Blog
Een Slang Versus Ballon Voor Cannabis Vapen: Wat Is Beter?
3 min

Een Slang Versus Ballon Voor Cannabis Vapen: Wat Is Beter?

3 min

Als jij overweegt om de overstap te maken van roken naar een desktop vaporizer, wil je vast weten hoe je daar alles uit kunt halen. Wij behandelen de twee populairste accessoires voor desktop vapes - slangen en ballonnen - en bekijken hun verschillen. Zo kun jij een weloverwogen aankoopbeslissing maken.

Veel mensen denken dat alle cannabis-vaporizers min of meer hetzelfde zijn. Toch zijn er talloze verschillende opties verkrijgbaar. Desktop vaporizers zijn namelijk niet zo populair als hun draagbare tegenhangers. Deze varianten zijn echter wel een stuk krachtiger en efficiënter wanneer je ze in groepsverband gebruikt. Als je naar de winkel gaat en vraagt om een desktop vaporizer, kom je voor een belangrijke keuze te staan.

Een vape is namelijk ontworpen om te werken met een “slang”, een “ballon” of beide. Alle opties zijn prima, maar de kans is groot dat jij een voorkeur hebt. Om te ontdekken wat bij jou past, hieronder de verschillen en hoe elke variant de vapesessie beïnvloedt.

Welke Stijl Desktop Vaporizer Is het Best?

Welke Stijl Desktop Vaporizer Is het Best?

Er zijn veel dingen om rekening mee te houden wanneer je jouw keuze maakt. Het verschil tussen slangen en ballonnen is een kwestie van smaak, dampdichtheid en algehele high. Liefhebbers van een van de methodes zeggen ongetwijfeld dat hun favoriet de beste is. Het blijft echter een kwestie van persoonlijke voorkeur. Wat je gevoel ook zegt, je moet eerst de stijl bepalen, tenzij je een hybride vaporizer in huis haalt.

Met dat in het achterhoofd gaan we nu dieper in op respectievelijk vaporizer-slangen en -ballonnen.

Wat Is een Vaporizer-slang?

Wat Is Een Vaporizer-Slang?

Een slang is in feite een siliconen of plastic buis die verkrijgbaar is in verschillende formaten. Je kunt deze aan de bovenkant van het compartiment van de vaporizer bevestigen (meestal via een glazen bevestigingsstuk aan het uiteinde van de slang). De gebruiker kan vervolgens door het mondstuk van de buis inhaleren. Slangen worden vaak geleverd met screens om de damp diffuus te maken voor zachtere trekjes. Ze werken weliswaar eenvoudig; toch kleven er enkele voor- en nadelen aan het gebruik van vaporizer-slangen.

Voordelen van het Gebruik van een Vaporizer-slang

2 advantage new  Een slang geeft je meer controle over het soort trekje dat je neemt van de vaporizer. Zo geeft een snelle trek minder damp, maar heb je ook de mogelijkheid om langer, trager te hijsen voor een sterker hijsje.

2 advantage new  Makkelijk te gebruiken; gewoon de slang aansluiten en je kunt beginnen!

2 advantage new  Met een slang kun je bijhouden hoeveel je vapet. Stop simpelweg de gewenste hoeveelheid kruiden in je vaporizer en vapen maar!

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Een Cannabis-Vaporizer Klaar Voor Optimaal Gebruik?

Nadelen van het Gebruik van een Vaporizer-slang

1 disadvantage new  Je zou verwachten dat de damp door de lengte van de buis afkoelt alvorens dit het mondstuk bereikt. Helaas is dat niet altijd het geval en vormt de hitte soms een verrassing voor nieuwe gebruikers. Wees dus voorzichtig.

1 disadvantage new  De slang is ontworpen voor mensen die stil willen zitten tijdens het vapen. Aangezien de buis vastzit, kun je de desktop vaporizer lastig verplaatsen. Dat is uiteraard niet ideaal als je liever een toestel hebt dat semi-draagbaar is.

1 disadvantage new  Mogelijk moet je even wennen aan het beheersen van de trekjes, wanneer je voor het eerst begint met het gebruik van een slang. Verwacht daarom een kort leerproces om het ideale trekje te krijgen.

Slang (en Ballon): Volcano Hybrid

Als je een slang wilt proberen zonder er altijd aan vast te zitten, raden wij de Volcano Hybrid aan. Zoals de naam al suggereert, is dit toestel ook te gebruiken met ballonnen en zit je hoe dan ook goed. Dit model is afkomstig van een befaamd merk en perfect wanneer je altijd zuivere trekjes wilt, ongeacht hoe je hem gebruikt.

Wat Is een Vaporizer-ballon?

Wat Is Een Vaporizer-Ballon?

In tegenstelling tot een slang waar je direct door kunt inhaleren, is een ballon een zak die aan de vaporizer bevestigd wordt en zich eerst met wietdamp vult. Zodra deze gevuld is, kun je vapen via het mondstuk aan het uiteinde van de zak. Ballonzakken zijn handig, omdat ze wietdamp een minuut of tien kunnen bewaren. Dit betekent dat je niet meteen een volledige zak hoeft leeg te zuigen. Net zoals bij een slang biedt het gebruik van een ballon enkele voor- en nadelen.

Voordelen van het Gebruik van een Vaporizer-ballon

2 advantage new  Zodra de ballon gevuld is, heb je volledige bewegingsvrijheid. Je hoeft niet bij de vaporizer te blijven staan. Vul gewoon de ballon en haal deze eraf om hem met je vrienden te delen!

2 advantage new  Dankzij de ruimte in de ballon kan de damp beter afkoelen. Dit zorgt onmiddellijk voor een aangenamer en zachter trekje.

2 advantage new  De consistente trekjes leveren rijkere smaken die de gehele zak meegaan. Over het algemeen is de dampkwaliteit beter.

2 advantage new  Hoewel er veel damp in een ballon gaat, kun je er ook meerdere vullen om hier achtereenvolgens van te genieten.

Gerelateerd artikel

Hoe Haal Je Meer Damp En Smaak Uit Je Vaporizer?

Nadelen van het Gebruik van een Vaporizer-ballon

1 disadvantage new  De damp in een ballon blijft slechts zo’n tien minuten goed. Hierdoor lijkt je vapesessie beperkt en ben je soms meer bezig met de tijd dan met het genieten van je high.

1 disadvantage new  Met een slang kun je onmiddellijk vapen. Bij een ballon moet je echter wachten tot deze gevuld is, voordat je van je kruiden kunt genieten.

1 disadvantage new  De ballon heeft een beperkte capaciteit. Als je er maar één hebt, moet je deze eerst opmaken voordat je hem weer kunt vullen.

Ballon: Volcano Classic

Waar Volcano echt om bekendstaat, is de Volcano Classic. De naam zegt het al: Dit is een klassieker. Het model heeft een enorme vulkamer die perfect is om ballonnen mee te vullen. Hij is ook eenvoudig te gebruiken. Stop simpelweg de gewenste kruiden erin, kies je temperatuur en vul de zak met één druk op de knop. Klinkt dit eenvoudig? Dat is het ook! In tegenstelling tot de Volcano Hybrid is deze vaporizer echter uitsluitend bedoeld om te gebruiken met ballonnen.

Slang versus Ballon om te Vapen: Waar Kies Jij voor?

Slang Versus Ballon Om Te Vapen: Waar Kies Jij Voor?

Wat is nu beter: de slang of de ballon? Het antwoord is volledig aan jou! Als je de keuze makkelijker wilt maken, kun je ook een hybride vaporizer aanschaffen die beide accessoires ondersteunt, zoals de Volcano Hybrid.

Waar je ook voor gaat, zorg ervoor dat je zeker van je zaak bent en de tijd neemt om te ontdekken wat het beste past bij jouw levensstijl. Het is het meer dan waard!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Vaporshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken