Blog
Soort beoordeling: Power Flower van Royal Queen Seeds
3 min

Soort Beoordeling: Power Flower Van Royal Queen Seeds

3 min
Products Seedshop

Zoals de naam al suggereert, komt Power Flower van Royal Queen Seeds keihard aan! We duiken in de details om uit te vinden of ze haar naam eer aandoet.

Power Flower van Royal Queen Seeds is een krachtige soort, wiens genen voor het eerst op het toneel verschenen in de jaren '90. Met 88% sativa genen zal deze sativa dominante soort je een heldere high in je bol geven zonder je tegen de bank te plakken. De pittige, zwaar aromatische toppen behouden de eigenschappen van haar Zuid-Afrikaanse erfgoed, terwijl er buitengewone oogsten worden geproduceerd. In slechts acht weken kan jij ook een van Amsterdams meest populaire cannabis soorten kweken.

Kweekeigenschappen

Power Flower vindt haar oorsprong in Zuid-Afrika. Ze is gekweekt uit een zuivere African sativa en Power Flower is Royal Queen Seeds' versie van de beroemde Power Plant die in de late jaren '90 in de Amsterdamse coffeeshops grote bekendheid genoot vanwege haar kracht. Nadat ze haar weg vond naar Nederland, werd ze een populaire soort in de Amsterdamse coffeeshops.

Power Flower is een geweldige soort om gigantische opbrengsten te produceren in een minimale periode. Je kan volledig volwassen bloemen oogsten in slechts 56 dagen. Power Flower zal binnen niet stretchen, wat voor binnenkwekers een groot voordeel kan zijn. Binnen kunnen er opbrengsten worden verwacht van tot wel 600g per vierkante meter. Buiten kan deze dame ongeveer 160-200cm hoog worden met een opbrengst tot wel 550g per plant. Het behouden van je bladerdak en het zorgvuldig trimmen van Power Flower, zal ervoor zorgen dat de plant haar energie steekt in vollere, dichtere toppen. Sommige kwekers hebben gemeld dat de cola's wel 10-15cm in grootte toenamen, na het trimmen van de onderste takken.

Power Flower (Royal Queen Seeds)

Power Flower is een zeer duurzame plant die in bijna elke omgeving kan floreren. Ze is goed bestand tegen de negatieve effecten van toppen en super-croppen, waardoor het eenvoudig is haar formaat te beheersen. Ze bezit de typische sativa eigenschap niet zoveel voeding nodig te hebben, wat resulteert in lagere EC's als die je nu wellicht gebruikt. Power Flower kan ook goed presteren in iets hogere temperaturen, maar de 28 graden moet niet worden overschreden. Als er ooit een soort is die zich kan aanpassen aan haar omgeving, is het Power Flower. Deze eigenschap maakt haar geweldig voor beginnende kwekers, die zich geen zorgen willen maken over het tot in de puntjes afstellen van de omgeving.

Met een volwassen Power Flower kan je ongeveer 2 tot vijf flinke cola's verwachten, gevuld met lichtgroene toppen. Dankzij de 19% THC zie je ook prachtige kristallen trichomen, die de toppen en de omringende bladeren bedekken. Al bij al is Power Flower een gemakkelijke plant om te kweken en ze heeft ook niet veel onderhoud nodig. De geproduceerde rook is heftig en rijk aan THC en sommigen beweren zelfs dat het te intens kan zijn. Als je op zoek bent naar iets nieuws voor je tuin en je weet niet goed wat je moet toevoegen, zal Power Flower absoluut niet teleurstellen.

Smaak

Power Flower heeft een enorm aardse smaak die doet denken aan Skunk soorten. Ze komt in eerste instantie pittig over, maar bij het uitblazen kan je hartige en zoete overtonen ontdekken. De smaak is subtiel en bevredigend. Sommigen beschrijven de smaak als licht fruitig met een zware, cerebrale buzz. De aroma's en smaken van Power Flower zijn absoluut niet overweldigend en resulteren in een prettige en ontwapende ervaring, die misschien wel de stilte voor de storm is. Over het algemeen is Power Flower aantrekkelijk voor iedereen die geniet van pittige, Skunky en zoete smaken.

De High

Vergis je niet! Power Flower slaat in als een bom. Ze is buitengewoon cerebraal van aard en het hoge THC gehalte komt hard aan bij deze 88% sativa dominante, non-hybride. Power Flower produceert een high die opwekkend en stimulerend is. Dit is geweldig om in actie te komen, zonder mentale roes of vertraging. Veel mensen kiezen voor cannabis om chronische pijn te verlichten en Power Flower is hiervoor een geweldige keuze. Als je haar rookt, zal de buzz direct merkbaar zijn. Veel mensen die onrustig worden na het roken van een sativa, hebben aangegeven dat Power Flower niet dezelfde, overweldigend gespannen ervaring levert.

Omdat Power Flower een zwaar sativa dominante soort is, zal ze creatieve types naar nieuwe hoogtes voeren. Met beperkte indica invloed, is de high geconcentreerd in de geest en minder in het lichaam. Gebruikers van deze soort geven unaniem aan dat de high tot de meest intense cannabis ervaringen ooit behoort. Als je gewend bent aan indica's, moet je met Power Flower rustig beginnen. Je wil niet te ver gaan. Het is altijd belangrijk te weten wat je rookt en over zelfkennis te beschikken als het gaat om het gebruik. Je eigen veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben.

Conclusie

Royal Queen Seeds' versie van deze Amsterdamse klassieker is een krachtige soort waar liefhebbers van zware sativa's dol op zullen zijn. Als je zoekt naar een bijna zuivere sativa, kan je niet de fout in met Power Flower. Met genen afkomstig uit Zuid-Afrika, is dit een robuuste plant die in bijna elke omgeving gemakkelijk kan worden gekweekt. Met haar vermogen te gedijen in temperaturen die lager of hoger zijn dan gemiddeld, is ze perfect geschikt voor zowel binnen als buiten. Deze soort produceert grote, lichtgroene toppen met een zwaar prikkelend aroma. Dankzij 19% THC en een kleine hoeveelheid CBD, wekt Power Flower een cerebrale high op, die niet vertraagt en je in je ritme houdt. Als je zoekt naar een soort die eenvoudig kan worden gekweekt en een flinke oogst hoogwaardige sativa toppen produceert, is Power Flower een uitmuntende oplossing.

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Products Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken