Oesterzwam Liquid Culture Spuit (fufufungu)

Teel paddenstoelen op een makkelijke manier, dankzij deze spuit met een vloeibare cultuur voor oesterzwammen. Of dit nu je eerste stap is in de paddenstoelenwereld of niet, het aanbod van fufufungu mag je niet missen. Geniet in een handomdraai van smakelijke, vitaminerijke oesterzwammen.

flag US
Dit artikel is niet beschikbaar in jouw land
Het spijt ons, dit product is momenteel niet beschikbaar voor verzending naar jouw land. Kom later terug om te zien of het in de toekomst wel mogelijk is.
 • Meer informatie
 • Reviews (0)
 • Vragen (0)
 • Restricties
 • Video (0)
Meer informatie

Fufufungu - Oesterzwam Vloeibare Kweekspuit: paddenstoelen telen, maar dan makkelijk

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke methode om thuis hoogwaardige paddenstoelen te telen, maak dan kennis met deze vloeibare cultuurspuit voor oesterzwammen van fufufungu. Deze spuit met vloeibare cultuur is geschikt voor iedereen; kweekervaring of niet!

Na het maken van broed kan deze vloeibare cultuur worden gebruikt met verschillende substraten, zoals stro, papier, koffiedik, (met zemelen aangevuld) hardhout (populier, eik, els, esp, esdoorn, berk, es, beuk, wilg, iep) en 'mastermix'.

Wat telen betreft, kan deze vloeibare cultuurspuit gebruikt worden met strobalen, koffiedik, houtblokken, paddenstoelen-bedden en mycelium-zakken voor binnenteelt in een kas (vereist een microbiologische veiligheidskast/steriele omgeving).

Zoals je kunt zien, zijn er genoeg keuzes, wat voor teler je ook bent. Dus twijfel je over het telen van paddenstoelen; er is nog nooit een beter moment geweest om eraan te beginnen. Na een korte kweekperiode kun je een enorme oogst oesterzwammen verwachten, boordevol vitaminen, proteïnen en aminozuren.

Inhoud:

 • 1x 20ml vloeibare cultuur in een spuit
 • 2x alcoholdoekje
 • 1x steriele naald

Gebruiksaanwijzing

 • Binnen 2 maanden gebruiken. In de koelkast of op een andere koele, donkere plek bewaren. Beschermen tegen UV-licht.
 • 2–5ml per liter/pot gesteriliseerd graan.
 • Goed schudden voor gebruik. Dit maakt het mycelium los en zorgt voor een gelijkmatige verdeling wanneer je het op je substraat/broed toepast.
 • Na gebruik in de koelkast bewaren. Droog grondig af voordat je het beschermkapje terug plaatst om roestvorming op de naald te voorkomen.
 • Optioneel: verwarm de naald met een aansteker om restwater te verdampen, en laat de naald daarna afkoelen. Eenmaal afgekoeld, plaats het beschermkapje terug, stop de vloeibare cultuur in een ziplock zak en bewaar het in de koelkast.

Belangrijke overwegingen

 • Hoewel meer vloeibare cultuur over het algemeen leidt tot snellere kolonisatie, wordt het niet aanbevolen om meer dan 5ml per liter/pot te gebruiken.
 • Bij graan dat na hydratatie/sterilisatie nog steeds vochtig is, kun je beter wat minder toedienen. Teveel water kan namelijk leiden tot bacteriegroei.
Oesterzwam Liquid Culture Spuit (fufufungu) Product Informatie
Soort Paddestoel Niet-psychedelisch

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (0)
  Er zijn nog geen reviews geplaatst
  Je kunt geen review plaatsen omdat je dit product niet hebt gekocht
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Beperkingen

Houd er rekening mee dat als je land niet op onze algemene verzendlijst staat, we er geen artikelen van onze website naar kunnen verzenden. Bekijk hier de lijst voor meer informatie: Bestellen & Verzenden

Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Oesterzwam Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Oesterzwam Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Oesterzwam Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Oesterzwam Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Oesterzwam Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Oesterzwam Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Oesterzwam Liquid Culture Spuit (fufufungu)
Oesterzwam Liquid Culture Spuit (fufufungu)