Blog
Paddoshop
3 min

920: Internationale Magic Mushroom Dag

3 min

920 is de "420" van magic mushrooms: de dag om de betovering en kennis van psychedelische paddenstoelen te vieren. Lees alles over deze psychedelische feestdag.

Als je het getal 420 ziet, waar moet je dan aan denken? Cannabis. En als je 920 ziet? Pleitbezorgers van psychedelica willen nu graag dat je daarbij direct aan magic mushrooms denkt. Je leest het goed; net als cannabis hebben paddo's een mondiale feestdag toebedeeld gekregen.

Deze dag wordt "920" genoemd en we zouden het op 20 september allemaal moeten vieren. Je hebt er nooit over gehoord? Dat is niet zo gek, want de jaarlijkse dag ter ere van psilocybine is pas enkele jaren geleden bedacht. Meer mensen zijn zich er echter van bewust en dat is volgens de bedenkers precies de bedoeling. Lees verder en we vertellen je alles over de internationale Magic Mushroom Dag en hoe je geacht wordt het te vieren.

Het verhaal achter 920

Het Verhaal Achter 920

920 is een "educatieve actiedag", volgens de bedenker Nicholas Reville, die in 2015 de 920 Coalition oprichtte. De 920 Coalition wil een gemeenschap opbouwen en de discussie rond de voordelen van psilocybine bevorderen. In de voetsporen van cannabisactivisten is het uiteindelijke doel om de politiek te beïnvloeden. Drugswetgeving zou moeten stoelen op bewijzen, niet op stereotypes en misleidende info.

De internationale Magic Mushroom Dag is geïnspireerd op 420, de feestdag van de cannabiswereld. Als je digitale klok op 4:20 staat, moet je aan wiet denken, of je dat nu wilt of niet. Reville bedacht dat paddo's ook wel een culturele jubelviering konden gebruiken. En wel eentje die mondiale aandacht zou krijgen. Aldus zag op 20 september 2015 een nieuwe beweging het levenslicht.

Hoe je 920 moet vieren

Hoe Je 920 Moet Vieren

Hoewel 920 veel lijkt op een met "paddo's verrijkte" 420, dient de legendarische wietfeestdag eerder om inspiratie op te doen, zonder model om te kopiëren. Het gebruik van paddo's is dan ook een heel andere ervaring dan het consumeren van cannabis. Veel mensen roken dagelijks wiet; het valt bijna onder de noemer "routinehandeling".

Betoverde paddenstoelen veroorzaken echter een tripervaring. Soms hebben mensen maar één keer paddo's gebruikt en zijn ze nog altijd onder de indruk van de diepzinnige en spirituele effecten ervan. Zelfs ervaren psychonauten trippen niet dagelijks - of wekelijks.

Terwijl het op de dag van 420 de bedoeling is dat iedereen zich te pletter blowt, zijn er tijdens 920 verschillende manieren om het te vieren. Een feesttrip onder invloed van psilocybine is natuurlijk een fantastische optie. Er zijn echter tal van niet-psychoactieve manieren om de gelegenheid te vieren en informatie te verspreiden.

Paddo DoseringscalculatorBereken

We gaan verder met een paar feestsuggesties om Magic Mushroom Dag te vieren. Organiseer zelf een feestelijke gebeurtenis of kijk of er een evenement bij je in de buurt is:

  • PSYCHEDELISCH FILMAVONDJE

Even zoeken en je vindt duizenden steengoede documentaires over psychedelica. Ze zijn vaak educatief en vermakelijk en daarom een leuke manier om 920 te vieren. Wij hebben genoten van documentaires als Little Saints, over een paar Amerikanen die deelnemen aan een helingsritueel met paddo's, en Psilocybin Mushrooms and The Mycology of Consciousness, van de gevierde mycoloog Paul Stamets.

  • PRAATGROEP OVER PSILOCYBINE

Een praatgroep is een fantastische manier om in contact te komen met collega-psychonauten. Organiseer een samenkomst met nieuwe bemanningsleden en vertel elkaar over eerdere tripervaringen. Je kunt ook elkaar proberen te helpen onopgeloste zaken uit trips op te lossen.

Gerelateerd artikel

Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

  • TRIP DE TENT UIT

De meeste ervaren trippers zijn het erover eens dat paddo's in de natuur het best tot hun recht komen. Mocht je besluiten om voor deze 920 een reisje te boeken, dan kun je net zo goed vrienden uitnodigen om te kamperen daar waar de paddo's groeien. Natuurlijk zorg je ook voor een trip-sitter en dat iedereen een leuke kampeerervaring beleeft.

  • CURSUS PADDO'S KWEKEN

Zelf je eigen paddenstoelen kweken, is een veilige en leuke manier om een voorraadje op te bouwen. Kijk of er een workshop bij je in de buurt is of organiseer er zelf eentje met een paar plaatselijke kwekers. Doe er je voordeel mee; de kweektechnieken voor gewone paddenstoelen zijn vaak ook op paddo's van toepassing.

  • OPENBARE LEZINGEN OVER PSYCHEDELISCH ONDERZOEK

920 begon als een manier om kennis te delen en een dialoog te starten over de voordelen van psilocybine. Elk jaar op 20 september geven psychedelische verenigingen en organisaties over de hele wereld daarom openbare lezingen. Zoek er eentje op in je buurt of contacteer experts van een plaatselijke universiteit en organiseer zelf een praatje over het laatste onderzoek.

  • BEGIN MET MICRODOSEREN

Wil je meer weten over microdoseren, dan is 920 een fantastische gelegenheid om er zelf mee te beginnen. Waarom doe je het niet samen met vrienden? Je kunt regelmatig samenkomsten organiseren en tijdens het proces ervaringen delen. Als je niet weet hoe je moet beginnen; onze gids over microdoseren en verpakkingen voor microdoseren maken het je gemakkelijk.

Vind anderen

Vind Anderen

De internationale Magic Mushroom Dag is bedoeld om een paddogemeenschap op te bouwen. Het motto van de psychedelische beweging is per slot van rekening "Vind anderen". Breng deze 920 dus door met collega-psychonauten. Dat kunnen goede vrienden, maar ook nieuwe gemeenschapsleden zijn. Draag je steentje bij en verspreid het goede nieuws over paddo's.

Paddoshop

Onze Paddoshop biedt een ruim assortiment aan magic truffels, paddokweeksets, sporen prints en meer.

View category

Als je besluit de dag trippend door te brengen of je eigen paddo's wilt kweken; op ons kun je rekenen! 

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken