Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Salvia Divinorum Stekje

Salvia Divinorum Stekje

Kweek thuis eenvoudig je eigen Salvia Divinorum met onze weefselkweek. Doe gewoon het stekje in een pot en kijk hoe het in een paar weken opgroeit tot een sterke plant. Salvia Divinorum wordt al lang gebruikt bij de heilige rituelen van de Mazatec stam in Mexico, waar hij gewaardeerd wordt omwille van de visionaire staten van bewustzijn die hij veroorzaakt.

Voorraadstatus: Uit het assortiment

 4.5/5 (39)

21,50 incl. Btw

Overzicht van alle productcombinaties:
Strain: Blosser € 21.50 Uit het assortiment
Strain: Wasson-Hofmann € 21.50 Uit het assortiment
3 aantallen 5 aantallen 10 aantallen
-5% -10% -15%
 • Meer informatie
 • Reviews (39)
 • Vragen (1)
 • Restricties

Kweek thuis je eigen Salvia Divinorum met je eigen Salvia stekje

Onze Salvia Divinorum-stekjes stellen je in staat om op makkelijke en betrouwbare wijze je eigen hoogkwalitatieve Salviaplanten te kweken. Salvia komt oorspronkelijk uit de natte regenwouden van Zuid-Amerika, maar past zich goed aan minder vochtige omstandigheden aan.

Wasson-Hofmann en Blosser soorten

Wij hebben twee Salviasoorten voor je: Wasson-Hofmann en Blosser.

De Wasson-Hofmann soort werd in Mexico ontdekt tijdens de 1962 expeditie van ethnomycoloog Rober Wasson en Albert Hofmann, de ontdekker van LSD. Het is de meest gebruikelijke soort.

De Blosser-soort werd onlangs gevonden, in 1991, door antropoloog Bret Blosser. De bladeren van de soort staan bekend om hun minder bittere smaak, wat de reden is waarom hij de ‘smakelijke’ soort wordt genoemd.

Voor wat betreft de potentie: fytochemische analyse laat zien dat de Wasson-Hofmann soort iets meer Salvinorin A bevat dan de Blosser-soort, maar dat is verwaarloosbaar. Ze zijn bijna even sterk, maar de Blosser-soort smaakt iets minder bitter.

Kweekinstructies

Het is niet moeilijk om Sativa in je woonkamer te kweken, en met de volgende stappen zul je in staat zijn om je eigen Salvia binnen no time te kweken en te oogsten.

Het grootbrengen van een sterke Salviaplant uit weefselmateriaal is in feite een proces van drie stappen:

1. verwijder hem uit het buisje en spoel de gel er af

Haal voorzichtig de tape er af en verwijder de dop. Houd het buisje omgekeerd en klop er zachtjes op totdat het plantje eruit glijdt met de gel er nog aan. Voorzichtig met het buisje, maak het niet kapot, het is van glas gemaakt.

Als het dikke deel van de stengel tevoorschijn komt, pak het dan voorzichtig vast en trek het plantje uit het buisje. Na deze ‘geboorte’ mag je het plantje niet laten uitdrogen – zelfs niet voor een paar minuten! Als het plantje begint te verwelken, moet je er onmiddellijk wat water op spuiten om te voorkomen dat het uitdroogt.

Als het eenmaal uit het buisje is gegleden, spoel dan met koud of lauwwarm water de gel van het plantje totdat de wortels volledig zijn blootgelegd. Maak het plantje schoon door dood of zwart materiaal te verwijderen en takjes af te breken die anders onder de grond zouden komen te zitten.

2. doe de plant in een pot en plaats die in de plastic zak

Doe wat verse potgrond in een kleine pot, je kunt beter geen aarde uit de tuin gebruiken. Maak in het midden van de pot een klein gaatje met je vinger en stop daar het plantje in. Giet er een beetje water bij, besproei de bladeren en zet de plant onder een transparante plastic zak, die zal de vochtigheid verhogen.

Zoek een fel en warm plekje – maar niet in het directe zonlicht!
De plant zal nu snel zijn bladeren gaan uitspreiden en beginnen te groeien.

3. laat de plant wennen aan minder vochtige omstandigheden

Na ongeveer een week groeien is het tijd geworden om de plant te laten wennen aan minder vocht. Het doel is om geleidelijk aan het vochtigheidsgehalte te verlagen en de plant zover te krijgen dat hij kan gedijen zonder de plastic zak. Prik iedere dag een paar gaatjes in de zak. Na ongeveer twee weken kun je dan de zak helemaal verwijderen. De plant zou nu sterk genoeg moeten zijn om te gedijen, maar als hij begint te verwelken, moet je de zak er nog een week op laten. Als de plant sterk blijft, heeft hij zich goed gehard en aangepast aan jouw omgeving.

Om een meer struikachtige plant te krijgen, verwijder je de nieuwe hoofdscheut met een schaar. Hierdoor dwing je de plant om zijscheuten te ontwikkelen in plaats van de lengte in te groeien.

Dat is alles – vanaf dit punt kun je de plant behandelen als een normale Salvia Divinorum-plant.

VIDEO


   


  Door :
  (4)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  Door :
  (1)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  Door :
  (1)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  Door :
  (5)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst

  Door op 18/Dec/2014 :
  (5)

  Titel : Alles gut
  Reactie : Pflanzen wachsen und machen sich gut! Danke!!

  Door op 18/Dec/2014 :
  (5)

  Titel : top jamalamadingdong
  Reactie : Top. Leute. Lieferung gut. Produkt gut. Waechst und gedeiht.

  Door op 14/Nov/2014 :
  (5)

  Titel : Brilliant!!!
  Reactie : After a journey of nine days the order just arrived. salvia is alive... there is no words to describe the enthusiasm. thank you. Looking forward so exited for the new order.

  Door op 10/Nov/2014 :
  (5)

  Titel : Great
  Reactie : Really nice cutting. It grew really fast. 100% satisfied

  Door op 23/Oct/2014 :
  (5)

  Titel : Tolle Pflanze
  Reactie : Der Steckling kam innerhalb einer Woche an und sah etwas mitgenommen aus. Im Gel haben sich bereits Wurzeln entwickelt, aber merkwürdigerweise auch in der Mitte der Pflanze am Stengel, die seitlich am Stengel herunterhingen. Beim Herausnehmen des Stecklings aus dem Rohr sind von sechs sichtbaren Blättern drei lose herausgefallen. Als ich ihn eingepflanzt und eine lichtdurchlässige Tüte über den Topf gezogen habe, hat sich der Zustand des Stecklings eher verschlechtert, höchstwahrscheinlich weil ich einen zu großen Topf verwendet habe. Mit dem Umpflanzen in einen kleineren Topf ging es der Pflanze dann besser. Was mir Sorgen macht, ist, dass der Teil des Stengels, der ab den Wurzeln anfängt, die ein ganzes Stück über den eigentlichen Wurzeln gewachsen sind, abknickt und sich nicht zu erholen scheint :S. Aber dennoch wachsen auch neue Triebe und die Pflanze scheint nicht zu verwelken. Ich denke, der Steckling wird sich zu einer starken Pflanze entwickeln. Danke Zamnesia!

  Door :
  (5)

  De klant heeft het product beoordeeld maar geen review geplaatst


  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Van Florian | 2016-04-20 21:55:12

Bonjour, Un retour en stock est-il prévu bientôt ? Merci!

administrator

Sorry, the Salvia Divinorum Cuttings are no longer available with our supplier. We understand that some customers may be disappointed by this news and we want to reassure you that we appreciate your interest in this product and our herbs in general. Please be assured that here at Zamnesia we're committed to bringing you range of fantastic, reputable products in the years to come. To find out more about alternative, similar items, please view: https://www.zamnesia.com/163-salvia

Page: 1
Stel een vraag
Je vraag is succesvol verzonden aan ons team. Bedankt voor je vraag!
Stel een vraag
verberg formulier
Naam:
Email:
Vraag:
  Stel een vraag
We verzenden dit product niet naar de volgende landen:
Zwitserland, Noorwegen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Verzend Informatie
Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.