Blog
Top 10 Vitamines En Supplementen Voor De Winter
4 min

Top 10 Vitamines En Supplementen Voor De Winter

4 min

Misschien heb je gemerkt dat je je in de winter vaker uitgeput en vermoeid voelt dan in de zomer. Dit heeft meestal te maken met de koudere temperatuur en het feit dat het langer donker is. Maar gelukkig hebben we daar een oplossing voor! Hier vind je 10 vitamines en mineralen om je welzijn en immuunsysteem te ondersteunen. Neem snel een kijkje!

De winter is een prachtige tijd en er valt veel moois te beleven. Maar de kortere dagen en koudere temperaturen hebben ook impact op je welzijn, en laten je al snel weer naar de zomer verlangen. Ben jij dol op de winter of juist niet? Hoe dan ook is het belangrijk om in deze koude maanden goed voor jezelf te blijven zorgen.

Top 10 vitamines en supplementen voor de winter

Met dat in gedachten hebben we tien vitamines en supplementen voor je uitgezocht. Deze helpen je allemaal om fit te blijven tijdens de donkere maanden!

Gerelateerd artikel

Top 10 Zeldzame Superfoods Om Je Gezondheid Te Bevorderen

Vitamine D3

Vitamine D3

Vitamine D3 zit in eten als vis, eieren en kaas, en heeft mogelijk een gunstige impact op je immuunsysteem. Daarnaast bevordert het gezonde botten en kan het je helpen om op gewicht te blijven. Je kunt de vitamine via voeding binnenkrijgen, maar directe blootstelling aan zonlicht is de makkelijkste manier om het aan te maken. Dit kan in de winter echter vrij lastig zijn.

Maar dit kun je verhelpen door elke dag een vitamine D3-capsule te slikken. Zo krijg je vanzelf de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen. Deze optie is bovendien handig voor veganisten die hun vitamine D3 meestal niet uit de genoemde voedingsmiddelen halen. Kortom, een welkome aanvulling op je dagelijkse routine, zeker in de wintermaanden!

Immune Support

Immune Support

Dit handige supplement van Zamnesia bevat diverse vitamines, mineralen en kruiden om je immuunsysteem te ondersteunen. Je weet vast wel dat je immuunsysteem het verdedigingsmechanisme van je lichaam is. Het helpt je beschermen tegen infecties en schadelijke bacteriën en gaat de strijd aan met andere schadelijke stoffen in je lijf.

Kortom, het is van het grootste belang om je immuunsysteem in de best mogelijke conditie te houden. En Immune Support helpt je daarbij. Deze 100% natuurlijke capsules kun je elke dag innemen en werken optimaal in combinatie met een evenwichtig en gevarieerd dieet. Dus als je je gezondheid wilt ondersteunen, richt je aandacht dan op Immune Support.

Calcium, Magnesium & Zink

Calcium, Magnesium & Zink

Calcium, magnesium en zink staan al lang bekend om hun mogelijke voordelen voor het lichaam. En samen werken ze misschien nog wel beter. Daarom kun je nu een handig alles in één supplement kopen, waarmee het wel heel gemakkelijk is om van elk voldoende binnen te krijgen. De drie stoffen werken samen om je zenuwfuncties, botten en immuunsysteem te ondersteunen. Op al deze gebieden kun je, zeker in de winter, wel wat extra hulp gebruiken. Deze capsules zijn dagelijks te gebruiken en supermakkelijk in te nemen, en daarmee ideaal voor zowel thuis als onderweg!

Vitamine B3

Vitamine B3

Vitamine B3, ook wel bekend als 'niacine', speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van je huid. Daarnaast kunnen je spijsvertering en zenuwstelsel ervan profiteren. Net als de andere vitamines op onze lijst, zit B3 ook in eten, zoals kip, bruine rijst en droog geroosterde pinda's.

Toch gebruiken veel mensen supplementen in de vorm van capsules om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen. Zo weten ze zeker dat ze er voldoende van binnenkrijgen. En dat is niet gek, want er kleven veel voordelen aan vitamine B3. Zo lijkt het, naast al het bovenstaande, ook de bloeddruk te verlagen en de hersenfunctie te verbeteren. Verder lijkt het gunstig te zijn voor mensen met diabetes. Een veelbelovende vitamine dus, al is er ook meer onderzoek nodig om definitieve conclusies te kunnen trekken.

Calm and Comfort

Calm And Comfort

Hoewel die donkere winteravonden heel gezellig en ontspannend kunnen zijn, is wat extra hulp om te ontspannen altijd welkom. Zet die koffie weg en kies voor Calm and Comfort van Zamnesia. Deze zorgvuldig samengestelde mix van vitamines, mineralen en kruiden biedt superrustgevende sensaties. Calm and Comfort bevat hoogwaardige ingrediënten, zoals citroenmelisse, magnesium en vitamine B6, waarmee het 't optimale supplement voor verlichting en ontspanning is. Daarnaast draagt het bij aan mentale veerkracht en kan het je stemming verbeteren. Gebruik deze capsules bijvoorbeeld na een lange werkdag en kom helemaal tot rust!

5-HTP

5-HTP

5-HTP is de voorloper van serotonine. Over het algemeen wordt het gewonnen uit de Afrikaanse plant Griffonia simplicifolia en lijkt het veel voordelen te hebben. Zo kan het de stemming verbeteren, waardoor het erg populair is in de wintermaanden, wanneer veel mensen wel een oppepper kunnen gebruiken. Maar niet alleen daarom wordt voor 5-HTP gekozen, want er lijkt ook een verband te zijn met beter slapen en afvallen. Het is verkrijgbaar in handige, 100% natuurlijke en vegan capsules, waardoor iedereen het kan gebruiken. Elke capsule bevat 75mg 5-HTP en is supermakkelijk te slikken.

Energy-E

Energy-E

Ben je het ook zo beu om in het donker op te staan en in het donker weer thuis te komen van je werk? Vanwege die korte dagen in de winter krijg je aan het eind van de dag al snel de neiging om je bed in te duiken. Maar hulp is onderweg, in de vorm van Energy-E. Als je wel een energiestoot kunt gebruiken, biedt dit supplement met diverse gunstige ingrediënten uitkomst. Een pakje Energy-E bevat vier gebruiksklare capsules die makkelijk te slikken zijn. Neem ze in als je een steuntje in de rug nodig hebt, of bijvoorbeeld wanneer je wat inkakt tijdens een feestje!

Vitamine C

Vitamine C

Wat kunnen we over de populairste vitamine ter wereld vertellen? Nou, je weet vast wel dat veel soorten fruit en groente barsten van de vitamine C. Het zit echter ook in veel andere voedingsmiddelen. Vitamine C ondersteunt daarbij de werking van enzymen en het immuunsysteem. Veel dieren kunnen het zelf aanmaken, maar wij mensen hebben niet zoveel geluk en moeten het uit onze voeding halen. Maar helaas eten we niet altijd gevarieerd en daarom is het gebruik van een supplement soms nodig om aan je vitaminebehoefte te voldoen. Met 500mg vitamine C per capsule krijg je heel eenvoudig de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen zonder dat je je lichaamsgewicht aan fruit en groente hoeft te eten!

Clear Focus

Clear Focus

Clear Focus is een hoogwaardige nootropic en doet 'precies wat op de verpakking staat'. Elke capsule bevat fantastische ingrediënten, zoals cafeïne, L-theanine en Bacopa monnieri, waarmee je gemakkelijk je focus kunt verbeteren op momenten dat je dat hard nodig hebt. Merk je ook dat je aandacht makkelijk verslapt als je tijdens je werk of studie uit het raam kijkt en het om vier uur al donker is? Met Clear Focus krijg je je aandacht weer op de rails. Dus de eerstvolgende keer dat je jezelf op een belangrijke taak moet storten, gebruik simpelweg Clear Focus!

Omega 3

Omega 3

Wetenschappers richten zich al heel lang op omega 3-vetzuren vanwege de mogelijke voordelen ervan voor het lichaam. En het is inmiddels een superpopulair supplement. Wat overigens niet vreemd is: het lijkt een positieve invloed op de gezondheid van het hart te hebben en daarnaast de hersenfuncties en het gezichtsvermogen te ondersteunen. Het is vrij gemakkelijk om natuurlijke bronnen van omega 3 te vinden. Maar met handige supplementen weet je zeker dat je dagelijks binnenkrijgt wat je nodig hebt. Zeker in de winter is dat belangrijk.

Een waanzinnige winter, dankzij supplementen

Een Waanzinnige Winter, Dankzij Supplementen

Het is inmiddels vast wel duidelijk: tijdens die gure wintermaanden kun je best wel een steuntje in de rug gebruiken. Het is eerder donker en bepaalde voedingsmiddelen zijn soms wat lastiger te verkrijgen. Supplementen kunnen je dan helpen je dagelijks fit te blijven voelen, of je nu voor de veelzijdige vitamine C, Clear Focus of een ander supplement kiest. Bovendien kun je deze producten ook prima het hele jaar door gebruiken; je hoeft je dus zeker niet tot de winter te beperken. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Healthshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken