Jamaican Bell Cambuci Zaden

(5)

Deze chilipepers zijn behoorlijk heet, maar niet overdreven. Perfect om je maaltijd extra pit en smaak te geven. Deze bijzonder gevormde pepers zijn onderaan mild en worden bovenaan steeds heter. Er is dus voor elk wat wils!

2,95 incl. Btw
Op voorraad

- +
 
Discrete Verzending
Discrete
Verzending
Snelle Levering
Snelle
Levering
Veilig Betalen
Veilig
Betalen
Track & Trace
Track
&
Trace
 • Meer informatie
 • Reviews (5)
 • Vragen (0)
 • Video (0)
Meer informatie

Jamaican Bell Cambuci Zaden: variërende hitte uit een enkele peper

De Jamaican Bell Cambuci is misschien niet de bekendste chilipeper van allemaal, maar heeft veel te bieden. Deze peper scoort tussen 5000 en 15.000 op de schaal van Scoville. Daarmee is de peper pittig, maar niet overdreven heet. Bovendien varieert de pittigheid en de smaak aan de hand van de verschillende delen van de peper.

Deze chilipeper is ook wel bekend Christmas Bell en heeft een ongewone vorm, waarbij de onderkant breder is. Dit uiteinde is vaak milder en zoeter, zodat je van meer smaak geniet. Het middelste deel en de bovenkant zijn de heetste delen van deze peper. Hier vind je ook de zaden. Vanwege de heerlijke smaak en redelijke hitte heb je een veelzijdig ingrediënt om mee te koken.

Hoe kweek je Jamaican Bell pepers?

 • Stap 1: kiemen

Je kunt Jamaican Bell zaden direct kiemen in hun uiteindelijke potten. Stop de zaden ongeveer 1cm diep in de grond en bedek ze met wat aarde. Geef ze water om ervoor te zorgen dat ze vochtig blijven. Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor het kiemen. Span daarom wat huishoudfolie over de bovenkant van de potten. Prik er een paar gaten in. Hoge temperaturen van rond de 28°C zijn optimaal voor Jamaican Bell pepers.

Houd er bij het kiezen van een pot rekening mee dat een grotere pot leidt tot grotere opbrengsten. Het duurt echter ook langer voordat je plant bloeit.

De tijdsduur van het kiemen kan variëren bij chilizaden. Soms gebeurt het binnen 3 dagen, soms na enkele weken. Wees geduldig.

 • Stap 2: geduld

Zodra je plant boven de grond tevoorschijn komt, kun je het folie verwijderen. Houd de grond vochtig; pepers kunnen het beste niet uitdrogen.

Een tomatenvoeding werkt prima om ze te bemesten. Om problemen (zoals neusrot) tijdens de vruchtvorming te voorkomen, kun je wat calcium toevoegen met een bladspray. Nu is het een kwestie van afwachten.

Hoe en wanneer oogst je Jamaican Bell pepers?

Deze pepers doen er lang over om volwassen te worden; reken op ongeveer 165 dagen. De planten worden ongeveer 120cm hoog en produceren 40-50 pepers per stuk.

Beoordeel de oogst niet alleen op basis van bovenstaande schatting. Het is veel beter om de pepers zelf te observeren. Als ze dieprood van kleur zijn (en soms een beetje gaan rimpelen) weet je dat ze klaar zijn. Als ze gemakkelijk loskomen van de plant, kun je ze oogsten.

Een waarschuwing vooraf

Wanneer je aan de slag gaat met chilipepers en zaden, kun je het beste handschoenen dragen om verbranding te voorkomen. Zelfs als je niets op je huid voelt, merk je het zeker als je in je ogen wrijft!

Opmerking: De verpakking van dit product vermeldt mogelijk onjuiste informatie. Houd je aan de adviezen op deze pagina als je Zamnesia's Jamaican Bell Cambuci zaden kweekt.

Jamaican Bell Cambuci Zaden Product Informatie
Botanische naam Capsicum baccatum
Hitte (SHU) Gemiddeld (5000–15.000K SHU)
Totale groeitijd ~165 dagen
Zaaitijd januari–april
Oogst augustus–oktober
Hoogte ~120cm
Kleur Rood
Inhoud van de verpakking Ca. 6 zaden

Aanvullende informatie over dit product:

Reviews (5)
  (5)
  10/Nov/2022

  Jamaican Bell
  grown very tall and bushy. the plant has worn over 70 bells. very mild and not too spicy. Tastefull!

  31/Oct/2022

  Alles top!
  Samen sind problemlos gekeimt und die Pflanzen haben sich super entwickelt.

  20/Jun/2022

  I did unfortunately not get my order on these seeds
  not considering this mistake I am very happy with Zaminesia delivering every other thing I ordered

  23/Apr/2022

  Grain ne jamaican
  Parfait

  27/Dec/2021

  Top Keimrate und Genetik.!!
  Meine CAMBUCI wächst tadellos bin beeindruckt von dem schnellen Wachstum. Sie sind jetzt noch in der Vegi Phase, werde wen sie dann Früchte trägt und sie gekostet habe weitere Infos zu der CAMBUCI schreiben.

  Je kunt geen review plaatsen omdat je niet ingelogd bent als klant

  Log in / Aanmelden
Vragen (0)

Geen vragen van klanten op dit moment

Stel een vraag
Verberg formulier
Video (0)
Er zijn nog geen video’s voor dit product.
Jamaican Bell Cambuci Zaden
Jamaican Bell Cambuci Zaden