Blog
Studie: Marihuana Kan de Ziekte van Crohn Helpen Genezen
1 min

Studie: Marihuana Kan de Ziekte van Crohn Helpen Genezen

1 min
News Research

Morbus Crohn is een vorm van darmontsteking die over het algemeen invloed heeft op de darmen. Uit een onderzoek, blijkt nu dat cannabis zeer effectief kan zijn bij de behandeling van de Ziekte van Crohn - de resultaten waren verbazingwekkend.

Morbus Crohn is een vorm van darmontsteking die over het algemeen invloed heeft op de darmen, maar het kan overal voorkomen in het spijsverteringsstelsel, van de mond tot het rectum. Statistisch lijden 150 van elke 100.000 mensen van deze vorm van darmontsteking, welke buikpijn, diarree (die bloederig kan zijn), zwaar overgeven, gewichtsverlies, artrose, oogontstekingen, moeheid en een gebrek aan concentratie kan veroorzaken.

Mensen die lijden aan Morbus Crohn hebben een voortdurende en, in de meeste gevallen, chronische en onbehandelbare ontsteking van het maagdarmkanaal en door de littekens wordt de darmwand dik.

Tot 2011 was de exacte oorzaak van de Ziekte van Crohn onbekend. Aangenomen werd dat het een auto-immuun ziekte was, waardoor het immuunsysteem van het lichaam gezond lichaamsweefsel aanvalt en vernietigt, maar in feite is het een defect in het slijmvlies, veroorzaakt door een gebrek aan endogene antibiotica, of meer specifiek, defensine.

Omdat de medische behandeling van de Ziekte van Crohn veel negatieve bijwerkingen heeft, zoeken meer en meer patiënten naar een natuurlijk alternatief. Uit een onderzoek[1], gedaan in Israël, blijkt nu dat cannabis zeer effectief kan zijn bij de behandeling van de Ziekte van Crohn en de symptomen.

21 Proefpersonen met ernstige vormen van de Ziekte van Crohn die niet reageerden op de standaard behandelingen, namen deel aan het onderzoek. 11 Personen kregen 2 joints per dag, die 23% THC bevatten en 0,5% CBD, gedurende een periode van 8 weken. De overige 10 personen in de controlegroep ontvingen placebo sigaretten zonder (actieve) cannabinoïden.

De resultaten waren verbazingwekkend. 5 Van de 11 die wiet rookten meldden "een volledig herstel" en 5 gaven aan dat hun symptomen waren gehalveerd. Alle proefpersonen die joints rookten meldden een verbetering van de eetlust en slaap, zonder belangrijke bijwerkingen.

Cannabis is verkrijgbaar in veel verdeelcentra in de VS en toch beweert de overheid dat marihuana net zo gevaarlijk is als heroïne en dat het geen medisch nut heeft. Moeilijk te geloven, maar in alle ernst overweegt Melinda Haag, Advocaat voor het noordelijke district van Californië, een heuse oorlog te starten voor veilige toegang tot medicinale cannabis...

Disclaimer:
Wij proberen ons verre te houden van medische beweringen. Dit artikel is slechts bedoeld ter lering en gebaseerd op wetenschappelijke onderzoekspublicaties van andere externe bronnen.

Externe Bronnen:
  1. Cannabis induces a clinical response in patients with Crohn's disease: a prospective placebo-controlled study. - PubMed - NCBI - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23648372

Read more about
News Research
Zoeken in categorieën
of
Zoeken