Blog
Waterpijpen & Pijpen Van Fruit & Groente
3 min

Top 6 Waterpijpen & Pijpen Van Fruit & Groente

3 min
Headshop Producten

Ooit zonder bong of pijp gezeten? Hier is een tip voor de volgende keer: bezoek de lokale markt. Bongs en pijpjes van vruchten en groenten zijn niet alleen bruikbaar, maar het is ook nog eens genieten geblazen. Probeer deze ideeën thuis!

Niet van tafel vegen voordat je het geprobeerd hebt! Het roken van ganja uit een groente- of fruitbong is niet alleen voor wanhopige gebruikers of personen met een beperkt budget. Er zijn meerdere redenen waarom dit een geweldig idee is.

Allereerst is het leuk. Daarnaast maak je zeker discussies los. Ook is er geen stoner op de wereld die nog nooit te maken gehad heeft met een noodgeval. Heb je wel wiet, maar geen manier om het te roken? Bestorm de groentela van je koelkast of de fruitschaal op tafel.

Daarnaast kan dit wel eens verrassend leuk uitpakken. Als je het goed doet en de ideale vrucht of groente selecteert, staat je een verrukkelijke ervaring te wachten. Inderdaad, de smaak van de rook kan worden beïnvloed door de fruitige of aardse smaak van je zelfgemaakte rookapparatuur. En natuurlijk is met fruit gerookte ganja een lekker toetje!

Als je de basis onder de knie hebt, kan er eigenlijk niets misgaan. Je hoeft alleen je voorwerp te doorboren met een scherp object. Een pen volstaat, als je niets beters voorhanden hebt. Hiermee maak je zowel de kamer als het mondstuk. Je inhaleert de rook via een doorgang in het fruit. Met wat experimenteren, zorg je voor een kunstzinnig geheel. Onthoud dat rook altijd opstijgt. Appeltje eitje. Houd er wel rekening mee dat je van een eitje geen bong kunt maken.

Nu is het hoog tijd om te bespreken welke producten we graag omtoveren tot rookapparaat!

The Best Fruits And Vegetables For Making Bongs

WELKE VRUCHTEN EN GROENTEN ZIJN HET BEST?

Nu je besloten hebt een natuurlijke bong of pijp te gebruiken, wil je natuurlijk weten welke vruchten en groenten het meest geschikt zijn!

Denk er even over na. Het draait vooral om logica en natuurkunde. Blijf uit de buurt van zachte producten. Hieronder vallen bananen, tomaten en okra. Champignons zijn waarschijnlijk ook geen briljante keuze. Hardere groenten, zoals wortels en bieten, kunnen werken, maar zijn lastiger om te snijden. Gemiddeld harde vruchten en groenten zijn ideaal.

Het goede nieuws? Elke vrucht of groente met een harde buitenkant, zacht vruchtvlees en de juiste vorm volstaat. Hieronder volgen onze keuzes van de groenteboer. Bezoek zelf de lokale markt of supermarkt en ga aan de slag!

DE POPULAIRE KEUZE: APPEL

Appels zijn perfect voor dit doel. Voor stoners is het zelfs de favoriete vrucht, als er geen waterpijp te bekennen is. De holle bovenkant van een appel is een ideaal plekje voor je cannabis en de zijkanten van de appel kunnen meerdere keren worden doorboord. Je kunt er goed hijsen van nemen en de rook reist geweldig door het vruchtvlees. Je zou ook peren kunnen proberen. Kies voor de langere, hardere exemplaren, anders is het niet de moeite waard. Of de cannabis.

DE BLIKVANGER: MELOEN

Kijk eens naar deze watermeloen bong! Andere meloenen, zoals honingmeloenen, zijn nog beter, omdat ze een holle kern hebben waar de rook door kan worden geïnhaleerd. Cantaloupes zijn ook perfect. Je moet misschien even oefenen om de gaatjes op de juiste plaatsen te krijgen. Maar zodra je dit onder de knie hebt, wil je waarschijnlijk altijd een meloen in je koelkast hebben liggen.

DE ZOETEKAUW: ANANAS

Mochten er vruchten bestaan die beter geschikt zijn voor een waterpijp, dan hebben wij ze niet gevonden. Daarnaast is ananas geweldig voor op feestjes met een tropisch thema. Snijd de bovenkant van de ananas af, zodat je deze als deksel kunt gebruiken. Hol de ananas vervolgens uit. Gebruik hardere groente, zoals komkommer of wortel, om het mondstuk en de bowl te maken. Snijd twee gaatjes in de zijkanten van de ananas. Het ene gat is voor de bowl; deze maak je lager in de vrucht (onder je eventuele waterlijn); de andere komt aan de bovenkant en fungeert als mondstuk. Plaats vervolgens het mondstuk en de bowl (komkommer/wortel) in de vrucht. Vul de ananas met een paar centimeter water. Plaats het deksel terug. Je kunt nu van start. En mochten tropische waterpijpen helemaal je ding zijn, dan bestaan er natuurlijk ook nog kokosnoten.

DE PITTIGE CREATIE: JALAPEÑO

Ben je een avontuurlijk type? Als een waterpijp van een appel je verveelt, kun je de boel natuurlijk wat spannender maken en de Scovilleschaal uitdagen. Met jalapeño pepers maak je geweldige, maar pittige, pijpjes. En je maakt ze ontzettend eenvoudig: snijd gewoon het steeltje en het puntje af. De kant waar het steeltje zat, wordt nu de bowl, waarmee je eerder een chillum creëert dan een pijp. Als alternatief kun je een opening creëren in de buurt van de steel in plaats van de gehele steel te verwijderen. Hiermee ontstaat een meer horizontale beweging. Controleer even dat je daadwerkelijk kunt roken door de jalapeño. Mogelijk moet je wat zaden verwijderen, maar daarna kun je los!

ONZE VEELZIJDIGE VRIEND: KOMKOMMER

De veelzijdige komkommer. Geweldig voor salades, als garnering en voor het verminderen van opgezette ogen. Maar ook perfect om uit te roken! Komkommers zijn gemakkelijker te snijden dan wortels, maar je moet er wel een beetje moeite voor doen. Je moet namelijk de gehele komkommer doorboren. Als je indruk wilt maken met je snijkunsten houden we je niet tegen. Maar onthoud dat je de komkommer natuurlijk ook in stukken kunt hakken en een korter stukje kunt gebruiken.

DE PERFECTE GROENTE: KALEBAS

De kalebas behoort tot de meest ideale groente voor dit doel. Kleine pompoenen werken ook goed. Met een kalebas kun je zowel een waterpijp als een pijpje maken. Dat hangt een beetje af van de door jou gekozen soort. Een kortere, lange kalebas werkt het beste als pijp. Snijd hem in en hijsen maar. Als je echter een grotere kalebas hebt, zoals een pompoen, zou je moeten overwegen er een waterpijp van te maken. Dit is de ideale activiteit rondom Halloween, wanneer pompoenen op elke straathoek verkrijgbaar zijn.

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken