Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Wat is Leonotis Leonurus?

Leonotis leonurus

Leonotis Leonurus, ook wel bekend als "wild dagga", is een fel en kleurrijk lid van de mint familie en wordt al lang gebruikt vanwege de mild psychoactieve effecten. Ze groeit in de Zuidelijke regio's van Afrika en aangenomen wordt dat de inheemse stammen het als eerste gebruikten. De effecten komen overeen met cannabis, maar zijn aanzienlijk milder van aard, vandaar de naam wild dagga, die "wilde cannabis" betekent.

Leonotis Leonurus is mild psychoactief, maar in de meeste landen toch legaal. Vaak wordt ze gekweekt als een sierplant, vanwege haar unieke uiterlijk. De geproduceerde bloemen zijn ook extreem harsachtig en rijk aan nectar, waardoor wilde dieren effectief worden aangetrokken in de tuin.

Vanwege de aard en legale status, wordt Leonotis Leonurus vaak gebruikt als een licht alternatief voor cannabis. De ervaring is niet hetzelfde, maar biedt gebruikers een minder intense, psychoactieve ervaring.

Veelvoorkomende verwarring

Leonotis Leonurus wordt soms verward met vier andere planten uit dezelfde familie (Lamiaceae). Dit heeft geleid tot valse rapporten over de effectiviteit van Wild Dagga en sommige handelaren verkopen zelfs het verkeerde product onder haar naam. Leonotis Leonurus is wat je zoekt en soms wordt het ook wel Lion's Tail of Wild Dagga genoemd.

Deze vier andere planten bevatten leonurine, het actieve bestanddeel van Leonotis Leonurus, maar in variërende hoeveelheden. De vier planten in kwestie zijn: Leonurus sibiricus (Siberische Motherwort), Leonotis nepetifolia (Lion's Ear / Klip Dagga), Leonurus Artemisia (Yi-mu-cao / Chinese Motherwort) en Leonurus cardiaca (Common Motherwort).

Zorg er dus voor dat je het echte spul in handen krijgt!

Lees meer op onze blog

 

Zamnesia

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Leonotis Leonurus