Blog
Glazen Bong
3 min

ROOR: Glazen Bongs Van Meesterlijke Kwaliteit

3 min

In onze serie Baanbrekende Ondernemers is het vandaag de beurt aan ROOR, een Duitse fabrikant van geavanceerde glazenbongs en aanverwante producten. Lees hier meer over de geschiedenis en de filosofie van het merk en bekijk de unieke productlijn!

Baanbrekende Ondernemers van Zamnesia is een serie waarin we uitblinkers van de Europese cannabis-, vaping- en smartsector in het zonnetje zetten. We gaan diep in op de verschillende aspecten van de bedrijven die we opmerkelijk vinden. We geven je een overzicht van de producten en diensten, maar ook waarom we vinden dat ze baanbrekend zijn.

Ditmaal zetten we ROOR in de schijnwerpers. Deze Duitse fabrikant heeft diverse prijzen in de wacht gesleept met hoogwaardige glazen pijpen en andere rokersbenodigdheden. ROOR kan zich beroemen op deskundig vakmanschap en een filosofie die kwaliteit en functionaliteit combineert met een aantrekkelijk design.

ROOR: GESCHIEDENIS EN BEDRIJFSDOELSTELLINGEN

ROOR werd in 1995 opgericht door glasblazer Martin Birzle die zich specialiseerde in het ontwikkelen van glazen pijpen. Het vakmanschap van Birzle en zijn streven naar uniciteit valt terug te zien in de imposante, prettig functionerende ontwerpen.

"De pijpen van ROOR benaderen roken als een cultuur en niet slechts als consumptiemethode. Dat is onze eindverantwoordelijkheid, onze beweegreden en onze opdracht." - Martin Birzle

De eerste 4 jaar leidde Birzle zelf het bedrijf. Vanwege de snelle groei was hij genoodzaakt zijn team uit te breiden met mensen die zijn filosofie deelden. Het merk werd in Duitsland, maar ook in de rest van de wereld, al snel een gevestigde naam. ROOR heeft gedurende de jaren een grote schare supporters en fans vergaard, zoals System of a Down, B-Real, Howard Marks en vele anderen. Momenteel werkt het bedrijf samen met andere meester-glasblazers, zoals Hops, Drizzl, Johnny Rise en sinds kort ook Eusheen Goines.

De successen van ROOR in de cannabissector, inclusief vier eerste prijzen tijdens de High Times Cannabis Cup, tonen aan dat hun filosofie werkt.

DE PRODUCTLIJN VAN ROOR EN WAAROM ZE ZO BIJZONDER ZIJN

De Productlijn Van Roor En Waarom Ze Zo Bijzonder Zijn

ROOR voert een productlijn die zorg draagt voor een eersteklas rookervaring. Hun assortiment omvat tevens rookaccessoires en merchandise. Maar de grote vermaardheid danken ze aan hun glazen bongs, waaronder de klassieke rechte bong, bekerglas waterpijpen, modellen in beperkte oplage en samenwerkingsprojecten.

Alle modellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, hoogtes en wanddiktes. Bovendien kunnen de klanten van ROOR hun bongs naar smaak en voorkeur laten aanpassen. Zo zijn er alternatieve mondstukken en verschillende bowls te verkrijgen. Andere opties zijn modellen met ijsinkepingen, logo's en kunstzinnige versieringen. ROOR levert op verzoek met plezier unieke stukken aan klanten.Ook de reparatieservice van ROOR is het vermelden waard.

ROOR: UNIEKE SAMENWERKINGSVERBANDEN

ROOR: UNIEKE SAMENWERKINGSVERBANDEN

Naam: Eusheen Goines

Eusheen Goines is internationaal bekend als glasblazer om zijn vloeiende vormen en gedetailleerde patroonwerk. Goines heeft zijn vaardigheden onder andere in Australië, Japan, Duitsland, Costa Rica en de VS gedemonstreerd. Hij vindt zijn inspiratie in spirituele geometrie en zijn kunstwerken zijn tot in het detail uitgewerkt. ROOR is er trots op dat ze met Goines samen glazen bongs ontwerpen.

Naam: Bryan Ratcliffe

Voor hun eerste samenwerkingsverband van 2017 verkoos ROOR de Amerikaanse glasblazer Bryan Ratcliffe. Ratcliffe heeft 14 jaar ervaring en ontwikkelde nieuwe technieken die zijn stijl bijzonder uniek maken. Om deel te nemen aan dit unieke samenwerkingsverband reisde hij helemaal van Colorado naar Frankenthal.

Naam: B-Real van Cypress Hill

ROOR zorgde voor heel wat opschudding toen ze in 2009 de grootste bong ter wereld presenteerden. De reusachtige waterpijp trok ook de aandacht van de klassieke rapper en glasondernemer B-Real van Cypress Hill. B-Real werd een trouwe fan van ROOR. Uiteindelijk leidde dat tot een samenwerking met de artiest voor het introduceren van een productlijn met gekleurde filters die ze Phuncky Feel Tips genoemd hebben.

ONZE 3 FAVORIETE PRODUCTEN VAN ROOR

Het assortiment glazen pijpen van ROOR is enorm, dus iedereen vindt wel een geschikt model; van beginnende gebruikers tot bong liefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders. Dit zijn onze 3 favoriete producten van ROOR!

3.2 RED: STOER EN BETAALBAAR

De 3.2 Red is multi-inzetbaar. Deze klassieke rechte bong is verkrijgbaar met een hoogte van 35cm of 45cm en een wanddikte van 3,2mm. De 3.2 Red is een pronkstuk en heeft geen tierelantijntjes nodig. De bong heeft geen carburateur gaatje of ijsinkepingen. Haar kracht zit in haar lichtheid en elegantie. Het lage model verzekert je van een zijdezachte rookervaring; het hogere exemplaar is perfect voor ervaren rokers.

4.2 ZUMO: EEN FANTASTISCH INSTAPMODEL

De 4.2 Zumo is een kolossale bong waar iedereen van onder de indruk raakt. De wanddikte van het glas staat garant voor de kwaliteit van deze reusachtige waterpijp. De 4.2 Zumo is geschikt voor iedere bong liefhebber en heeft geen onnodige opsmuk nodig. De waterpijp heeft dan ook geen carburateur gaatje of ijsinkepingen.

7.0 DEALER'S CUP: VOOR DE VEELEISENDE LIEFHEBBER

De 7.0 Dealer's Cup van ROOR heeft overal schijt aan. De dikte van de glaswand is maar liefst 7mm en de waterpijp weegt 2500g. Deze massieve bong is de Hulk onder de bongs voor de veeleisende liefhebber. De gigant is maar liefst 55cm hoog en bevat het ROOR logo op de buis. Dit model heeft ijsinkepingen, een inzetstuk en een glazen gaasje, maar geen carburateur gaatje.

Met trots biedt Zamnesia de buitengewone producten van ROOR aan. Ben je een cannabisliefhebber en op zoek naar een hoogwaardige bong, "Made in Germany"? Dan kun je maar beter meteen een product van ROOR aanschaffen!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken