazen, en sommige mensen beweren dat dit een teken is van een goed kweek. Wat we in ieder geval zeker weten is dat onze toppen heerlijk waren!

Met een achtergrond die zowel Skunk als Haze bevatten kan de geur van Jock Horror bijna overweldigend zijn, maar Black Domina tempert het aroma van de Black Jack met haar eigen kenmerken van gedroogd fruit en kruidige peper in een meer delicate reuk, die uit meerdere geuren is opgebouwd. Voorzichtig gezegd is het wat afgezwakt en veel zachter. Wat ons betreft is de gecombineerde samenstelling veel beter dan de originele soorten op zich.

DE EFFECTEN VAN BLACK JACK

Bij het uitproberen van de Black Jack kregen we precies wat we verwacht hadden. Deze samenstelling vermengt de zware lichamelijke uitwerking van Black Domina met de sterk euforische uitwerking van Jock Horror om tot een uitgebalanceerde belevenis te komen. De uitwerking begint met een bijna onmiddellijk beginnende gevoelloosheid die zich over het gezicht uitspreid voordat het zich in golven door het lichaam verspreidt. Het is erg mellow maar je raakt er niet van op de bank geplakt dankzij een bescheiden hoeveelheid energie afkomstig van de invloed van Sativa in deze soort.

Wij vonden Black Jack een perfecte mix van ontspanning en motivatie. Onze meest opgewonden proefpersoon meldde een prettige gewaarwording van rust zonder zenuwachtig of paranoia te zijn, maar niemand uitgezonderd kregen we allemaal een droge mond en knalrode ogen. Tenzij je een doorgewinterde roker bent is Black Jack veel te sterk om te roken als je nog moet werken, maar het is een goede keus voor in de weekeinden of chill-avonden die je rustig wilt doorbrengen maar toch nog enigszins kunt functioneren. Medicinaal gezien zouden we niet aarzelen om Black Jack bij pijn, stress of zelfs depressie, aan te bevelen.

ONS OORDEEL OVER BLACK JACK

Black Jack van Nirvana Seeds is een krachtige hybride-mix van een bevredigende samenstelling van lichamelijke ontspanning en een tevreden gevoel in je hoofd dat op alle fronten erg prettig is, de droge mond buiten beschouwing gelaten. Het is een uitstekende keuze om binnen te kweken, vooral als je vanuit zaad kweekt. Wij zouden het zo weer kweken, en we kunnen het zowel beginners als ervaren kwekers van harte aanbevelen.

Sterren: 5/5

 

         
  Laura  

Geschreven door: Laura
Laura, die regelmatig als onze gastschrijver fungeert, woont in het wilde hart van de Amerikaanse oostkust op haar familieboerderij. Ze heeft een diep respect ontwikkeld voor cannabis en probeert voortdurend haar vaardigheden aan te scherpen en te verbeteren.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken