Blog
Hasj Yoghurt: Een Makkelijk Recept
2 min

Hasj Yoghurt: Een Makkelijk Recept

2 min

Til je yoghurt naar een hoger niveau met ons recept voor hasj-yoghurt. Al met wat hasj, je favoriete yoghurt en enkele standaard benodigdheden maak je in een handomdraai een smakelijke, krachtige edible! Lees verder en ontdek hoe je thuis je eigen yoghurt met hasj maakt.

Het maken van cannabis edibles is soms best tijdrovend, maar dat hoeft het niet te zijn! Hieronder bespreken we twee gemakkelijke recepten om een portie hasj-yoghurt te maken. Je hebt hiervoor alleen maar een bakje yoghurt, wat goede hasj en wat simpel keukengerei nodig. Laten we snel beginnen!

Hoe maak je thuis yoghurt met hasj?

Wat volgt, zijn twee eenvoudige recepten om thuis heerlijke yoghurt met hasj te maken. De eerste methode is het betrouwbaarst, maar vraagt iets meer werk. De tweede optie is daarentegen voor mensen die het graag zo simpel mogelijk willen houden.

Ingrediënten en benodigdheden

Ingrediënten En Benodigdheden

  • Bakje yoghurt (~150g)
  • 0,5g hasj van hoge kwaliteit
  • 1–2 eetlepels kokosolie of boter
  • Middelgrote pan
  • Lepel
  • Bakje, potje of kommetje

Het type yoghurt mag je helemaal zelf bepalen. Misschien ben je dol op dikke, romige yoghurt, zoals Griekse yoghurt. Maar je kunt ook yoghurt met een smaakje kiezen om de smaak van je hasj te verrijken.

Werkwijze

1. Verwarm de kokosolie of boter in een pan op middelhoog vuur. Zodra het gesmolten is, kun je de hasj erin verkruimelen. Roer zorgvuldig met de lepel om alle hasj met de olie of boter te bedekken. Laat het mengsel ongeveer drie minuten verwarmen, zodat het één zacht geheel wordt. Dit doe je ook om de THC te decarboxyleren, waardoor het psychoactief wordt. De cannabinoïden die in de hasj zitten, binden zich daarbij aan het vet, waardoor je lichaam ze gemakkelijker kan opnemen.

Werkwijze 1

2. Zet de hittebron uit en voeg de door jou gekozen yoghurt toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar om een gelijke verdeling te krijgen.

Werkwijze 2

3. Doe je met hasj verrijkte yoghurt in een potje, bakje of kommetje en laat het in de koelkast afkoelen.

Werkwijze 3

4. Eet smakelijk!

Alternatieve methode

Voor dit snellere alternatief heb je alleen maar een lepel, hasj, yoghurt, kokosolie en een aansteker nodig. Deze methode is minder ingewikkeld, maar we moeten wel vermelden dat je je vingers kunt verbranden. Wees dus een beetje voorzichtig!

1. Schep wat kokosolie op de lepel. Verkruimel daarna de hasj erover.

Alternatieve Methode 1

2. Met de aansteker verhit je de onderkant van de lepel (voorzichtig). Verwarm het totdat de hasj en olie goed gemengd zijn; dit duurt hooguit enkele minuten. Met een tandenstoker of bamboeprikker kun je voorzichtig wat roeren.

Alternatieve Methode 2

3. Als je tevreden bent met het mengsel, meng je het simpelweg door je bakje yoghurt, en voilà!

Alternatieve Methode 3

Iets over de consumptie

Als je yoghurt met hasj maakt, moet je rekening houden met een aantal factoren om een onprettige of tegenvallende ervaring te voorkomen.

Dosis

Dosis

Edibles kunnen supersterk zijn, zeker als je hasj gebruikt. Als je een halve gram hasj oplepelt, leidt dat tot een krachtige stone die voor sommige mensen te intens is. Als je liever een iets mildere ervaring wilt, kun je de hoeveelheid hasj wat verlagen. Je kunt er ook voor kiezen om slechts de helft van de yoghurt te eten of een grotere beker yoghurt met hasj te verrijken, zodat je meerdere porties hebt.

Gerelateerd artikel

Waarom Het Eten Van Wiet Sterker Is Dan Roken

Decarboxyleren

Neem de tijd om te verzekeren dat de hasj met de olie of boter versmelt. Als je dit namelijk niet doet, kan het gebeuren dat je helemaal niet stoned wordt. Aan de andere kant, als je je hasj te lang op een te hoge temperatuur verhit, kan de THC juist afbreken, met een minder sterk effect tot gevolg. Wat dat betreft, is goed decarboxyleren een beetje een evenwichtsoefening. Maar als je bovenstaande instructies goed opvolgt, komt het vast goed.

Let op je vingers!

Wees bijzonder voorzichtig als je onze alternatieve methode voor met hasj verrijkte yoghurt probeert. Zorg ervoor dat je je handen niet verbrandt. Omdat je de lepel enkele minuten moet verhitten, kan de aansteker zelf, en niet te vergeten de lepel, erg heet worden en ernstige brandwonden veroorzaken. Als je je hier onzeker of nerveus bij voelt, kies dan voor de eerste methode en gebruik een pan!

Hasj-yoghurt: een makkelijke en lekkere manier om stoned te worden!

Hasj-Yoghurt: Een Makkelijke En Lekkere Manier Om Stoned Te Worden!

Yoghurt leent zich goed voor het maken van een krachtige edible met hasj. Hoewel er verfijndere edibles zijn om een buzz op te wekken, zijn die vaak ingewikkeld om te maken. Met hasj-yoghurt is dat wel anders! Volg simpelweg onze instructies en wees voorzichtig, dan geniet je in een mum van tijd van een heerlijke psychoactieve snack!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Recepten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken