Ontdek Alles Over DWC En Geavanceerde Hydrocultuur

Geavanceerde Hydro-opstellingen Voor Thuiskwekers

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez

Gebruik DWC-emmers als een van de manieren om een hydrocultuur te installeren. Er zijn echter ook andere mogelijkheden als je hydrocultuur wilt proberen. Ontdek alles over verschillende set-ups, en lees de belangrijkste voor- en nadelen. Daarmee kun jij een betere beslissing maken hoe je volgende kweek in hydrocultuur eruit moet zien.

GEAVANCEERDE HYDRO-OPSTELLINGEN VOOR THUISKWEKERS

De volgende tekst is voor de thuiskweker die de professionele standaard heeft bereikt en zijn hydro kweek naar een hoger niveau wil tillen. Jouw eenvoudige hydrocultuur kan groot worden als je het veranderd in een geavanceerd hydrocultuur-systeem. We beginnen met een aantal verschillende soorten set-ups.

1. GEBRUIK DWC-EMMERS VOOR EEN RECIRCULATIESYSTEEM

GEBRUIK DWC-EMMERS VOOR EEN RECIRCULATIESYSTEEM

Huidige DWC-emmers zijn wonderbaarlijk effectieve, op zichzelf staande planten habitats. Als je al bekend met DWC-emmers en een paar kleinere gewassen hebt, schaal dan op. Je hoeft je kweek opstelling niet helemaal aan te passen. Koop of bouw wat extra emmers en verbind ze aan elkaar.

Als je je DWC-emmers aan elkaar verbindt, heb je de mogelijkheid om van je kweek opstelling een recirculatiesysteem te maken. Hierdoor vindt er niet alleen een efficiënter gebruik van voedingsstoffen plaats. Het is ook een verbazingwekkend simpel systeem om te beheren. 5-6 DWC-emmers per m² kunnen enorm productief zijn. ScrOG voor een maximale oogst. Gebruik een keer per week een verse voedingsoplossing om algen te voorkomen.

2. SCHAAL DE KWEEKOPSTELLING OP MET EEN OF TWEE NFT-SYSTEMEN

SCHAAL DE KWEEKOPSTELLING OP MET EEN OF TWEE NFT-SYSTEMEN

NFT of Nutrient Film Technique systemen zijn speciale alles-in-één geulen die gemakkelijk in grotere kweektenten en kweekruimten kunnen worden geplaatst voor geavanceerde kweek. De pomp en voedingsstoffen bevinden zich in het reservoir, terwijl de planten op een op maat gemaakte Rockwool plaat neergezet worden om het bovenste gedeelte op te vullen. Bij NFT is er sprake van een constante levering van voedingsstoffen aan de plantenwortels, waardoor ze geen energie hoeven te verspillen aan het op zoek gaan naar voedsel.

Het ongebruikte water of de voedingsoplossing wordt terug gepompt, zodat er een cyclische stroom ontstaat naar de wortels en weer terug naar het reservoir. Het is het beste om een NFT-systeem online aan te schaffen via een gerenommeerde fabrikant, aangezien het systeem zonder problemen 24 uur per dag moet werken. Dit recirculatiesysteem is zeer efficiënt en erg geschikt voor SOG cannabiskweek. Ook hierbij wordt aanbevolen om wekelijks de voedingsoplossing te vervangen.

3. AEROPONICS VOOR KWEKERS VAN DE VOLGENDE GENERATIE

AEROPONICS VOOR KWEKERS VAN DE VOLGENDE GENERATIE

OK, dus aeroponics is technisch gezien niet hetzelfde als hydrocultuur. Maar aeroponics staat niet ver af van een DWC emmer met hoogwaardige technologie. In essentie zijn aeroponics opstellingen een meer verfijnde manier om de wortels van de planten te benevelen met een zuurstofrijke voedingsoplossing. Deze technologie, samen met LED-verlichting, is ongetwijfeld de toekomst van binnen cannabiskweek.

DIY aeroponics wordt echter niet geadviseerd, tenzij je handig bent met gereedschap en loodgieterswerk. Isolatietape liefhebbers en de meeste gewone thuiskwekers hebben deze kweek techniek dan ook nog niet omarmd. Helaas zijn hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke aeroponics systemen onbetaalbaar. Of tenminste, in vergelijking met de beste gemakkelijk te vullen DWC-emmers.

Aeroponics is het zeker waard om mee te experimenteren. Mits je de middelen hebt om de hoge opstartkosten van de kweek opstelling te betalen. Voor nu blijven we bij de recirculerende DWC-emmers en NFT.

Tot slot hebben zowel DWC-emmers als NFT hun kracht bewezen bij thuiskwekers over de hele wereld. Aeroponics moet zijn commerciële doorbraak nog maken. Een betaalbaar leverbaar systeem, ontworpen voor de gemiddelde thuiskweker, is hard nodig.

HYDROPONISCHE VOEDINGSSTOFFEN EN PH

HYDROPONISCHE VOEDINGSSTOFFEN EN PH

Zoals je inmiddels vast al weet, zijn hydroponische mediums zoals kleikorrels en Rockwool zwaar en niet zo vergevingsgezind als het aankomt op onjuiste doses meststoffen. De optimale pH waarde voor cannabis dat wordt gekweekt in een hydro-systeem is 5.8-6.1, op een paar uitzonderingen na, afhankelijk van de soort.

In het verleden waren een pH pen en EC-meter essentiële onderdelen van een hydro-opstelling. Maar de komst van de pH perfecte reeks van Advanced Nutrients maakt deze gereedschappen overbodig. Laat de basis voedingsstoffen hun werk doen en automatisch de hoeveelheid voeding bepalen.

Gerelateerd artikel

De Beste pH- En EC-Waarden

Daarnaast, als je de dikste druppende cola's wilt, moet je bloei-booster toevoegen. In combinatie met de Advanced Nutrient supplementen of de meeste andere hydro speciale toppen voedingsmiddelen met een perfecte pH waarde, kun je de opbrengst verhogen zonder je zorgen te hoeven maken over ppm en pH.

Spoelen is de laatste hindernis waar veel hydro kwekers over struikelen. Zelfs de ervaren pro's gaan soms de mist in met flushen. Onthoud dat, wanneer je de toppen veel meststoffen geeft, vooral chemische meststoffen, je de planten grondig flusht. Gebruik een lichte spoeloplossing of zuiver water gedurende 2 weken.

VOOR- EN NADELEN VAN GEAVANCEERDE HYDRO CANNABISKWEEK

VOOR- EN NADELEN VAN GEAVANCEERDE HYDRO CANNABISKWEEK

HET VERGROTEN VAN DE KWEEK RUIMTE EN OOGSTEN MET GEAVANCEERDE HYDROCULTUUR

Het grootste voordeel van geavanceerde hydrocultuur systemen is de enorme oogst. Natuurlijk versnelt hydro kweek de volledige kweekcyclus ook. Niets levert meer toppen per m² op dan een geavanceerde hydrocultuur. In combinatie met snoeien en training technieken, kan de geavanceerde hydro thuiskweker zelfvoorzienend worden in marihuana. FIM, LST, ScrOG en topping worden zeer aanbevolen.

VALKUILEN BIJ HET SPELEN MET PRO MIDDELEN

Het enige nadeel van het upgraden van je kweek opstelling naar een geavanceerd hydrocultuur systeem zijn de mogelijke rechtsgevolgen. Zelfs in progressieve landen en regio's met cannabisvriendelijke wetten en reguleringen, mogen kwekers nog steeds niet produceren. Wat veel autoriteiten zouden bestempelen als commercieel, zou een kweker uitstekende stash noemen.

Ironisch gezien is het grootste voordeel van een geavanceerde hydrocultuur tegelijkertijd zijn Achilleshiel. Je kunt de grootste binnen oogsten genereren met goed opgezette, geavanceerde hydrocultuur opstellingen. Maar de mogelijke rechtsgevolgen kunnen ook groot zijn. Dit is de bitterzoete waarheid op dit moment.

Je bezoekt onze Nederlandse website.