Blog
EHLE Glazen Bongs - Meesters In Glaswerk
3 min

EHLE Glazen Bongs - Meesters In Glaswerk

3 min

EHLE is een gerenommeerd Duits bedrijf dat al sinds 1949 premium glaswerk vervaardigt. Oorspronkelijk gespecialiseerd in laboratoriumapparatuur, legt EHLE zich nu toe op het creëren van prachtige glazen pijpen, bongs, dab rigs en accessoires, die superpopulair zijn binnen de cannabisgemeenschap. Lees verder om meer te ontdekken!

Als bedrijf met een rijke geschiedenis, produceert EHLE al sinds 1949 de mooiste glaswerk-producten. Het merk staat binnen de cannabisgemeenschap bekend om zijn uitstekende bongs, dab rigs en een enorme variëteit aan accessoires. Daarbij heeft het bedrijf betrouwbaarheid, functionaliteit en stijl hoog in het vaandel staan. Maar wat anders zou je ook verwachten van Duits vakmanschap? Hieronder bespreken we alles wat je moet weten over deze meesters in glaswerk.

Wie is EHLE?

Wie Is EHLE?

Oorspronkelijk opgericht in Duitsland in 1949 onder de bedrijfsnaam Günther Ehle Glasinstrumenten-fabrik (Günther Ehle Glasinstrumentenfabriek), bestaat dit familiebedrijf al drie generaties lang. Sinds 1988 wordt het geleid door Thomas Ehle, die een hecht en ervaren team tot zijn beschikking heeft, bestaande uit onder andere glasblazers en verkoopvertegenwoordigers.

EHLE begon oorspronkelijk met het produceren van producten voor laboratoria, zoals bekers, kolven en reageerbuizen, maar vond groter mainstream succes met de creatie van glazen pijpen. De eerste werden gemaakt door laboratoriumglaswerk om te zetten in rookapparaten. Geniaal!

Het duurde echter niet lang voordat de cannabisgemeenschap het voortreffelijke glaswerk van EHLE opmerkte. Inmiddels is het merk super gewild; niet alleen dankzij de variatie aan producten, maar ook dankzij de kwaliteit ervan en de goede klantenservice.

Gerelateerd artikel

Hoe Gebruik Je Een Bong?

Hoe EHLE bongs maakt

Hoe EHLE Bongs Maakt

Maar hoe gaat EHLE te werk bij het creëren van zijn wereldberoemde glaswerk? Nou, het begint allemaal met hoogwaardig glas. Ze kiezen ervoor om borosilicaatglas 3.3 te gebruiken; de industriestandaard voor het eerder genoemde laboratoriumapparatuur. Dit is robuust, veerkrachtig en makkelijk schoon te maken. Bovendien is het een plooibaar en werkbaar materiaal dat fantastische resultaten oplevert.

De creatie van elke bong begint met de constructie van het mondstuk, waar het aansluitstuk iets later aan toegevoegd wordt. Het hoofdmateriaal wordt verhit en vervolgens in de juiste vorm en grootte geblazen. De voltooide onderdelen worden daarna verhit, bevestigd en verzegeld. Dit is de typische routine voor een basis bong, maar EHLE staat ook bekend om zijn uitgebreide ontwerpen die andere technieken behelzen, zoals 'wig-wags' (ingewikkelde kleurpatronen). Hoewel ze veel precisie vereisen, worden EHLE bongs altijd met grote efficiëntie vervaardigd. Maar wat anders zou je verwachten van een bedrijf dat al zo lang bestaat? Het maken van ongewoon gevormde bongs, die bijvoorbeeld op personages lijken, kan echter wel enkele dagen duren.

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Je Bong Schoon?

Producten van EHLE bij Zamnesia

Producten Van EHLE Bij Zamnesia

Het team van EHLE is enorm trots op zijn werk, en dat blijkt ook wel uit het verbazingwekkende assortiment. Van reguliere tot limited edition bongs, dab rigs, grinders en allerlei andere wietaccessoires, EHLE heeft voor elk wat wils. We lichten drie items uit die het perfecte toonbeeld zijn van wat EHLE allemaal kan. Natuurlijk te bestellen in onze webshop!

Glazen Spoon Pijp (EHLE)

Deze kleine pijp is een perfect voorbeeld van de premium kwaliteit van EHLE. Met een lengte van slechts 10 cm maakt het pijpje het gemakkelijk om onderweg of thuis snel een hijs te nemen. Hij is bescheiden, maar stijlvol, en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het pijpje heeft zelfs een carb hole voor extra controle tijdens je rooksessies. Vul de bowl simpelweg met je favoriete gemalen kruid, verhit en geniet! Misschien wordt het tijd om dit populaire pijpje van EHLE zelf eens te ontdekken!

Glazen Bubbler Small (EHLE)

De Glazen Bubbler Small is de favoriete bong van veel cannabiskenners. Hij is geschikt voor gebruik onderweg, maar ook voor sessies thuis, en klein maar fijn. Met een hoogte van slechts 17 cm en een hals van 4 cm, ligt hij comfortabel in je hand en is hij ideaal om snel even wat wiet te roken. Op de hals pronkt ook het EHLE-logo als bewijs van premium kwaliteit. Voeg gewoonweg een beetje water toe aan de kamer en je favoriete wiet aan de bowl, steek 'm aan, en neem een hijs. Bovendien kan de bowl worden vervangen door een banger van 12,5 mm, zodat fans van resin en concentraten hem ook als een veelzijdige dab rig kunnen gebruiken.

Woodstock Beaker Bong (EHLE)

Last but not least: de Woodstock Beaker Bong. Deze sierlijke pijp belichaamt de hippiecultuur met psychedelische patronen en kleuren. Met een hoogte van 43 cm en een maximale diameter van 55 mm verdient de Woodstock Beaker Bong een speciaal plekje in elke ruimte en is hij perfect voor rooksessies met vrienden. Het stevige borosilicaatglas van 5 mm betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over wie hem gebruikt, aangezien hij hierdoor prima tegen een stootje kan. Maak elke sessie een terugkeer naar de psychedelische jaren 60 en bewonder de details die EHLE in dit meesterwerk heeft gestoken.

De toekomst van EHLE

De Toekomst Van EHLE

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor EHLE. Het is een bedrijf dat trouw blijft aan zijn roots met beproefde producten, maar ook niet bang is om grenzen te verleggen met sierlijke, limited-edition en premium kwaliteitsproducten. EHLE heeft zelfs samengewerkt met 27 Glassworks, Jerome Baker, en Purize, om er maar een paar te noemen. En ook Zamnesia heeft binnenkort iets bijzonders voor je in petto, samen met EHLE. Als je in de tussentijd een uniek stuk in handen wilt krijgen, ga dan naar onze winkel en bestel vandaag nog je favoriete EHLE product.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken