Blog
Zeldzame Paddestoel Wekt Mogelijk Onmiddellijke Orgasmes Op
1 min

Zeldzame Paddestoel Wekt Mogelijk Onmiddellijke Orgasmes Op

1 min

Het lijkt erop dat er een paddestoel is die op een hele nieuwe manier magie opwekt... vrouwen krijgen alleen van de geur een orgasme; zo wordt tenminste beweerd.

Het lijkt erop dat er een paddestoel is die op een hele nieuwe manier magie opwekt... vrouwen krijgen alleen van de geur een orgasme; zo wordt echter beweerd. Wetenschappers hebben een zeldzame Hawaiiaanse paddestoel ontdekt die zogenaamd orgasmes opwekt.

Paddestoelen hebben allerlei toepassingen. Ze zijn in staat ons te onderhouden, nemen ons mee op trips en ruimen zelfs de troep op die mensen op de wereld maken. Nu kunnen we ook de mogelijkheid van het opwekken van spontane orgasmes bij vrouwen toevoegen aan dit lijstje.

Deze ontdekking hebben we te danken aan twee wetenschappers, John Holliday en Noah Soule. Ze hoorden dat de geur van een zeldzame paddestoel uit Hawaii fungeerde als afrodisiacum voor vrouwen en ze wilden dit met eigen ogen zien. Dus ze zochten een paar vrijwilligers en stelden hen bloot aan de paddestoel.

Ontdekt werd dat bijna de helft van alle vrouwelijke deelnemers een spontaan orgasme ervoer na het ruiken aan de paddestoel. Er werd verondersteld dat dit veroorzaakt werd door hormoonachtige verbindingen in de sporen van de paddestoel, die vergelijkbaar zijn met degenen verantwoordelijk voor het stimuleren van seksuele opwinding bij vrouwen.

De "stinkende" geur van de paddestoel had op mannen geen enkel effect.

HET ADDERTJE

Helaas is het niet waarschijnlijk dat je erop uit kan trekken om deze paddestoel zelf te vinden. Beweerd wordt dat de schimmel een naamloos-lid is van de Dictyophora en alleen te vinden is op Hawaiiaanse lavavelden die tussen de 600 en 1000 jaar oud zijn, een behoorlijk specifieke set eisen.

En dan is er nog het punt dat er sterk wordt getwijfeld aan de wetenschappelijke geldigheid en dat vele andere wetenschappers extreem sceptisch zijn. Don Hemmes, Professor in de Biologie op de Hawaii University, beweert dat dit onderzoek op vele niveaus gebrekkig is en dat de paddestoel in kwestie in feite de netted stinkhorn is, die ook in China groeit en wordt gebruikt als voedselbron. Dat is behoorlijk in tegenspraak met de "naamloze oranje schimmel". Er is ook weinig bewijs om de beweringen te ondersteunen omdat er geen ander onderzoek beschikbaar is. En als het waar zou zijn, denk je dan niet dat de wereld er vast meer over had gehoord?

Het verslag werd 14 jaar geleden geschreven, maar volgens Holliday, heeft hij gewerkt aan het isoleren van het actieve bestanddeel van de paddestoel om er een verkoopbare drug van te maken.

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is dit vaker wel dan niet het geval. Maar, hoewel veel wetenschappers sceptisch zijn, is de bewering ook niet weerlegd. De tijd zal ons leren of er echt een paddestoel is die de dames opwindt!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Onderzoek Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken