Blog
Zamnesia Seeds Show Aflevering 4: Legendarische Klassiekers
4 min

Zamnesia Seeds Show Aflevering 4: Legendarische Klassiekers

4 min

Ontdek ons aanbod aan eersteklas soorten met de Zamnesia Seeds Show van de maand april. Deze maand presenteren we aflevering 4: Legendarische Klassiekers. Deze selectie zaden is geschikt voor alle soorten kwekers en stoners. Ben je op zoek naar strains die zich echt van de massa onderscheiden, maak dan kennis met onze Legendarische Klassiekers!

Er gaat niets boven een klassieker

Er gaat niets boven een klassieker

Als het om cannabis gaat, hebben we simpelweg keuze te over. En met alles van F1-hybriden tot triploïden is het essentieel om de klassiekers opnieuw te bekijken en te proeven wat in wezen de 'bouwstenen' zijn van veel van de soorten die je kent en waar je van houdt. Om die reden hebben we vijf fotoperiode soorten en enkele van hun autoflowering tegenhangers gekozen die stuk voor stuk het proberen waard zijn.

Dus of je nu een beginnende wietkweker bent of gewoon op zoek bent naar inspiratie voor nieuwe kweekprojecten, hier ben je aan het juiste adres. We leggen je dolgraag uit waarom sommige soorten de noemer “klassieker” dubbel en dwars verdienen.

Maak kennis met een legendarische line-up: de strains

Voor de maand april hebben we een aantal absolute legendes in de startblokken staan. Van Power Plant tot Trainwreck, er is echt voor ieder wat wils. Ontdek deze veelgeprezen selectie van legendarische klassiekers.

Bubba Kush

Bubba Kush

Deze kruising tussen Bubba Kush x OG Kush zou zijn vernoemd naar een breeder die bekendstaat als “Bubba”, maar het is onduidelijk hoe de soort precies is ontstaan. Wel weten we dat deze legendarische soort in het Californië van de jaren negentig bekendheid kreeg en tot op de dag van vandaag reuze populair is. Nu kun je Zamnesia's eigen Bubba Kush versie in handen krijgen. Deze indica dominante soort wordt binnen gemiddeld 120cm. Buitenplanten tikken al gauw de 2 meter aan. In een relatief korte bloeiperiode van 8 tot 9 weken kun je al oogsten. Binnen levert ze ongeveer 450g/m² op, en buiten tot wel 600g/plant. Met de legendarische hartige en kruidige smaken is het niet gek dat deze soort een hit is. De effecten zijn minstens zo indrukwekkend, met maar liefst 22% THC en een sterke, haast psychedelische high.

Bubba Kush (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Bubba Kush x OG Kush
Genetica: 80% Indica / 20% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 22%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Hoewel de originele Bubba Kush niet super moeilijk te kweken is, wordt het nog makkelijker met de autoflowering versie. Van kieming tot oogst duurt slechts 11 tot 12 weken. Deze korte plant wordt zowel binnen als buiten ongeveer 100 tot 140cm hoog. Binnen kun je zo'n 450g/m² verwachten en buiten tot wel 150g/plant. Bubba Kush Automatic heeft dezelfde geweldige, rijke smaak en sterke high als haar fotoperiodieke ouder.

Trainwreck

Trainwreck

De naam van deze soort lijkt weinig goeds te beloven, maar niets is minder waar. Sterker nog, met deze soort mag je een betrouwbare toppenproductie, unieke smaken en energieke effecten verwachten. Het verhaal gaat dat de strain in de jaren zestig en zeventig in Californië buiten werd gekweekt, toen er vlakbij een enorm treinongeval plaatsvond. Uit angst voor eventuele pottenkijkers, oogstten de kwekers (te) vroeg en verkochten de wiet als “Trainwreck”. Maar bij elk cannabisverhaal zijn er altijd mensen die een andere verklaring hebben. Met Zamnesia's Trainwreck soort krijg je een geweldige sativa dominante ervaring, met planten die buiten tot wel 3 meter groot kunnen worden. Binnen blijven ze rond de 120cm hoog, dus zowel binnen- als buitentelers mogen in hun handen wrijven. Na een vrij gemakkelijke bloeifase van slechts 7 tot 9 weken kun je een aanzienlijke oogst verwachten van ongeveer 500g/m² (binnen) en ongeveer 900g/plant (buiten). Met een smaak van zoete citroen en kruidige dennen, en daarnaast een euforisch makende en energieke stone, zijn er talloze redenen waarom deze soort nog steeds zo populair is.

Trainwreck (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Mexican x Thai
Genetica: 30% Indica / 70% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 18%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Natuurlijk zou de Trainwreck ervaring niet compleet zijn zonder een autoflowering tegenhanger. Trainwreck Automatic is geschikt voor alle soorten telers en floreert in alle typen kweekomgevingen. In slechts 11 tot 12 weken van begin tot eind levert deze krachtige wietplant een grote oogst op die niet onder doet voor het origineel.

Granddaddy Purple

Granddaddy Purple

De legendarische paarse wietsoort Granddaddy Purple is een redelijk moderne klassieker, die in 2003 aan de westkust van de Verenigde Staten werd ontwikkeld en tot een commercieel succes gemaakt door de legendarische teler Ken Estes. De Zamnesia versie is een sterke combinatie van Granddaddy Purple en Purple Kush, en de resultaten zijn verbluffend. Verwacht absurd lekkere zoete, aardse en fruitige smaken. Deze plant wordt binnen 90cm groot en buiten rond de 180cm. Deze paarse prinses bloeit slechts 9 tot 10 weken en levert zowel binnen als buiten ongeveer 500g/m² op. Granddaddy Purple staat bekend om verzachtende, rustgevende effecten; een ideale soort om te ontspannen.

Granddaddy Purple (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Grandaddy Purple x Purple Kush (Purple Urkel x Big Bud)
Genetica: 70% Indica / 30% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 22%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Terwijl de fotoperiode versie al relatief eenvoudig te kweken is, kun je het jezelf nog makkelijker maken met Granddaddy Purple Automatic. Deze kleine, paarse plant is iets compacter, maar kan nog steeds een grote oogst opleveren van tot wel 500g/m² binnen en 175g/plant buiten. Verwacht dezelfde geweldige smaken, effecten en paarse tinten van deze bijzondere wietsoort.

Critical Mass

Critical Mass

Critical Mass is een van de eerste soorten die beschikbaar waren via de zadenbank van cannabislegende Howard Marks (ook bekend als Mr Nice). Eind jaren 90 begon deze soort aan populariteit te winnen, en vandaag de dag is ze nog steeds enorm gewild. Critical Mass is een pittige, indica dominante strain die het resultaat is van een kruising van Afghani en Skunk #1. Binnenshuis blijft ze relatief laag bij de grond en bereikt een hoogte van 100cm. Buiten heeft ze echter het potentieel om 220cm hoog te worden (zonder enige vorm van training). Na een vlekkeloze bloei van 7 tot 8 weken kun je een omvangrijke oogst verwachten van maximaal 600g/m² binnen en 600g/plant buiten. De toppen trakteren je op intense, kruidige en fruitige smaken, naast een bijzonder rustgevend effect.

Critical Mass (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Afgani x Skunk#1
Genetica: 60% Indica / 40% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 18%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Door Critical Mass met wat ruderalis-genen te combineren, ontstond er een knallende autoflowering versie waar iedere teler mee uit de voeten kan. Critical Mass Automatic is in 9 tot 10 weken moeiteloos te kweken, wat haar aantrekkelijk maakt voor absolute beginners. Aan het einde van de rit bedraagt de opbrengst ongeveer 500g/m² als je haar onder de best mogelijke omstandigheden kweekt. Ervaar fruitige en zoete toppen op de meest toegankelijke manier!

Power Plant

Critical Mass

Power Plant mag op deze legendarische lijst niet ontbreken. Deze soort werd oorspronkelijk door Nederlandse breeders begin jaren 90 ontwikkeld en in 1997 op de markt gebracht. Sindsdien wordt Power Plant gebruikt als een middel om de creativiteit te stimuleren en euforie en energie te bieden. Deze sativa dominante soort heeft een bloeitijd van 7 tot 8 weken voordat je haar kunt oogsten. Binnen wordt ze gemiddeld 130cm hoog en brengt ze ongeveer 500g/m² op. Buiten kan deze soort wel 220cm groot worden en uiteindelijk 700g/plant opleveren. Naast de hierboven genoemde effecten geniet je met Power Plant van aardse, kruidige en zoete smaken.

Power Plant (Zamnesia Seeds) Feminized

Ouders: Power Plant x Secret Hybrid (Southafrican Strain)
Genetica: 40% Indica / 60% Sativa
Bloeitijd: 9-10 weken
THC: 19%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Fotoperiode

Power Plant Automatic is de autoflowering versie met een levenscyclus van maar 10 tot 11 weken van zaad tot oogst. Binnen is deze autoflower goed voor 600g/m² en buiten 550g/plant. Haar vrolijke, cerebrale effecten en even geweldige smaken zijn een feest voor iedere teler en wietliefhebber.

Word een cannabislegende

Ben je op zoek naar een aantal absoluut klassieke soorten, dan is deze lijst een perfect startpunt. Welke kies jij? Wie weet leg je de basis voor een nieuwe klassieker en krijg je uiteindelijk zelf een vermelding op onze website! Bestel vandaag nog je soorten en ga ermee aan de slag.

De volgende aflevering is in mei!

Ga met ons mee op de volgende spannende reis van onze maandelijkse Zamnesia Seeds Show – Aflevering vijf: Wild Things… Wordt vervolgd!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken