Blog
10 Aparte Feiten Over Cannabis
4 min

10 Aparte Feiten Over Cannabis

4 min

Hier hebben we de meest aparte cannabis-feitjes die je waarschijnlijk nog niet kende even voor je op een rij gezet. Steek er 1 op en geniet van de aparte cannabis-kennis.

Wordt je moe van het lezen over Colorado’s geweldige post-cannabis legalisatie statistieken? Ben je hier terechtgekomen om wat maffe en interessante feitjes te weten te komen over marijuana? Dan zit je bij ons goed. Wij geven je 10 feiten die je waarschijnlijk nog niet kende, over varkens en Shakespeare, super stoned worden tot baby’s die positief testen voor marijuana. Dus wees niet getreurd en laten we beginnen!

1. RASTAFARI’S GANJA BEOEFENING IS GOEDGEKEURD IN ITALIË

Rastafari’s zoals we weten, roken ganja dat deel uitmaakt van hun religieuze gebruiken. Zij geloven dat marijuana groeide op het graf van Koning Salomon, wat het een heilige status geeft. Een man in Perugia kreeg 16 maanden gevangenisstraf en €4000 boete voor het meenemen van 97 gram marijuana. De hoge Raad gaf later toe dat de rechtbank fout zat met z’n uitspraak en vergeten was rekening te houden met de religieuze gebruiken van de Rastafari’s, waarbij men 10g ganja per dag mag roken. Senator Maurizio Gasparri zei “Vandaag hebben we geleerd dat een Rasta vrij is om te reizen met drugs. Als iemand zich aan had gesloten bij een religie die het goedkeurde om kinderen te eten, zouden we dat dan ook goedkeuren?” Klassieke beredenering die je voor elke zaak in zou kunnen zetten: “Als mensen geoorloofd wordt om te ‘in te vullen door wat dan ook’, dan kunnen we net zo goed iedereen baby’s laten eten…”

2. AMERIKAANS BELASTINGGELD

Amerika en marijuana, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Wist je dat de Amerikaanse overheid jaarlijks 28 miljard misloopt omdat ze marijuana nog steeds niet legaal willen maken? Stel je eens voor wat je met al dat geld kunt doen voor de mensheid als het slim besteed wordt. Men verwacht dat in 2020 de legale marijuana industrie ongeveer 44 miljard dollar in de nationale economie zal pompen, alhoewel er nog steeds aan gewerkt moet worden om dit te bewerkstelligen. De marijuana-situatie in Amerika is heel belangrijk voor Europa, omdat Amerika een invloedrijke rol heeft.

3. VERSCHIL TUSSEN HENNEP EN MARIJUANA

Er is een duidelijke onderscheid te maken tussen hennep en marijuana. Hennep is een niet psychoactieve cannabisplant. Hennep wordt al duizenden jaren gebruikt voor het maken van stoffen, touwen, papier en voor medicinale doeleinden. Breeders hebben deze plant over het tijdsbestek van honderden jaren telkens aangepast voor het gebruik van cannabis als genotsmiddel of medicinaal middel en daar uit voort kwamen de THC genen. Jon Page, een plant-biochemist zegt: “De transcriptie-analyse laat zien dat het THCA synthase-gen, een essentieel enzym in de THCA productie, aanstaat in marijuana, maar uitstaat in hennep”. Dit is zeker een interessant feit dat mensen in hun achterhoofd moeten houden.

4. MARIJUANA IN INDIA IN 1894

Ik wilde eigenlijk gaan schrijven over de Indiase Bhang lassi, wat een intense marijuana milkshake is die de consument sterke inzichten geeft, maar, ik stuitte op een onbekend marijuana-onderzoeksrapport. In 1893-1894, verklaarde de Indiase autoriteiten marijuana tot totaal ongevaarlijk als het in gematigde vormen werd gebruikt. Bekijk hier het overzicht van het rapport. “Het Indiase Hennep Drugs Comité Rapport (1894), die 7 hoofdstukken en 3281 pagina’s lang is, is met afstand de meest complete en systematische studie die er ooit is gedaan over marijuana” Zie hoe “Hennep” in het rapport omschreven werd als psychoactief, als je het vergelijkt met nu zat dat genetisch waarschijnlijk dichterbij marijuana. Over de onderwerpen waar we het vandaag de dag over hebben met betrekking tot marijuana, werd honderden jaren geleden al gediscussieerd. Laten we het verleden niet over het hoofd zien.

5. GEORGE WASHINGTON

Jazeker, George Washington was een ganja enthousiast. De vader van het gekoloniseerde Noord-Amerika hield een dagboek bij waarin wat cannabis quotes staan, zoals “Hennep gezaaid bij het modderige hol bij het moeras”, “heb de mannentjes en vrouwtjes planten net te laat uit elkaar gehaald … de (mannetjes) hennep eruit halen. Was 3 of 4 weken te laat om de hennep te laten bloeien”. Het lijkt erop dat George wat cannabis wilde oogsten met hogere THC waardes door de mannetjes van de vrouwtjes te onderscheiden. Er zijn ook aanwijzingen dat George hennep gebruikte als pijnstiller voor z’n tandpijn.

6. SHAKESPEARE

Naar het schijnt was Shakespeare een behoorlijke marijuana-kenner. Zuid-Afrikaanse wetenschappers hebben 24 pijpjes getest die geleend waren van de Shakespeare Birthplace Trust aan de Universiteit van de Witwatersrand. Door het gebruik van de gaschromatografie-massa spectrometrie hebben ze ontdekt dat 8 pijpjes positief testten voor marijunana, 4 daarvan waren gevonden in Shakespeare’s huis. In een van z’n sonnetten, schreef Shakespeare “ontdekking in bekende wiet”, er is een grote kans dat Shakespeare high was toen ie z’n meesterwerken aan het schijven was. Te gek.

7. BABY ZEEPJES

Baby’s die positief testen voor marijuana?? Iedereen in paniek, hoe kan in mogelijk zijn!? Waren de moeders high aan het worden tijdens hun zwangerschap? Geven ouders hun baby’s spacecake? Zijn er baby’s stiekem marijuana aan het telen onder hun babybedjes met CFL lichten? Nee, blijkbaar werden baby’s niet terecht positief getest door bepaalde speciale ingrediënten in zeep waar een onderdeeltje inzit dat werd aangezien door de testmachines voor een bestanddeel dat in ganja zit. Het ging om de volgende zeepjes: Johnson & Johnson's Head-to-Toe Baby Wash, J&J Bedtime Bath, CVS Night-Time Baby Bath, Aveeno Soothing Relief Creamy Wash and Aveeno Wash Shampoo. Dus de volgende keer als je positief test voor marijuana, leg gewoon even deze testresultaten uit; en zeg dat je lekker schoon wordt van baby zeepjes.

8. VARKENS IN BHUTAN

Bhutan, een land waar wiet zo gewoon is dat er daar meer van is dan gewoon gras. Het wordt gezien als een overlast voor de bevolking omdat het overal is. Dus wat doe je met al die wiet? Geef het gewoon aan de varkens. Jazeker, in Buthan worden varkens gevoed met marijuana omdat het hun eetlust verhoogd en ze dus nog dikker maakt. Hun gewichtstoename staat gelijk aan meer bacon.

9. MARIJUANA OVERDOSIS?

Kun je een overdosis aan marijuana hebben? Nou, je kunt het zeker proberen maar zonder succes. De therapeutische index meet de therapeutische dosis die naast een fatale dosis wordt gelegd. De therapeutische index van marijuana is 1:40.000. Om er aan dood te gaan moet je dus 40.000 keer zoveel roken dan waar je in eerste instantie al high van werd. Het nationale kanker instituut zegt: “Omdat de cannabinoïden-receptoren, in tegenstelling tot de opioïden-receptoren, niet gelegen zijn in de hersenstam waar ademhaling wordt geregeld, kan een fatale overdosis bij marijuana niet voorkomen”. Dus een overdosis aan marijuana is gewoon niet mogelijk. De therapeutische index van alcohol is 1:10, reken even mee…

10. MARIJUANA VOOR DE NOBEL PRIJS?

Stel je voor dat al het geld dat uit wordt gegeven aan het opsluiten van marijuana-gebruikers, uitgegeven zou kunnen worden aan vernieuwende projecten die onze sociale condities en ons milieu kunnen verbeteren. Al die belastingcenten die de overheid dus niet krijgt, daar zouden scholen en ziekenhuizen van gebouwd kunnen worden, dat zou geïnvesteerd kunnen worden in het hergebruiken van energie, voor betere sociale diensten, enz. Stel je eens voor wat voor medische ontdekkingen er gedaan zou kunnen worden met al dat geld. Marijuana zou in feite de Nobel Vredesprijs moeten krijgen voor alle positiviteit dat het zal creëren in de wereld.

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken