Blog
Wiet Roken In Een Shisha: Wat Je Moet Weten
2 min

Wiet Roken In Een Shisha: Wat Je Moet Weten

2 min

Met een shisha, ook bekend als shisha-pijp of hookah, geniet je van een leuke culturele ervaring. Maar de shisha-pijpen die je in cafés vindt, worden voornamelijk gebruikt om een gearomatiseerd tabaksmengsel te roken, overigens ook bekend als shisha. Maar wie zegt dat je er geen wiet mee kunt roken? Lees hier meer!

Er zijn wat zaken om rekening mee te houden, maar het kan wel degelijk. Het maakt op zijn minst je rooksessies een stuk interessanter.

Nu is de vraag, hoe ga je te werk als je wiet met een shisha wilt roken? In dit korte artikel gaan we dieper op het onderwerp in.

Kun je wiet gebruiken in een shisha?

Kun je wiet gebruiken in een shisha?

Voordat we beginnen, moeten we eerst bespreken hoe een shisha werkt. Het belangrijkste verschil is dat een shisha houtskool gebruikt als verwarmingsmechanisme. Maar net als met een bong geniet je van een zijdezachte rookervaring, omdat ook hier het water de rook filtert.

Zoals vermeld, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden voordat je er een gebruikt om wiet te roken. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de houtskool goed en gelijkmatig wordt aangestoken. Daarvoor moet je de ideale temperatuur aanhouden, wat een beetje werk kan betekenen.

Wat je ook moet overwegen, is hoe je de wiet daadwerkelijk rookt. De toppen moeten voorzichtig in de bowl worden gestopt. Je moet het onder de houtskool bevestigen met wat aluminiumfolie, zodat het niet in direct contact komt met de hittebron.

Maar als je alles correct doet, krijg je een smaakvolle rookervaring die simpelweg niet mogelijk is met een traditionele pijp, joint of zelfs een bong. Aan bepaalde apparaten kun je overigens meer dan één slang bevestigen. Dat betekent dat je met meerdere mensen tegelijk kunt roken. Ook dat is een belevenis die je bij standaard rooksessies niet meemaakt.

Er zijn ook enkele nadelen. Allereerst is tabak het basisingrediënt in een traditionele shisha mix. Als je ervoor kiest je wiet met deze mix te mengen, rook je dus ook tabak. Shisha mixen bestaan meestal uit tabak, honing of melasse, glycerine en smaakstoffen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook tabaksvrije melanges voor je shisha kopen.

Een ander nadeel is dat een shisha behoorlijk groot en niet zo portable is. Dat is dus nogal een verschil met een bong, wietpijp of joint. Het vervoeren en opzetten ervan is bijna een ritueel, wat het gemak van de ervaring wegneemt.

Gerelateerd artikel

Joints, Blunts, En Spliffs: Wat Is Het Verschil?

Kun je hasj of concentraten in een shisha gebruiken?

Kun je wiet gebruiken in een shisha?

Jazeker. In feite is hasj de aanbevolen optie als je een shisha gebruikt om cannabis te consumeren. Het is een populaire methode in het Midden-Oosten en hasj brandt veel langzamer dan toppen. Bovendien ervaar je een sterkere high.

Op dezelfde manier kunnen moderne concentraten prima werken in een shisha. Hiervoor moet je echter bedenken dat concentraten erg plakkerig kunnen worden en mogelijk het apparaat kunnen verstoppen. Het is verstandig een klein beetje met je wiet te mengen met je wiet.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Je Shisha Schoon?

Hoe rook je wiet uit een shisha?

Wiet roken uit een shisha is een eenvoudig proces, bestaande uit vijf stappen.

Stap 1: verwijder stofdeeltjes uit je shisha. Dit is echt nodig, zelfs als je apparaat gloednieuw is.

Stap 1: verwijder stofdeeltjes uit je shisha

 

Stap 2: vul het reservoir tot ongeveer een derde met schoon water. Vul niet te vol, want dat kan het nemen van trekken moeilijker maken. Nadat je dat gedaan hebt, bevestig je de slangen. Maak ze goed vast om lekken te voorkomen.

Stap 2: vul het reservoir

 

Stap 3: vul de bowl voor ongeveer een kwart met de door jou gekozen shisha mix en voeg dan de gemalen wiet toe. Zorg ervoor dat de toppen fijn gemalen zijn, zodat het inhaleren makkelijker gaat. Dek de wiet af met een laagje shisha tabak. Meng tot slot alles goed door elkaar. Vul de bowl niet te vol en druk de kruiden ook niet hard aan, want dat kan de luchtstroom verstoren. De helft van de bowl vullen, moet voldoende zijn. Je kunt meer shisha mix toevoegen, als je dat wilt.

Opmerking: als je tabak volledig wilt vermijden, kun je de wiet puur roken. Weet wel dat de verbranding snel gaat als je gemalen wiet gebruikt en ook dat de daaropvolgende rookervaring minder aangenaam kan zijn. Uiteraard mis je ook de smaak van het shisha mengsel.

Stap 3: vul de bowl

Stap 4: bedek de bowl met aluminiumfolie en prik er kleine gaatjes in. Leg vervolgens de kolen bovenop de folie.

Stap 4: bedek de bowl

 

Stap 5: steek de kolen aan. Je kunt hiervoor een brander of een elektrische aansteker voor houtskool gebruiken. Het verwarmen duurt maximaal vijf minuten. Nu is je shisha klaar voor gebruik. Als de bowl te heet wordt en je proeft een verbrande smaak, verwijder dan voorzichtig wat van de kolen.

Stap 5: steek de kolen aan

Geniet van een geheel nieuwe rookervaring

Als je nog nooit wiet met een shisha hebt gerookt, is het hoog tijd dat je het probeert. Je geniet op zijn minst van een geheel nieuwe ervaring die je samen met je vrienden kunt delen.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken