Blog
9 Wietwereldrecords
4 min

9 Wietwereldrecords

4 min

Wietwereldrecords zijn onder andere 'De persoon die de meeste joints heeft gerookt', in handen van Irvin Rosenfeld (met een verbijsterende 115.000 joints), en 'De grootste joint ter wereld', neergezet door Tony Greenhand. Maar wat is er nog meer? Laten we eens naar 9 cannabiswereldrecords en de mensen achter deze prestaties kijken.

Welkom in de wereld van de wietwereldrecords, waar we verbluffende prestaties van planten, mijlpalen in de industrie en successen van stoners gaan ontdekken. Van kolossale cannabisplanten tot revolutionaire innovaties, ga met ons mee op een fascinerende reis langs de hoogte- en dieptepunten (maar vooral hoogtepunten) van deze diverse gemeenschap!

Wiet zet wereldwijd records neer

Wiet zet wereldwijd records neer

Hoewel het Guinness Book of World Records beroemd is om het tonen van buitengewone prestaties, heeft het zich opmerkelijk onthouden van het erkennen van cannabisgerelateerde records. Desondanks hebben gepassioneerde cannabisliefhebbers en vooruitstrevende ondernemers de taak op zich genomen om dergelijke records bij te houden.

Je zult echt versteld staan van het aantal records, waaronder torenhoge planten, 's werelds sterkste edibles en de langste joint ooit (spoiler alert: er waren veertig mensen nodig om hem te maken). Maar dat is nog niet alles! We zullen je nieuwsgierigheid ook wekken met verhalen over ambitieuze pogingen om de 'grootste hotbox' ter wereld te creëren en de vraag welk land de titel van 's werelds grootste cannabisexporteur mag dragen.

Plantgerelateerde wereldrecords

Plantgerelateerde wereldrecords

Maak je klaar voor drie buitengewone records die het enorme potentieel van de wietplant laten zien. Om te beginnen, zet je schrap voor de enorme omvang van de grootste cannabisplant ooit, een ware reus die de wetten van de natuur trotseert. Daarna nemen we je mee naar torenhoge hoogten met de hoogste cannabisplant ooit gekweekt — een geweldig voorbeeld van de vindingrijkheid van kwekers. Bereid je ten slotte voor op de krachtigste cannabissoort ter wereld, met een ongekend THC percentage.

De grootste oogst van één cannabisplant ter wereld

De grootste oogst van één cannabisplant ter wereld heeft een gewicht van maar liefst 1338 gram. Wat deze prestatie nog indrukwekkender maakt, is dat de plant in kwestie een autoflowering soort was. De kweker, wiens voornaam Neil is (eigenaar van Perfect Sun LED), gebruikte hiervoor een unieke methode. Hij koos voor Auto Critical van Royal Queen Seeds, gebruikte een combinatie van kokos en perliet als medium en een druppelirrigatiesysteem voor de bewatering. Als expert in LED verlichting was het geen wonder dat Neil de toppenproductie naar grote hoogten wist te stuwen.

Critical (Royal Queen Seeds) Regular

(3)
Ouders: Afghan S1 x Skunk S1
Genetica: 60% Indica / 40% Sativa
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 18%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

De hoogste cannabisplant ter wereld

De hoogste cannabisplant ter wereld

Over hoogte gesproken: op 10 september 2021 werd op de Hemp Traders Farm in Californië een botanisch wonder onthuld: de hoogste hennepplant ter wereld, van maar liefst 7 meter hoog. Deze verbazingwekkende prestatie werd officieel bevestigd door het provinciale landbouwdepartement, waarmee het wereldrecord werd bezegeld. Maar ondanks dat weigerde het Guinness World Records de inzending te accepteren, vanwege zijn beleid met betrekking tot tabaks- en cannabisgerelateerde records. Desondanks is deze torenhoge hennepplant het bewijs van het ongelooflijke groeipotentieel van deze veelzijdige plantensoort en de vindingrijkheid van kwekers!

De sterkste hybride soort ter wereld

Maak kennis met Chiquita Banana, een cannabiskruising die de grenzen van kracht herdefinieert met maar liefst 33% THC. Deze krachtpatser is een van de koplopers in de race om 's werelds sterkste cannabis. Wat Chiquita Banana onderscheidt, zijn haar verbazingwekkende gebalanceerde effecten, waarbij geestverruimende euforie naadloos overgaat in ontspanning. Maar in de zich steeds ontwikkelende wereld van de cannabisteelt is de zoektocht naar superioriteit nog lang niet ten einde. Talloze kwekers blijven om de titel 'kweker van de ultieme THC strain' strijden. Hoe dan ook, op dit moment staat Chiquita Banana bovenaan.

Stoner-gerelateerde wereldrecords

Stoner-gerelateerde wereldrecords

Laten we onze aandacht nu eens richten op de buitengewone prestaties van stoners en hun cannabiscreaties. Deze records, gevestigd door toegewijde enthousiastelingen, tillen de cannabiservaring naar een heel nieuw niveau — deze zijn voor de ware stoners onder ons.

De grootste wietbrownie ter wereld

In 2020 hadden de creatievelingen van MariMed uit Massachusetts een gedurfd idee: 's werelds grootste wietbrownie bakken. In eerste instantie waren ze niet zeker of ze dit konden waarmaken, maar ze gingen ervoor. Maandenlang waren ze ermee aan de slag. Het resultaat? Een spacecake/wietbrownie van 385kg — een verrukkelijk meesterwerk dat alle chocoladeachtige wietlekkernijen overtreft. Deze zoete reus overtrof de taart van de vorige recordhouder, die 'slechts' 106kg woog. Ondanks dat werd deze creatie echter niet erkend door het Guinness World Records vanwege zijn tabaks- en cannabisbeleid.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Wietbrownies?

De grootste hotbox ter wereld

De grootste hotbox ter wereld

's Werelds grootste hotbox, de droom van vele cannabisliefhebbers, vond plaats in Barcelona tijdens Spannabis 2016. Voor degenen die het niet kennen: bij een hotbox komen enthousiastelingen samen in een luchtdichte ruimte, meestal een kamer of voertuig, en steken ze een aantal joints op, waardoor de lucht gevuld wordt met dikke, euforie-opwekkende rook. Bij deze bijeenkomst ging de groep deelnemers nog een stapje verder door maar liefst 800 gram aan cannabisextracten, waaronder wax en BHO, met potten en pannen in een afgesloten ruimte van een social club te verdampen. Het resultaat? Een kamer die binnen enkele seconden vol rook stond, terwijl de aanwezigen de dichte cannabisrook inademden en zo een memorabel wereldrecord neerzetten.

De langste joint ter wereld

In 2017, op de Harvest Cup in Massachusetts, rolde een groep lokale experts een joint van maar liefst 30 meter lang. Voor het vullen ervan was 1kg cannabis nodig. Keith Laham, het brein achter deze creatie, vertelde dat er maanden van rigoureuze training en toewijding aan voorafgingen. Voor deze recordbrekende joint waren maar liefst veertig mensen nodig en 200 vierkante meter papier!

Wereldrecords in de cannabisindustrie

Wereldrecords in de cannabisindustrie

In dit laatste deel duiken we in industrierecords en werpen we een blik op uitzonderlijke prestaties op het gebied van kweek, export en ondernemerschap. We gaan het hebben over kolossale wietkwekerijen, exporteurs en invloedrijke spelers op de wereldwijde cannabismarkt. Deze records laten de fenomenale groei en transformatie van de industrie zien.

De grootste wietkwekerij ter wereld

In het land waar maple syrup rijkelijk vloeit en excuses in overvloed worden aangeboden, staat ook de grootste cannabiskwekerij ter wereld: Aurora Sky in het Canadese Alberta. Deze gigantische kas van ruim 74.000 vierkante meter strekt zich uit over 30 hectare en is daarmee een echt begrip in de wereld van de cannabisteelt. Ter vergelijking: Harborside Farms in Californië valt erbij in het niet, en de kwekerij overtreft zelfs haar concurrent, de 'Tweed'-faciliteit van Canopy Growth. De ambities van Aurora Sky zijn al net zo groot, met plannen om maandelijks maar liefst 8000 kilo cannabis te kweken; een hoognodige oplossing voor het huidige cannabistekort in Canada!

Het grootste cannabisbedrijf ter wereld

Nu we het toch over Canada hebben, Green Thumb Industries (GTI), in het hart van Edmonton, is het grootste bedrijf in de cannabisindustrie. Met een beurswaarde van $1,7 miljard en een jaaromzet van $1 miljard is GTI een farmaceutische en recreatieve marihuana-magnaat die actief is in vijftien Amerikaanse staten. Deze marktleider heeft 2300 mensen in dienst en beschikt over dertien productiefaciliteiten en maar liefst 77 winkels. De invloed van GTI reikt tot ver buiten Canada, waardoor het een dominante speler is in de wereldwijde cannabisindustrie.

De grootste exporteur van wiet ter wereld

Verrassend genoeg is het Verenigd Koninkrijk, bekend om zijn strikte regels ten aanzien van recreatief cannabisgebruik, 's werelds grootste exporteur van de drug. In 2016 produceerde het land maar liefst 95 ton aan marihuana voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden, goed voor bijna 45% van het wereldwijde totaal, volgens de International Narcotics Control Board (INCB). Nog indrukwekkender is dat het VK ook de cannabisexport domineerde, met 2,1 ton in 2016 — ongeveer 70% van het wereldwijde totaal. Dit onderstreept nog maar eens de belangrijke rol van het land in de cannabisindustrie, ook al is recreatieve marihuana er nog altijd illegaal.

Welk record zal de cannabisindustrie hierna breken?

Welk record zal de cannabisindustrie hierna breken?

Deze records tonen de enorme diversiteit en groei van de cannabiscultuur aan. Wat vind jij van deze indrukwekkende prestaties? Hebben ze je verrast of nieuwsgierig gemaakt? We horen graag hoe jij denkt over deze wereldrecords en het steeds veranderende cannabis-landschap. Deel je inzichten en praat mee!

Zamnesia
Zamnesia
Zamnesia is expert in alles omtrent wiet en psychedelica. Door specialistische kennis te combineren met diepgaand onderzoek, creëert Zamnesia continu hoogwaardige content. Zamnesia is daarmee dé deskundige op het gebied van geestverruimende middelen.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken