Blog
Super Sativa Seed Club
4 min

Super Sativa Seed Club is terug!

4 min

Als donderslag bij heldere hemel is Super Sativa Seed Club als een feniks uit de as herrezen. Ze bieden nieuwe kwekers dezelfde spraakmakende genen waar ze eind jaren '80 beroemd mee zijn geworden. Er zijn niet veel zadenbanken die naar eer en geweten mogen claimen dat ze pionierende meesterveredelaars zijn van internationaal geprezen soorten. Blijf lezen als je wilt weten waarom SSSC zo speciaal is.

HOE IS SUPER SATIVA SEED CLUB OOIT BEGONNEN?

HOE IS SUPER SATIVA SEED CLUB OOIT BEGONNEN?

Super Sativa Seed Club werd in 1985 door Karel Schelfhout opgericht en ze hielden zich uitsluitend bezig met sativa kruisingen. Schelfhout werd later een gerespecteerde veredelaar van cannabis, met een schat aan kennis over kweektechnieken voor binnenteelt.

Je moet weten dat Super Sativa Seed Club ontstond in een tijd waarin veredelingsprojecten veel kleinschaliger waren. Tegenwoordig is dat wel anders. Destijds was reputatie voornamelijk gebaseerd op "de kwaliteit van veredelen". Dat wil echter niet zeggen dat de huidige zadenbanken geen eersteklas wiet produceren. Integendeel zelfs. Kwekers hebben veel meer mogelijkheden en de wereld staat een stuk toleranter tegenover cannabis.

De genetische stabiliteit van hedendaagse soorten is echter volledig te danken aan het baanbrekende werk dat aan het eind van de jaren '80 door zadenbanken als SSSC is uitgevoerd. SSSC is niet alleen verantwoordelijk voor de oorspronkelijke variëteiten van Skunk #1 en Afghan, maar haar vakkennis en expertise hebben ook de lat hoger gelegd op het gebied van cannabiskweek.

HUN REPUTATIE WERD WERELDWIJD ERKEND

HUN REPUTATIE WERD WERELDWIJD ERKEND

Met Schelfhout als grote roerganger duurde het niet lang voordat High Times Magazine zijn invloed op het Hollandse cannabiswereldje erkende. Coffeeshops schoten als paddenstoelen uit de grond en de superieure genetica van SSSC was niet aan te slepen. Het stuk dat in de High Times verscheen, had tot gevolg dat de zadenbank internationale aandacht kreeg. Binnen een aantal jaren liep de verkoop van zaden in de miljoenen. En dankzij de puurheid en originele genetica waar Super Sativa Seed Club garant voor stond, waren de zaden niet aan te slepen.

De invloed van SSSC bleef niet langer beperkt tot de Hollandse coffeeshops, maar verspreidde zich over heel Europa, Azië en de VS. Hoewel hij niet vies van het succes was, realiseerde Schelfhout zich dat hij de succesnummers die hij had veredeld, moest zien veilig te stellen. Met dat uitgangspunt in het achterhoofd onderhield hij verschillende klonen. Gedurende een aantal jaren hield hij zich uitsluitend bezig met het beschermen van de genetica die hij had ontwikkeld. Tegenwoordig wordt hij bijgestaan door zijn zoon en is SSSC herrezen met dezelfde principes en vakkennis waarmee de zadenbank in eerste instantie zo geliefd was geworden.

EEN AMSTERDAMSE LEGENDE

EEN AMSTERDAMSE LEGENDE

De kennis van Schelfhout en zijn zoon Kees is een kracht waar we rekening mee moeten houden. Maar in plaats van hun expertise voor zichzelf te houden, heeft SSSC ervoor gekozen een exclusieve club op te richten met merchandise en limited edition zaden, persoonlijke nieuwsbrieven en de optie tot direct contact met de meesterveredelaars. Hoewel je je hiervoor alleen maar hoeft in te schrijven als basislid, is het ook de moeite waard om een stapje verder te gaan.

Het is ook mogelijk "Gold VIP member" te worden. Dan heb je niet alleen toegang tot wat we eerder hebben vermeld, maar krijg je eveneens de kans om met Karel en Kees samen te werken om een nieuwe cannabisvariëteit te veredelen. De meesterveredelaars produceren vervolgens de soort op grote schaal. En als klap op de vuurpijl krijg jij de eer om de nieuwe variëteit een naam te geven. We hebben zo het vermoeden dat kwekers hier graag in investeren, zodat ze zelf een "Amsterdamse Legende" kunnen worden.

HOOGWAARDIGE CANNABISZADEN MET LEGENDARISCHE GENETICA

Ben je door al deze positieve berichten over onvervalste, old-school genetica en geavanceerde technieken nieuwsgierig geworden? Momenteel heeft SSSC een beperkte hoeveelheid van vier verschillende "speciale zaden" in de aanbieding. Dankzij de jaren aan opgebouwde deskundigheid, mag je ervan uitgaan dat deze van topkwaliteit zijn.

PRIMA HOLANDICA

We gaan van start met een raszuivere sativa van de meesterveredelaars van sativa variëteiten. Vind je het leuk om torenhoge cannabis te kweken met toppen zo lang als je onderarm? Dan ben je bij deze zadenbank aan het juiste adres. Prima Holandica is veredeld uit een kruising van Super Secret Sativa met Old School Haze. Wat deze soort zo bijzonder maakt, is de buitengewone high die ze induceert. Laat je verwennen door vlagen van euforie terwijl haar sativa-kant je meeneemt op een trippy, heugenswaardige ontdekkingsreis naar alle hoeken van het heelal.

Voordat je als kweker de vruchten van je noeste arbeid kunt plukken, heeft Prima Holandica flink wat ruimte nodig om uit te dijen. Het is mogelijk haar buitensporige groei wat in te dammen door haar eerder tot bloei te dwingen. Maar waarom zou je het ware potentieel van deze bloedmooie dame de kop in willen drukken? Voor welke benadering je ook kiest, je wordt beloond met fruitige aroma's, dieselsmaken en gigantische opbrengsten.

Prima Holandica

Bekijk Product

KEES' OLD SCHOOL HAZE

Als al die jaren van old-school veredelingsprojecten gecomprimeerd zouden worden in een variëteit, dan zou Kees' Old School Haze als resultaat uit de bus komen. Ze geeft de smaken en aroma's van de oorspronkelijke Old School Haze buitengewoon doeltreffend weer. Bedenk echter wel dat ze niet elke hobbykweker beloont met krachtige toppen. Kees' Old School Haze moet je vrij professioneel in een harmonieuze omgeving kweken. Als je voor de ideale omstandigheden zorgt, produceert ze dikke, afgeladen cola's. Maar als je haar blootstelt aan temperatuurschommelingen gebeurt het tegenovergestelde.

Als je haar goed vertroetelt, heeft deze gevoelige dame een waanzinnige beloning voor je in petto. Wanneer je haar rookt, word je zonder pardon de kosmos in geslingerd. Reken er maar op dat ze loeihard binnenkomt. Daarbij verspreidt ze aroma's van verfrissende citroen. Ondanks haar diva-gedrag zien vakkundige kwekers na een bloeiperiode van 12-13 weken een rijkelijke oogst tegemoet.

Kees’ Old School Haze

Bekijk Product

FROSTY FRIDAY

Het veredelen van de meest indrukwekkende cannabisvariëteiten ter wereld staat centraal voor SSSC. Frosty Friday is daar een lichtend voorbeeld van. Ze groeit als een tierelier en wordt enorm groot. Gezien de vele takken heeft ze wel wat steun nodig als de toppen zich ontwikkelen. Vergeleken met de andere veredelde zaden legt haar opbrengst niet zoveel gewicht in de schaal. Toch heeft Frosty Friday unieke eigenschappen waar andere soorten het zonder moeten doen.

De hoeveelheid trichomen is bijvoorbeeld surrealistisch. Tijdens de laatste weken van de bloei staat ze letterlijk te druipen van de hars. Dergelijke hoeveelheden vragen erom tot hoogwaardige concentraten verwerkt te worden. Als je van hasj of andere zelfgemaakte cannabisextracten gaat watertanden, hoef je echt niet verder te zoeken. Het andere goede nieuws is dat al deze pracht al na een week of tien te oogsten is. Een kleine prijs die je betaalt voor een rokertje waar je een hele tijd opgewekt high van blijft.

Frosty Friday

Bekijk Product

KAREL'S HAZE

De laatste keuze uit het exclusieve assortiment van SSSC is Karel's Haze. Deze plant is niet alleen naar de oprichter vernoemd, ze is ook een stuk makkelijker te kweken dan de vorige variëteiten. Karel's Haze is een goede hybride, bevat de beste oudergenen en de bloeiperiode bedraagt maar acht weekjes. Ze is veredeld uit een kruising van Old School Haze en Chem Dog Fire. Gelukkigen die haar gerookt hebben, zijn diep onder de indruk van haar smaak. Je zintuigen raken geprikkeld door explosies van tropische zonneschijn die vergezeld gaan van citrus en limoen.

Blijf echter niet te lang van haar smaak genieten. Voor je het weet, sluipt de high je lijf binnen en neemt deze je geestelijk helemaal in beslag. De aromatische terpenen maken haar ook perfect voor cannabisextracten, de ideale consumptiemethode om te genieten van haar exquise smaken.

Karel's Haze

Bekijk Product

Zoals je ziet, heeft SSSC een bejubelde rentree gemaakt op de cannabismarkt. Gelukkig is er niets verloren gegaan van de passie, vakkennis en focus op kwaliteit van 30 jaar geleden. Ben je gemotiveerd geraakt om een Amsterdamse Legende te worden? Of wil je zelf een van deze planten kweken? Super Sativa Seed Club heeft uitsluitend legendarische soorten te bieden.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken