Blog
Wiet & Je Huisdier
2 min

Wat Te Doen Als Je Huisdier Je Wiet Opeet

2 min

Wanneer huisdieren in het bezit komen van je eetwaren of weet, kan het een ongemakkelijke ervaring voor hen zijn en een zorgwekkende ervaring voor hun baasjes.

Je komt thuis van een lange dag werken en bent klaar om te ontspannen met een lekkere spacecake. Je wilt je voorraadje pakken, maar het is er niet. Je herinnert je dat je het op het aanrecht hebt laten liggen, en in de hoek ontdek je jouw viervoetige vriend die de muur aan het likken is en kreunt. Zoals het eruit ziet, heeft hij je wiet te pakken gekregen. Wat doe jij?

DE GEVOLGEN VAN THC VOOR HUISDIEREN

Hoewel er CBD-toegediende traktaties zijn voor huisdieren, heeft THC een heel ander effect op hen. Als een huisdier marijuana heeft geconsumeerd kan het een zeer nerveuze tijd voor de baasjes. Sommige dieren kunnen epileptische aanvallen krijgen en de effecten van THC op je huisdier kunnen dagen duren, wat ze extreem ongelukkig maakt.

Gerelateerd artikel

10 Dieren Die Graag High Worden

Met de enorme toename van cannabis edibles de afgelopen jaren is ook de kans toegenomen dat je huisdier ervan proeft. Uit rapporten blijkt dat honden verantwoordelijk zijn voor ongeveer “96 procent van alle gevallen van accidentele inname van cannabis door huisdieren”. Het komt zelden voor dat een huisdier eraan overlijdt, maar desalniettemin kan het effect van THC erg onplezierig voor je dier zijn. Het kan bovendien heel beangstigend zijn. In Amerika bijvoorbeeld “werd bij dierenartsen elke dag wel een hond binnengebracht die THC ingenomen had. En in Colorado zijn "incidenten van gedrogeerde honden de afgelopen jaren verviervoudigd" (Meola et al., 2012).

Wat zeggen de experts?

Wat Zeggen De Experts?

De meeste dierenartsen zijn het erover eens dat wiet niet erg giftig is voor huisdieren, het vergt inname van ongeveer een pond of meer dat het levensbedreigend zou zijn. Hoewel sterfte zeer zeldzaam is, weet het dier niet weet wat er gaande is, dus het is geen leuke ervaring voor hen. De effecten zijn afhankelijk van de geconsumeerde hoeveelheid, de grootte van het huisdier en de geconsumeerde potentie.

Studies aan de Universiteit van Pisa tonen aan dat sommige van de verbindingen in cannabis, dieren zouden kunnen beschermen tegen ontstekingsziekten, wat geweldig nieuws is. Maar dit is zonder de THC en met gecontroleerde hoeveelheden, dus het is beste om Max stoned te krijgen maar even over te slaan. Huisdieren en wiet gaan niet samen.

Als jouw hond toch in je chocolade eetwaren komt, moet je meteen de dierenarts bellen. Chocolade kan giftig zijn voor honden, dus je wilt zeker professionele hulp. In de meeste gevallen is tijd het medicijn voor een huisdier dat je kruid heeft gegeten. Meestal is 24 uur voldoende tijd zodat de effecten vervagen, als de symptomen zich nog voordoen na deze tijd, bel een dierenarts voor zijn advies. Geactiveerde koolstof, van een drogisterij, kan worden gebruikt om te absorberen wat in het lichaam van het dier zit en je kunt braken veroorzaken indien je het dier betrapt kort nadat het wiet heeft gegeten.

Gerelateerd artikel

What To Do When You're Too High On Cannabis

CONCLUSIE

In principe moet men de eetwaren en kruiden behandelen alsof er een jong kind in huis is. Het kind, net als jouw favoriete harige vriend zou graag een hapje willen van die brownie of koekje, dus berg ze goed op en houd ze buiten het zicht.

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Bronnen
  • Meola SD, Tearney CC, Haas SA, Hackett TB, & Mazzaferro EM. (2012 Dec). Evaluation of trends in marijuana toxicosis in dogs living in a state with legalized medical marijuana: 125 dogs (2005-2010). - PubMed - NCBI - https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Lifestyle Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken