Blog
Deze 5 Cannabisstrains Zijn Perfect Voor Diepwatercultuur
3 min

Deze 5 Cannabisstrains Zijn Perfect Voor Diepwatercultuur

3 min

Diepwatercultuur heeft prachtige voordelen in vergelijking met het kweken in grond. Niet alle strains reageren echter hetzelfde op deze methode. Probeer deze 5 cultivars voor de beste resultaten!

Diepwatercultuur (DWC) is een soort hydrocultuur waarbij de wortels tijdens de gehele kweek in een waterreservoir staan en daarin groeien. Daarbij hangen de planten stevig boven het water in korven die zijn gevuld met hydrokorrels. De wortels nemen voedingsstoffen op middels het water en deze voedingsoplossing wordt belucht via een zogenaamde luchtsteen. Deze pompt zuurstof in het water en dat zorgt ervoor dat de wortels in staat zijn om te ademen.

Wat Is DWC?
DWC-Systeem

DWC is geliefd bij veel kwekers, omdat het weinig onderhoud vergt. Daarbij is het makkelijk te automatiseren met timers, waarmee het systeem in staat is langere tijd zonder toezicht te functioneren. Planten worden soms ook extreem groot als je reservoir groot genoeg is. De voedingsstoffen komen namelijk direct bij de wortels. Daardoor groeien strains soms maar liefst een aantal centimeters per dag.

Met DWC hoef je bovendien geen bewateringsschema aan te houden. De wortels staan immers voortdurend onder water en kunnen zoveel opnemen als ze nodig hebben. Vrijwel elke cannabisstrain is te kweken in DWC. Er zijn echter variëteiten die beter zijn voor dit kweeksysteem dan andere. Ondanks alle voordelen van DWC, betekent het gebrek aan grond dat er geen buffer is van voedingsstoffen. Het is dus gebruikelijk dat de pH-waarde schommelt. Daarom zijn strains die tegen wat ‘turbulentie’ bestand zijn het geschiktst voor deze methode. Hieronder lees je welke 5 wij aanraden voor DWC!

AMNESIA HAZE

Amnesia Haze (Zamnesia Seeds) Feminized

Amnesia Haze is een strain die wereldwijd bekend is vanwege haar grappige en energieke high. Ze is ook productief en smaakt verleidelijk. Deze dame is voor het eerst gekweekt in de Europese cannabishoofdstad Amsterdam. Daarvoor heeft men Haze-genetica uit Californië gebruikt. Deze bekroonde variëteit is zeer succesvol geweest in het wedstrijdcircuit. Zo heeft ze prijzen gewonnen op de High Times Cannabis Cups van 2004 en 2012. Ze heeft een krachtig effect dat bijna psychedelisch is. Denk aan een opwindende high die meteen de neuronen overneemt en je stemming verbetert. Ze zorgt er daarbij voor dat je spraakzamer en socialer bent. Het is een uitstekende strain om overdag te roken als je aan het werk gaat. Haar toppen hebben hoge THC-waarden en gemiddelde hoeveelheden CBD.

Amnesia Haze is een fantastische keus voor DWC. Ze bereikt een gemiddelde hoogte en is daarmee makkelijk te kweken als je ruimte beperkt is. Reken binnenshuis op een opbrengst van ongeveer 600g/m² na een bloeiperiode van 12–13 weken.

GORILLA GLUE

Gorilla Glue (Zamnesia Seeds) Feminized

Gorilla Glue heeft een legendarische status in de cannabiswereld. Deze variëteit is met gemak een van de krachtigste strains die bestaan. Daarbij pompt ze er een THC-gehalte uit van 24–26%. Er zijn zelfs fenotypes die de 30% aantikken. Dergelijke kracht lijkt misschien het resultaat van een goed doordacht kweekproces. De oorspronkelijke Gorilla Glue is echter per ongeluk ontwikkeld toen een Chem Sis-plant een Sour Dubb bestoof. Deze gebalanceerde hybride biedt een ontspannende high die het lichaam een diepe stone geeft. Spanning verdwijnt, stress gaat weg en ze zorgt voor een meditatieve staat. Het terpenenprofiel biedt grondachtige noten van aarde, zoetheid, citroen en den.

Gorilla Glue is een geweldige keus voor DWC als je een krachtige plant wilt. Deze dame wordt zo’n 90–150cm hoog als je haar binnen kweekt. Ze brengt daarbij ongeveer 560g/m² op na een bloeitijd van 8–9 weken.

NORTHERN LIGHTS

Northern Light (Royal Queen Seeds)

Ook Northern Lights is een reusachtige strain die onderdeel is van het pantheon van legendarische genetica. Deze indica-dominante dame is ontwikkeld toen genen van een puur landras kennismaakten met een Thaise sativa. Het resultaat is een nageslacht boordevol verleidelijke smaken, ongelooflijke kracht en therapeutische kwaliteiten. Northern Lights biedt een kalmerende high die de spieren ontspant, spanning laat vervluchtigen en de oogleden zwaar maakt. Ze is dan ook ideaal voor de avonden. Daarbij helpt ze je om te genieten van het moment en even los te komen van de buitenwereld. Deze plezierige high is nuttig tegen stress, pijn en angst. Haar toppen ruiken naar heerlijke noten van fruit en zoetigheid.

Northern Lights is een productieve strain die zeer geschikt is voor DWC. Indoor behalen planten met gemak een hoogte van zo'n 120cm. Ze zijn daarbij geschikt voor relatief kleine waterreservoirs, mocht ruimte een probleem zijn. De planten hebben een korte bloeiperiode van 7 weken en belonen je met een goede opbrengst van 500g/m².

GIANT WHITE HAZE

Giant White Haze (Zamnesia Seeds) Feminized

Giant White Haze is ontstaan uit een ambitieus kweekproject waarbij de legendarische ouderstrains Haze en White Widow zijn betrokken. Deze vereniging blijkt een groot succes en het nageslacht heeft de beste eigenschappen van beide ouders meegekregen. De plant biedt een krachtige sativa-high die creatieve gedachten genereert. Ze helpt daarbij het brein om zich lange tijd te concentreren op één taak. Giant White Haze heeft ook therapeutische effecten. Ze zorgt namelijk voor een betere eetlust en minder angstgevoelens. Een terpenenprofiel met de smaak van aarde en den versterkt deze effecten.

Giant White Haze is een productieve strain die soms erg hoog wordt. Planten die je in DWC kweekt, kunnen maar liefst 200cm worden. Ze genereren daarbij een opbrengst van rond de 600g/m² in 9–10 weken bloei.

CRITICAL

Critical (Advanced Seeds)

Als je fan bent van lichamelijke highs en van de ‘munchies’ in de avond, probeer dan eens Critical te kweken met DWC. Deze indica-dominante strain is al jarenlang commercieel de lucratiefste plant. In de kweekruimte is haar gehardheid karakteristiek. Ze heeft daarbij compacte toppen met volop plakkerige, psychoactieve hars. Wees voorbereid op een langdurige en intense high waardoor je je uitgerust en verjongd voelt. Als je haar sterke effecten naar een hoger niveau wilt tillen, maak er dan cannaboter van en bak brownies.

Critical is een geweldige optie voor DWC-kwekers die veel willen binnenhalen van krachtige planten. Na slechts 7 weken genereren indoorplanten rond de 400g/m².

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken