Blog
Top 10 Effecten Van Kratom
4 min

Top 10 Effecten Van Kratom

4 min
Products Smartshop

Kratom is een zeer veelzijdig kruid, die zowel als stimulerend- en kalmerend middel gebruikt kan worden, afhankelijk van de dosering en het type blad.

De ervaring die je krijgt van Kratom hangt af van twee dingen: De dosering en het type Kratom. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar twee verschillende doseringen hebben een compleet tegenovergesteld effect: Als je een lage dosis neemt, werkt Kratom stimulerend. Je zult je waarschijnlijk alert en wakker voelen, meer sociaal, gelukkig en opgewekt. Je kan merken dat je je meer gemotiveerd voelt een betere aandachtsspanne hebt. Hogere doseringen Kratom werken kalmerend, waarbij je in een ontspannen, droomachtige toestand wordt gebracht. Emotionele of lichamelijke pijnen worden sterk verminderd, terwijl gevoelens van euforie hun plaats kunnen innemen.

Het is verstandig om eerst een kleine dosis te proberen, wanneer je met een nieuwe lading Kratom begint. Als je teveel neemt, kan je misselijk worden of andere ongewenste bijwerkingen ervaren. Hoewel er nog nooit mensen overleden zijn aan een overdosis, zal een teveel heel erg oncomfortabel zijn.

Verschillende types Kratom

Naast de daadwerkelijke dosering, zullen ook de verschillende kleuren van de nerven van de Kratombladeren verschillende effecten opwekken. Er zijn drie basistypes Kratom: Rood, wit en groen. Dat is de kleur van de centrale nerf op het blad.

Witte Kratom

Witte Kratom

Witte Kratombladeren produceren gewoonlijk een meer energiek en stimulerend effect. Witte Kratom kan je stemming verbeteren, je alertheid en mentale waakzaamheid verhogen, waardoor je je meer gemotiveerd voelt zonder angsten. Dit is geweldig bij de behandeling van personen met depressie of krachteloosheid. Het kan ook worden gebruikt als stimulerend middel om de concentratie en de alertheid te verbeteren, ter vervanging van cafeïne of tijdens een lange werkdag.

Rode Kratom

Rode Kratom

Rode Kratom is de meest voorkomende Kratom. Het heeft over het algemeen een meer kalmerend en verdovend effect. Deze Kratom soort is goed voor het verlichten van spanning en gunt je geest rust terwijl je geniet van een een positieve stemming en instelling. Rode Kratom wordt ook vaak gebruikt om pijn te verlichten en om spanning in de spieren en slapeloosheid te behandelen. Hoewel deze soort meer rustgevende effecten levert, is het effect nog steeds afhankelijk van de dosering; in kleine doses kan je nog steeds een stimulerend effect verwachten.

Groene Kratom

Groene Kratom

De effecten van groene Kratom zijn een mix van de effecten van de witte en rode Kratom. Het kan je een milde energiestoot leveren en de aandacht verbeteren, terwijl het je tegelijkertijd een meer ontspannen en comfortabel gevoel geeft. Dit type Kratom is goed voor het behandelen van pijn en sociale angsten, omdat de ontspannende, comfortabele, maar toch alerte en opgewekte effecten je meer spraakzaam kunnen maken en je meer op je gemak laten voelen in sociale situaties.

De Top 10 effecten van Kratom

Kratom maakt een gevarieerd scala aan alkaloïden aan. Mitragynine is het belangrijkste actieve bestanddeel, een molecuul dat bindt aan opioïde-receptoren in de hersenen. Dit werkingsmechanisme is de basis van het primaire effect van de plant. Lage doses kratom hebben meestal stimulerende effecten die ideaal zijn voor het verbeteren van de focus. Hogere doseringen zijn echter kalmerend en dus nuttig voor ontspanning en de slaap.

Laten we de top 10 effecten van kratom eens bekijken.

1. Verbetert de stemming

Een van de meest vooraanstaande effecten van Kratom is dat het de stemming kan verbeteren. Kratom kan je een positief en gelukkig gevoel geven, terwijl het ook een gevoel van algemeen welzijn opwekt. Omdat het bijna onmogelijk is iets anders te doen dan lachen terwijl je Kratom gebruikt, wordt het kruid vaak gebruikt om depressies aan te pakken.

2. Vermindert pijn

Kratom is een geweldig, natuurlijk alternatief voor schadelijke en verslavende voorgeschreven medicatie. Kratom vermindert pijn op dezelfde manier als morfine, door het activeren van de mu-opioïde receptoren. Het kan diverse aandoeningen verlichten: Migraines, pijn van artritis, spierpijn en zelfs vasculaire- en chronische pijn die op een andere manier moeilijk te bestrijden is.

3. Verhoogt de concentratie

Kratom Verhoogt De Concentratie

In kleine doses, is Kratom geweldig in het verhogen van de concentratie, mentale alertheid en focus. Het zorgt voor helderheid en laat mentale mistigheid verdwijnen. Deze effecten worden zeer gewaardeerd in Thailand, waar Kratom voornamelijk wordt gebruikt als een stimulerend middel tijdens het werk. De truc is het vinden van de juiste dosering om geen kalmerende effecten op te wekken.

4. Medicinale eigenschappen

Zuidoost-Aziatische culturen gebruiken Kratom al honderden jaren om vele verschillende aandoeningen te behandelen. Kratom is een medicinaal kruid met diverse voordelen voor de gezondheid. Gezegd wordt dat het diabetici helpt hun bloedsuikerwaarden in toom te houden, omdat het catechine bevat, die insuline imiteert. Het hoge niveau anti-oxidanten kunnen wellicht zenuwbeschadiging na een beroerte verminderen.

kratombekijk categorie

5. Helpt bij ontwenningsverschijnselen van opiaten

Een verslaving aan opiaten is een serieus probleem, waar maar moeilijk vanaf te komen is. Personen die verslaafd zijn aan opiaten, kunnen door Kratom worden geholpen bij de vermindering van ontwenningsverschijnselen zoals overgeven, diarree, angst, pijn, slapeloosheid en overmatig zweten. Kratom is niet verslavend, dus je kan het lang genoeg gebruiken om over je ontwenningsverschijnselen heen te komen en de drugs uit je systeem te krijgen, zonder bang te zijn de ene verslaving te vervangen door een andere.

6. Verbetert de kwaliteit van de slaap

Kratom Verbetert De Kwaliteit Van De Slaap

Zeker in de hogere, kalmerende doseringen, is Kratom perfect voor het verbeteren van de slaap. Kratom brengt je in een gekalmeerde toestand, waardoor het in slaap vallen eenvoudiger gaat. Dit is geweldig nieuws voor slapelozen die moeite hebben in slaap te vallen. Het kan ook de kwaliteit van de slaap verbeteren, waardoor je je in de ochtend meer uitgerust voelt. Sommige mensen hebben zelfs gemeld dat zij meer dromen ervaren tijdens het gebruik van Kratom.

7. Stimulerend en een verhoogd, alert gevoel

Genomen in lagere doses, kan Kratom worden gebruikt om de ochtend actief te beginnen. Het werkt stimulerend, waardoor je meer energie hebt, en zorgt ook voor een wakker gevoel, zonder rusteloosheid of angst. Afhankelijk van de dosering en het type Kratom, wordt deze alertheid vaak vergezeld van een gevoel van mentale helderheid en focus. Dit effect kan personen, die lange dagen maken, helpen zich minder moe te voelen en ook diegenen die zwaar mentaal werk verrichten.

8. Ontspannend en Stress-verlichtend

Met grotere doses Kratom, ervaar je een ontspannend en stress-verlichtend effect. Het helpt je te ontdoen van negatieve gedachten en maakt je vrij van angst en spanning, vanwege de kalmerende en euforische effecten. Kratom helpt niet alleen je geest te ontspannen, maar kan ook helpen je spieren te ontspannen en lichamelijke en emotionele spanning te verlichten. Dit maakt Kratom geweldig voor het behandelen van angst- en stressgerelateerde aandoeningen, maar ook voor spanning in de spieren en rugpijn.

9. Vermindert sociale angsten

Kratom Vermindert Sociale Angsten

Kratom verlost je van sociale angst en zal je een meer comfortabel gevoel geven in sociale situaties, vanwege de ontspannende, toch stimulerende, effecten. Voor velen is het ontmoeten en praten met vreemden moeilijk. Kratom stimuleert je zelfvertrouwen en maakt het babbelen met nieuwe groepen mensen plezierig en leuk.

10. Verbetert seksuele prestaties

Kratom kan ook worden gebruikt als afrodisiacum, of om de seksuele prestaties bij zowel mannen als vrouwen te verbeteren, waarbij seksuele opwinding en sensaties worden vergroot. Hoewel dit geweldig werkt in een kleinere dosering, kan een hogere dosering je lichaam wel eens teveel ontspannen.

Wat zijn jouw ervaringen met Kratom? Welk effect waardeer jij het meest? Deel je mening in de reacties hieronder!

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammy, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Products Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken