Wild Dagga: Alles Wat Je Weten Moet

Leonotis Leonurus: Alles Wat Je Weten Moet

Inhoudsopgave:

Wat is Leonotis Leonurus?

Leonotis Leonurus, ook wel bekend als "wild dagga", is een fel en kleurrijk lid van de mint familie en wordt al lang gebruikt vanwege de mild psychoactieve effecten. Ze groeit in de Zuidelijke regio's van Afrika en aangenomen wordt dat de inheemse stammen het als eerste gebruikten. De effecten komen overeen met cannabis, maar zijn aanzienlijk milder van aard, vandaar de naam wild dagga, die "wilde cannabis" betekent.

Leonotis Leonurus is mild psychoactief, maar in de meeste landen toch legaal. Vaak wordt ze gekweekt als een sierplant, vanwege haar unieke uiterlijk. De geproduceerde bloemen zijn ook extreem harsachtig en rijk aan nectar, waardoor wilde dieren effectief worden aangetrokken in de tuin.

Vanwege de aard en legale status, wordt Leonotis Leonurus vaak gebruikt als een licht alternatief voor cannabis. De ervaring is niet hetzelfde, maar biedt gebruikers een minder intense, psychoactieve ervaring.

Veelvoorkomende verwarring

Leonotis Leonurus wordt soms verward met vier andere planten uit dezelfde familie (Lamiaceae). Dit heeft geleid tot valse rapporten over de effectiviteit van Wild Dagga en sommige handelaren verkopen zelfs het verkeerde product onder haar naam. Leonotis Leonurus is wat je zoekt en soms wordt het ook wel Lion's Tail of Wild Dagga genoemd.

Deze vier andere planten bevatten leonurine, het actieve bestanddeel van Leonotis Leonurus, maar in variërende hoeveelheden. De vier planten in kwestie zijn: Leonurus sibiricus (Siberische Motherwort), Leonotis nepetifolia (Lion's Ear / Klip Dagga), Leonurus Artemisia (Yi-mu-cao / Chinese Motherwort) en Leonurus cardiaca (Common Motherwort).

Zorg er dus voor dat je het echte spul in handen krijgt! Lees meer op onze blog

De effecten van Leonotis Leonurus

De Effecten Van Leonotis Leonurus

Leonotis Leonurus wekt een mild euforische verdoving op. Het kan ook een zachte, euforische buzz opwekken en helpt de gevoelens van ontspanning en comfort te verhogen. Het slaat niet zo krachtig in als cannabis en heeft wat tijd nodig om op te bouwen tijdens het gebruik.

Traditioneel werd Leonotis Leonurus ook gebruikt vanwege haar anti-spasmodische effecten en als antihistamine. Ander volksgebruik omvat het behandelen van problemen met de spijsvertering, menstruele problemen, hoest, verkoudheid, parasieten, huidproblemen en zelfs slangenbeten.

Het gebruik van Leonotis Leonurus

Het meest algemene en traditionele gebruik van Leonotis Leonurus is het te roken, op zichzelf of als onderdeel van een rookmix. Nog beter: Probeer het te vaporiseren. Dit zorgt ervoor dat een hoger percentage actieve bestanddelen wordt geïnhaleerd, in plaats van het te vernietigen tijdens het verbrandingsproces van het roken.

Leonotis Leonurus kan ook tot een tinctuur worden verwerkt voor discrete dosering of er kan thee van getrokken worden met heet water, voor een ontspannend, heet drankje.

Leonotis LeonurusBekijk Product

Geschiedenis van Leonotis Leonurus

Geschiedenis Van Leonotis Leonurus

Hoelang niet precies bekend is hoelang Leonotis Leonurus al wordt gebruikt, staat de Hottentot stam uit Zuid-Afrika, de thuisbasis van Leonotis Leonurus, het meest bekend om het gebruik op spiritueel, recreatief en medicinaal gebied. Het is echter ook bekend dat andere stammen, zoals de Zulu en de Xhosa, het gebruiken. Het grote aantal toepassingen heeft ervoor gezorgd dat het zo'n geïntegreerd kruid is binnen deze culturen.

Botanische informatie over Leonotis Leonurus

Botanische Informatie Over Leonotis Leonurus

Leonotis Leonurus is een meerjarige struik, die lid is van de mint familie. De plant komt voor in de zuidelijke gebieden van Afrika, maar wordt nu in gematigde klimaten over de hele wereld gekweekt. Ze kan ongeveer 2-5 meter hoog worden en produceert prachtige, rood/oranje bloemen, die samen gebundeld zijn in een radiaal, puntig patroon. De door Leonotis Leonurus geproduceerde bladeren zijn smalle, langwerpige bladstengels die direct vanaf de hoofdsteel uitsteken.

Zoals vermeld, doet Leonotis Leonurus het met name goed in gematigde klimaten en ze komt nu voor op met struiken bedekt land, grasland en moerasland in Mexico, West-Australië, Californië en het Caribisch gebied. Hoewel de plant goed gedijt in deze warmere regionen van de wereld, moet ze worden beschermd tegen direct zonlicht en in de winter naar binnen gehaald, anders overleeft ze waarschijnlijk niet.

Chemie van Leonotis Leonurus

Chemie Van Leonotis Leonurus

Het belangrijkste, actieve bestanddeel uit Leonotis Leonorus is Leonurine. Het is een mild psychoactieve alkaloïde, die ook wordt gevonden in een paar andere leden van dezelfde plantenfamilie (maar vaak in mindere mate).

Onderzoek suggereert dat de chemische bestanddelen van Leonotis Leonurus wellicht antinociceptieve, anti-inflammatoire en hypoglykemische eigenschappen bezitten. Bron: Ojewole JA (mei 2005). "Antinociceptive, antiinflammatory and antidiabetic effects of Leonotis leonurus (L.) R. BR. [Lamiaceae] leaf aqueous extract in mice and rats“. Methods and Findings in Experimental and Clinical Pharmacology 27 (4): 257–64