Blog
Is Het Snuiven Van Wiet Een Goed Idee?
3 min

Is Het Snuiven Van Wiet Een Goed Idee?

3 min

Als je het vergelijkt met traditionelere consumptiemethoden, valt het snuiven van cannabis absoluut op. Maar valt het ook om de goede redenen op? Zal het ooit een joint vervangen? Lees verder om alles te ontdekken over dit fenomeen en of het echt een goede methode is om wiet te gebruiken.

Wiet is een veelzijdige drug die kan worden gerookt, gevapet, gedabt, opgegeten, sublinguaal kan worden ingenomen of zelfs als crème of cosmetica kan worden gebruikt. Maar hoe zit het precies met het snuiven van cannabis? Is er een manier om wiet te verwerken zodat het geschikt is voor neusinsufflatie? Of zijn sommige stoners gewoon doorgeslagen? In dit artikel leggen we uit waarom we het in het algemeen eens zijn met dat laatste. Dus, is het veilig om wiet te snuiven en is het een methode om high te worden? Laten we dat eens bekijken!

Kun je wiet snuiven?

Kun Je Wiet Snuiven?

Hoewel het misschien mogelijk is om wiet te snuiven, heeft het waarschijnlijk geen waarneembare effecten, afgezien van het ongemak dat je ervaart. Hier zijn een paar belangrijke redenen voor. Om te beginnen; de grootte van de stukjes wiet. Zelfs als je je cannabis superfijn zou malen of zou proberen om de kief uit je grinder te snuiven, zijn de deeltjes waarschijnlijk te groot om door het slijmvlies in je neus te worden opgenomen. En dat is juist de manier waarop een stof effect heeft als het wordt gesnoven.

Het tweede probleem betreft decarboxylering. Zelfs als de deeltjes klein genoeg zouden zijn om hun weg naar de bloedbaan te vinden, ze veroorzaken geen high, omdat je 'rauwe' cannabis gebruikt. Wiet moet eerst worden gedecarboxyleerd (verwarmd) om cannabinoïdezuren om te zetten in 'geactiveerde' stoffen. Hoewel je in theorie je wiet zou kunnen decarben voordat je het snuift, is het zelfs dan onwaarschijnlijk dat het psychoactieve effecten heeft. In plaats daarvan zul je waarschijnlijk alleen ongemak en een onaangename smaak ervaren. En je krijgt mogelijk ook de neiging de kief eruit te niezen. Zonde van je stash!

Toch zijn er wel enkele cannabisproducten die je via de neus kunt innemen. Deze geven cannabisstoffen af in de vorm van een neusnevel. Maar zelfs over deze producten is men wat sceptisch wat de werkzaamheid betreft. Bovendien worden ze voornamelijk in een klinische context gebruikt om andere, potentieel schadelijke inname-methoden, zoals roken of vapen, te omzeilen. Op dit moment is meer onderzoek nodig om de werkzaamheid van neusspray met cannabis te bepalen, maar je zult hiermee in ieder geval meer succes hebben dan met het snuiven van gemalen wiet.

Gerelateerd artikel

Alles Over Rauwe Versus Gedecarboxyleerde Wiet

Risico's van het snuiven van cannabis

Risico's Van Het Snuiven Van Cannabis

Wat de gevaren of risico's voor je welzijn betreft, kan het snuiven van je wiet behoorlijke pijn en irritatie veroorzaken. Je kunt zelfs neusweefsel beschadigen als de cannabis of kief erin vast komt te zitten. Daarnaast wordt het snuiven van wiet exponentieel gevaarlijker als het wordt gecombineerd met andere drugs, zoals cocaïne of heroïne. De kans is hierbij namelijk groter dat ermee is geknoeid.

Cannabispoeder

Cannabispoeder

Als een droge, geconcentreerde vorm van cannabis, staan poederextracten bekend als een 'snuifmethode' om wiet te gebruiken. Ze lijken op poedervormige drugs, zoals cocaïne, en bedrijven gaan zelfs zo ver dat ze deze extracten in flesjes verpakken, compleet met een pasje om het poeder te snijden en een minilepel om het te helpen opsnuiven. Naar onze mening druist dit tegen het hele ethos van cannabisgebruik in. En de meerderheid van de cannabisgemeenschap lijkt het daarmee eens te zijn.

Het behandelen van cannabis als cocaïne zal waarschijnlijk alleen maar tot problemen binnen de industrie leiden. Je hoeft echt niet ver te zoeken om verkeerde informatie en sensatieproducten te vinden. Zoals we allemaal wel weten, is cannabis geen partydrug en zo zou het ook niet behandeld moeten worden.

Het maken van een product dat lijkt op iets wat illegaal en potentieel gevaarlijk is, werkt het verkrijgen van een legale status voor de plant alleen maar tegen. Vooral nu veel landen de wetten met betrekking tot cannabis beginnen te versoepelen, kunnen deze producten hervormingen alleen maar in de weg zitten. Zo kunnen dergelijke artikelen door tegenstanders als argument tegen legalisering worden gebruikt.

En als je wietpoeder van verdachte figuren koopt, neemt het risico op nadelige effecten nog meer toe.

Gerelateerd artikel

De Verschillende Consumptiemethoden Voor Cannabis

Consumeer wiet op de traditionele manier

Consumeer Wiet Op De Traditionele Manier

Zoals we al eerder hebben aangestipt, is er echt niets mis mee om je favoriete strains op de traditionele manier te nuttigen. Dit is nu precies een gevalletje 'wat goed is moet je niet veranderen'. Of je nu een joint rolt, een vaporizer vult of wiet in de bowl van je kostbare bong doet, het gebruik van cannabis gaat ook deels over genieten van het ritueel en het respecteren van de plant. Beschouw het gebruik van wiet als iets speciaals, en het zal nooit dezelfde consequenties hebben als die poedervormige producten.

Ervaar alles wat wiet te bieden heeft

Ervaar Alles Wat Wiet Te Bieden Heeft

Natuurlijk, wat we ook zeggen, je hebt het recht om je eigen mening over het snuiven van cannabis te vormen. Maar waarom zou je iets doen wat niet alleen pijnlijk kan zijn, maar ook je wiet kan verspillen? Bovendien lijkt het snuiven van poedervormige cannabis bij hardcore stoners niet echt aan te slaan, dus we betwijfelen of het voet aan de grond zal krijgen. Overweeg in plaats daarvan om gewoon je eigen strains te kweken en ervan te genieten zoals anderen dat al jaren doen!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Effecten Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken