Blog
Vaporshop
3 min

De Ultieme Gids Voor E-liquid En E-juice

3 min
Producten

Als je overweegt om te gaan vaporizen, vraag je je wellicht af wat damp in feite is en hoe het ontstaat. Je verkrijgt het door E-liquids te verhitten tot ze verdampen.

E-liquid, ook wel e-juice genoemd, is een verdampbare vloeistof voor in vaporizers. E-liquids zijn te koop in duizenden verschillende smaken en bevatten wel of geen nicotine. De smaak van E-juice varieert van een eenvoudige enkelvoudige smaak tot complexe smaken. Deze laatste E-liquids produceren tijdens het inhaleren, uitademen en naderhand een ander aroma.

E-juice met nicotine is een excellente manier voor sigarettenrokers om te minderen of helemaal te stoppen. Het nicotine-gehalte in e-liquids bedraagt doorgaans 3mg/ml tot 24mg/ml. Maar er zijn er ook met hogere concentraties.

Gematigde rokers die minder dan 10 sigaretten per dag roken, hebben vooral baat bij E-liquids die 3mg tot 6mg nicotine bevatten. Doorsneerokers zouden E-juice met een nicotine-gehalte van 6mg tot 12mg moeten overwegen. Voor kettingrokers die 30 of meer sigaretten per dag consumeren, geldt 12mg tot 24 mg.

Vanaf 1 juli 2019 mogen we geen smart liquids meer produceren en verkopen.

WAT ZIJN E-LIQUIDS?

Wat Zijn E-liquids?

E-liquids zijn doorgaans samengesteld uit een mengsel van gedestilleerd water, propyleenglycol, plantaardige glycerine, ethanol, nicotine en extracten of smaakstoffen. De E-liquid bestaat meestal voor 90% uit propyleenglycol en plantaardige glycerine; slechts 10% van het flesje bestaat uit smaakextracten en nicotine. Aan de meeste goedkope e-liquids zijn voedselveilige smaakstoffen toegevoegd. Hoogwaardige E-juice bevat echter vaak meerdere voedselveilige extracten voor meer complexe smaken.

Sommige e-liquids zijn verrijkt met kruideningrediënten voor extra voordelen. Zamnesia's Smart Liquids bieden je een simpele en gerieflijke methode voor het consumeren van heilzame kruiden, zoals kanna, damiana en CBD. Elk flesje Smart Liquid bevat een natuurlijk concentraat, verkregen uit de kruidenproducten die in onze Smartshop te vinden zijn.

Deze E-liquids bevatten geen additieven of mogelijke verontreinigingen; in plaats daarvan bieden ze een zuivere vape ervaring op basis van kruiden. Of je nu op zoek bent naar iets waar je energie van krijgt of om je 's avonds tot rust te brengen, bekijk onze Smart Liquids voor een aangenaam moment.

WAT ZIJN PROPYLEENGLYCOL EN PLANTAARDIGE GLYCERINE?

Propyleenglycol en plantaardige glycerine

Propyleenglycol en plantaardige glycerine zijn vaak de hoofdingrediënten van e-juices. Van de twee wordt de eerste het meest gebruikt. Het is vloeibaarder, waardoor het makkelijk te absorberen is door katoen en polyfill in patronen. Omdat de vloeistof dunner is, hechten restmaterialen zich niet zo snel aan het verhittingselement als het dikkere plantaardige glycerine.

Propyleenglycol is een volledig smaak- en geurloze vloeistof die de smaak van je e-liquid niet beïnvloedt. Vergeleken met plantaardige glycerine produceert het een scherpere damp, een beetje zoals de rook van een sigaret. Dat heeft echter tot gevolg dat het de keel ook meer irriteert. Daarbij veroorzaakt propyleenglycol bij sommige gebruikers een allergische reactie. Dat zijn soms lichte reacties, zoals gekriebel, maar soms ook ernstige reacties, zoals aanhoudende irritatie. Mocht je dit ervaren als je het gebruikt, stop er dan mee.

Door de viscositeit van plantaardige glycerine produceert het vet, waardoor grote wolken damp ontstaan. Cartomizers en lonten absorberen het langzamer; je vaporizer heeft dus de neiging te verstoppen. In tegenstelling tot propyleenglycol beïnvloedt plantaardige glycerine wel enigszins de smaak van e-liquids. Het smaakt en ruikt ietwat zoet en dat heeft gevolgen voor de smaken van het mengsel waaraan het is toegevoegd.

Hoewel plantaardige glycerine over het algemeen minder allergeen is dan propyleenglycol, ervaren sommige gebruikers extra slijmproductie. Veel mensen geven de voorkeur aan plantaardige glycerine omdat het de keel minder irriteert en om de enorme hoeveelheden damp die het produceert.

WAAROM ZOU JE VOOR SMART LIQUIDS MOETEN KIEZEN?

Waarom Zou Je Voor Smart Liquids Moeten Kiezen?

Met de Smart Liquids van Zamnesia profiteer je van de voordelen van natuurlijke planten in de vorm van een zalige damp. Onze pure en sterke E-Liquids zijn vrijwel net zo gunstig als de kruiden in hun natuurlijke vorm. De E-juice is gerieflijk te vapen met alle conventionele vaporizers die geschikt zijn voor E-liquid.

Gerelateerd artikel

Top 5 Zamnesia CBD Producten

HOE GEBRUIK JE SMART LIQUIDS?

Hoe Gebruik Je Smart Liquids?

De Smart Liquids van Zamnesia zijn zo ontworpen dat ze met elke conventionele vaporizer te gebruiken zijn. Voor het maximale effect bevelen we echter de Justfog Q16 Single Set 900mAh aan.

De Justfog Q16 is een betrouwbare vaporizer met een compact, gerieflijk en makkelijk te gebruiken ontwerp. Het apparaat is ontworpen met gebruiksgemak en bruikbaarheid in het achterhoofd. In tegenstelling tot andere vaporizers voorkomt het Star Shield Systeem dat er e-liquid in je mond spettert. Hij is eenvoudig op te laden via een USB-aansluiting. Daarbij heeft de Q16 een passeerfunctie, waardoor het apparaat te gebruiken is terwijl hij oplaadt.

Gerelateerd artikel

Top 10 Beste Vaporizers

Het voltage is aanpasbaar, uiteenlopend van 3,4 tot 4,8 volt, waardoor je hem makkelijk instelt voor je ideale vape ervaring. Hij is tevens compatibel met spoeltjes van 1,0 ohm en meer; dat zorgt voor perfecte mond-tot-long vaping.

Mond-tot-long vapen met lagere wattages en hogere weerstand benadert het gevoel van een normale sigaret, zonder in te leveren op smaak. Liefhebbers hiervan genieten ook van de nauwere passage van de Justfog Q16 die voor een compactere hijs zorgt. Wel bevelen we hierom dunnere e-liquids aan die ten minste 50% propyleenglycol bevatten. Voor het verkrijgen van de beste damp zou je elke 1-2 weken het spoeltje moeten vervangen.

JustFogBekijk Justfog Q16

Zamnesia

Geschreven door: Zamnesia
Zamnesia verbetert continu haar psychedelische producten, assortiment en kennis. Gedreven door de geest van Zammi, streeft Zamnesia ernaar om jou nauwkeurige, feitelijke en informatieve content te bieden.

Ontdek onze schrijvers

Read more about
Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken