Blog
Hgih van Dieren
5 min

Dieren Waar We High Van Kunnen Worden

5 min

Misschien ken je het sprookje van het paddenlikken om high te worden, of andere verhalen over dieren die een te gek psychoactief effect veroorzaken. Voordat je echter op paddenjacht gaat of je inlaat met gedrag waarbij onschuldige dieren betrokken zijn, moet je dit artikel even lezen. Lees alles over dieren waar je high van kunt worden!

Wij, mensen, waren niet de eersten die de geneugten van high worden met geest veranderende substanties ontdekten. Veel diersoorten kregen hun kicks al met behulp van paddo's, gefermenteerd fruit of cocabladeren, lang voordat de mens ten tonele verscheen. We hebben weet van dronken vogels die uit de lucht vallen, wallabies die zo high zijn als maar kan en "rondjes rennen", en niet te vergeten apen in het Caribisch gebied die "gematigde drinkers" zijn, maar waarvan ruim 12% een "zware drinker" is.

Het was slechts een kwestie van tijd voordat de mens zou verschijnen en mee zou doen met de feestvreugde, door verschillende substanties in te nemen om high te worden. Maar naar nu blijkt dat planten niet het enige koninkrijk vormen met sensationele effecten. Ook sommige dieren kunnen ons high laten worden. Laten we eens nader bekijken welke dieren ons kunnen bedwelmen met meer dan alleen maar hun fascinerende uiterlijk.

SCHORPIOEN

Schorpioen

Het gebruik van het gif van schorpioenen komt veel voor in sommige delen van Pakistan, India, en Zuidoost-Azië. In bepaalde streken extraheren de mensen het gif van de schorpioen door allereerst de insecten te verzamelen en ze vervolgens tot poeder te vermalen. Nadien wordt het poeder puur gerookt of vermengd met tabak of hasj.

Mensen die het gif van schorpioenen gerookt hebben, zeggen dat het een bijzonder sterk hallucinogeen middel is waarvan de effecten uren kunnen aanhouden. Voordat je overweegt om dit zelf eens te proberen, is het goed om te weten dat het gif van schorpioenen nu niet bepaald "gezond" is als je het consumeert. Hoewel er soorten schorpioen-gif zijn die "slechts" ernstige bijwerkingen hebben, zoals slapeloosheid en slaapstoornissen, kunnen andere ronduit dodelijk zijn.

In plaats van op jacht te gaan naar schorpioenen en ze te vermalen (alsof dat al niet vies genoeg is) zou je kunnen kiezen voor andere (en tevens veel gezondere) alternatieven, zoals Stargate2.0. Dit is een kruidenextract dat een aangename euforie veroorzaakt, zonder de minder prettige bijwerkingen, zoals doodgaan.

COBRA

Cobra

In bepaalde regio's van India is de nieuwe rage onder harddruggebruikers het consumeren van cobra-gif als vervanging voor drugs als heroïne en cocaïne.

"Psst, Wil Je Wat Cobra Scoren?"

Waar voorheen slangenbezweerders slechts vermaak boden met hun kunsten, lijkt het er nu op dat een aantal van hen een behoorlijk extra inkomen verwerft door als drugsverkoper te werken. Er bestaat een volledige aanvoerketen, bestaande uit mensen die de slangen vangen, personen die het gif melken, en dealers die het aan de man brengen. Dit is natuurlijk allemaal illegaal en speelt zich in het geheim af op de zwarte markt.

"De Jeugd Is Verzot Op Gif Van De Cobra Om High Te Worden"

De voormalige slangenbezweerder is nu omgeschoold tot cobra-gif-dealer en heeft enkele nieuwe vaardigheden verworven. Voor zover we weten, bestaat het proces om het gif te extraheren uit het melken van de cobra, waarna het gif in een glas water gegoten wordt. Om het gif volledig tot zijn recht te laten komen, dient het "binnen vijf seconden" te worden geconsumeerd. Er zijn gebruikers die helemaal uit hun dak gaan met het gif en het "bij het ontbijt op hun boterham doen".

We weten niet veel over het high worden door gif van cobra's, behalve dat het potentieel gevaarlijk is en dat artsen in India er gek van worden. Gebeten worden door een giftige slang is ongetwijfeld niet iets waar veel mensen zich normaal gesproken op verheugen.

De effecten van dit gif kunnen behoorlijk ernstig zijn, en met "ernstig" bedoelen we dodelijk. Met dat gegeven in het achterhoofd, adviseren we je om geen cobra-gif te gebruiken als je een gekke high wilt overleven.

PADDEN

Padden

Dat je aan padden moet likken om high te worden, is een eeuwenoud fabeltje dat simpelweg niet klopt. Wat echter wel waar is, is dat sommige soorten padden, bijvoorbeeld eentje met de grappige naam Bufo Alvarius die voorkomt in de Sonorawoestijn van Mexico en in sommige delen van Zuid-Texas, inderdaad een extreem krachtig hallucinogeen gif produceren.

Hoewel de pad het gif niet op zijn rug heeft zodat je het eraf kunt likken, heeft deze soort hoorntjes met klieren die bufotoxinen produceren - en ja, daar ga je als een gek van trippen! Het gif dat de Bufo produceert, bevat waanzinnige hoeveelheden 5-MeO-DMT. Hiervan wordt aangenomen dat het het meest krachtige hallucinogeen is dat we kennen. Voor consumptie dien je het gif te "melken" uit de hoorntjes van de pad en vervolgens het kleverige spul op een vel papier te drogen.

Verondersteld wordt dat de inheemse bevolking van de eerder vermelde streken sinds de oudheid al kennis had van de hallucinogene effecten van de Bufo-pad. Hier en daar kun je nog steeds een moderne psychonaut zien ronddwalen in de woestijn, op zoek naar een pad voor een serieuze trip. Hoewel het technisch gezien niet illegaal is om een Bufo-pad in je bezit te hebben, is het verboden om de bufotoxine te extraheren en te vervoeren. Dit komt door de waanzinnige kracht vergeleken met andere harddrugs.

Om meer te weten te komen over psychedelische ervaringen met de Bufo Alvarius pad, check je 5-MeO-DMT And The Toad Prophet.

BIJEN

BijenMisschien vraag je je af waarom bijen op onze lijst staan met dieren waar je high van kunt worden. Laten we het je uitleggen.

Honing heeft allerlei gezonde en wonderbaarlijke voordelen opgeleverd, lang voor de moderne beschaving. Er bestaat bewijs dat zelfs prehistorische culturen honing als een geschenk van de goden beschouwden, lang voor de opkomst van technisch ontwikkelde culturen zoals het Oude Egypte. In China zijn oude graftomben blootgelegd met potten die nog steeds eetbare (!) en zoete honing bevatten. Dit bewijs toont het belang ervan aan in de consumptie en spiritualiteit.

Tegenwoordig wordt aangenomen dat honing inderdaad enkele farmaceutische eigenschappen heeft. Verondersteld wordt dat het immuunsysteem er door bevorderd wordt en dat het verlichting biedt bij verkoudheid en griepsymptomen. En natuurlijk smaakt het ook verrukkelijk!

Goed, dan zijn we nu aangekomen bij het deel over het "high worden". Je weet waarschijnlijk al wel dat honing geproduceerd wordt door bijen die pollen van bloemen verzamelen. Welnu, sommige van deze bijen weten wat goed voor ze is. Ze verwennen zichzelf namelijk met de plant Atropa belladonna, ook wel bekend als de dodelijke nachtschade. Nachtschade is een van de meest hallucinogene soorten die er bestaan. Nu hoef je alleen nog de puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen: bijen die pollen verzamelen en de super krachtige Belladonna en ja, je hebt gelijk als je denkt dat het resultaat behoorlijk, zeg maar, waanzinnig is: psychoactieve honing van de nachtschade!

Van de honing van nachtschade wordt beweerd dat het psychedelische effecten heeft die veranderde waarnemingen kunnen veroorzaken. Deze worden gekenmerkt door euforie en hallucinaties. Nachtschade-honing is niet echt alom verkrijgbaar, maar kun je in bepaalde gebieden van de wereld vinden, waar men het als sterke drank verkoopt. Zo, nu weet je waarom we bijen op onze lijst hebben staan!

SPAANSE VLIEG

Spaanse Vlieg

De Spaanse vlieg is een van de minder bekende dieren op onze lijst. Lang geleden werd het door traditionele apothekers in heel Europa gebruikt als afrodisiacum. Historisch gezien, was Spaanse vlieg erg populair in Frankrijk, waar de ondeugende Markies de Sade het aan enkele prostituees gaf tijdens een orgie. Helaas had de Spaanse vlieg een nogal negatieve uitwerking op de dames: in plaats van dat ze er opgewonden door raakten, overleden ze.

De Spaanse vlieg is een groen kevertje dat het actieve component cantharidine in zijn schild heeft zitten. Deze cantharidine is behoorlijk krachtig spul en kan irriteren en blaren veroorzaken. Daarom worden deze, overigens mooi uitziende, groen glimmende kevers ook wel blaarkevers genoemd. Tegenwoordig treffen we cantharidine aan in producten tegen wratten en voor tatoeageverwijdering, echter in sterk verdunde concentraties.

Wat betreft de afrodisiacische eigenschappen van cantharidine, waren de onfortuinlijke prostituees van Markies de Sade waarschijnlijk niet de enigen die er door schade en schande achter kwamen dat Spaanse vlieg niet zo goed werkt. Wat echter wel klopt, is dat zelfs een kleine dosis de bloedstroom naar de penis stimuleert. Dit veroorzaakt een erectie. Het is echter maar de vraag of een flinke erectie opweegt tegen de nadelen; blaarvorming, braken en de ongelukkige mogelijke bijwerking: overlijden. Met andere woorden: geen goed idee! Maar geen paniek: de "Echte Spaanse vlieg" die je oma van haar vakantie in Mexico voor je als souvenir heeft meegenomen, is naar alle waarschijnlijkheid nep.

WESPEN-GIF

Wespen Gif

Er bestaat bewijs dat wespen-gif bijzondere psychoactieve eigenschappen heeft. Iemand op Erowid meldde dat hij gestoken was door een stel van die gele hufters, en dat dit resulteerde in een vreemde en gefocuste high samen met een onverwachte neveneffect: seksuele opwinding.

Als we in wetenschappelijk onderzoek duiken naar wespen-gif, blijkt dat wespen neurotransmitters (noradrenaline) in de bloedbaan spuiten als ze steken. Hierdoor trekken de kleine aderen van ons lichaam samen. Het gevolg is dat de bloedstroom vertraagt, waardoor het gif op één plaats blijft, zodat het alleen plaatselijke schade veroorzaakt.

Van noradrenaline is bekend dat het de concentratie en de geestelijke alertheid verbetert, en de seksuele lust stimuleert. Met andere woorden, de vreemde ervaring van de gozer die was gestoken door deze gele fuckers, wordt ondersteund door wetenschappelijke bevindingen! Gestoken worden door een stel wespen om het een beetje leuk te hebben, is echter een behoorlijk stom en onpraktisch plan, zelfs wanneer het gif werkt! We denken dat je beter op zoek kunt gaan naar andere mogelijkheden om high te worden, zonder je lichaam te beschadigen.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Facts Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken