Blog
F1 Zaden
6 min

Maak Kennis Met De Nieuwe F1-hybride Wietzaadjes Van Royal Queen Seeds

6 min

De F1-hybride zaden van Royal Queen Seeds veroveren momenteel de cannabis community. Dankzij hun zuivere genen, groeien deze zaadjes uit tot uniforme, stabiele en productieve planten. Het resultaat mag er zijn: ongelooflijk sterke toppen die barsten van de smaak. Bovendien kan iedereen ze kweken! Maak nu kennis met de allerbeste F1-wietzaadjes.

Net als je denkt dat je alles wel gezien hebt als het om wietzaadjes gaat, komt er een heuse gamechanger voorbij. Het team van Royal Queen Seeds presenteert de allereerste, echte F1-hybride zaden. In dit artikel bespreken we waarom deze wietzaadjes zo speciaal zijn, wat dit alles voor jou en je kweek betekent en, belangrijker nog, hoe het je wietervaring verandert.

F1-hybride zaden: meer THC en grotere oogsten

F1-hybride zaden: meer THC en grotere oogsten

Maar wat zijn F1-hybride zaden precies? Nou, dankzij baanbrekende, genetische vooruitgang zijn de planten die deze wietzaadjes voortbrengen buitengewoon uniform en stabiel, en dat is in de wereld van de wietteelt nog niet eerder gezien. Dankzij deze stabiliteit en betrouwbaarheid mag je ook op een aanzienlijk THC-gehalte (of CBD-gehalte) rekenen. Daarnaast behaal je met F1-hybrides grote oogsten en hebben ze een enorm hoge weerstand tegen ziektes en plagen. In tegenstelling tot traditionele zaadjes, groeien F1-hybride zaden uit tot planten met bijna identieke kenmerken. Dit betreft zowel de groei als de ontwikkeling van cannabinoïden en terpenen.

Wat betekent 'F1' in breeding?

Wat betekent 'F1' in breeding?

Als je van racen houdt, denk je misschien dat 'F1' voor 'Formule 1' staat. Maar in feite is het een afkorting van 'filial 1'. Dit woord komt uit het Latijn en betekent 'het nageslacht van twee ouders'. En dit vat het idee achter het selectief breeden van F1-hybride zaden perfect samen.

Meer specifiek worden F1-hybride zaden gemaakt door zuivere genetische lijnen te kruisen. Via een proces van intensieve inteelt is het mogelijk een soort te ontwikkelen die consistent de kenmerken van elk van de ouderlijnen vertoont, met superweinig genetische variatie bij elke wietplant. Binnen de wietteelt is dit een nieuwe ontwikkeling, maar het wordt al vele jaren gebruikt in de groente- en sierteelt om hoogwaardige, consistente resultaten te verzekeren.

Zoals vermeld, trakteren F1-hybride zaden je op een ongeëvenaarde kweek, dankzij hun superieure uniformiteit en productie. De wietplanten leveren echter niet alleen veel THC- of CBD-rijke wiet op, maar laten zich ook gemakkelijk onderhouden. Het zijn robuuste, stabiele planten met een hoge weerstand tegen ongedierte en plagen.

En als we beweren dat deze planten uniform zijn, dan menen we het! Elke plant is bijna identiek qua structuur en chemisch profiel, of je nu één, twintig of twintigduizend wietplanten kweekt. Simpel gesteld, zijn F1-hybride zaden de ideale keuze voor kwekers van elk niveau!

Gerelateerd artikel

Wat Zijn F1-, F2-, En F3-Cannabiszaden?

De nieuwe hybriden

F1: De nieuwe hybriden

Nu je deze boeiende informatie gelezen hebt, vraag je je misschien af welke F1-hybride zaden je moet proberen? Wij helpen je graag en daarom vind je hieronder een lijst met acht ongelooflijke autoflowering, feminized soorten die voorbestemd zijn keer op keer indrukwekkende resultaten te leveren. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu geen gemakkelijk te kweken wietplant die altijd presteert en een grote oogst oplevert?

1. Epsilon F1

We trappen af met de feilloze en razendsnelle Epsilon F1. Deze hybride is de snelste op onze lijst, met een bloei van slechts 30-40 dagen (zestig dagen vanaf het kiemen tot de oogst). Ze bevat de zuiverste genen van Blue Dream, Blueberry, Amnesia Lemon Haze en Black Domina. Daarnaast bereikt ze een hoogte van 50-70cm, waarmee ze ideaal is voor zowel binnen, buiten, als in een kas. Maar ondanks haar compacte formaat is ze in staat een ongelooflijk grote oogst te produceren.

De toppen van Epsilon F1 barsten van de THC en terpenen, vooral farneseen en myrceen. Deze leveren zowel bij het roken als het vapen een ware smaakexplosie op. Maak je op voor smakelijke vleugjes bosbessen en citrus, verrijkt met kruiden en een langdurige, verzachtende stone. Heerlijk om mee te ontspannen!

Epsilon F1 Automatic (Royal Queen Seeds) Feminized

(31)
Ouders: Blue Dream x Blueberry x Amnesia Lemon Haze x Black Domina
Bloeitijd: 9-10 weken van zaadje tot oogst
THC: Heel Hoog
CBD: Onbekend
Bloei soort: Autoflowering

2. Medusa F1

Medusa F1 bevat zuivere genen afkomstig van Sugar Magnolia en American Beauty, waardoor ze een buitengewoon productieve en sterke plant is. Deze hybride is meegaand en floreert in verschillende omgevingen. Met een hoogte van 60-90cm is Medusa F1 daarbij heerlijk discreet. De bloei duurt slechts 40-45 dagen (in totaal 70-75 dagen vanaf het kiemen). Wat rest, is het oogsten van de heerlijke toppen.

Over toppen gesproken, deze barsten van de terpenen, zoals myrceen en ocimeen. Daarmee heeft de smaak van bosbessen de overhand, wat wordt verrijkt met een beetje diesel en munt. Medusa F1 zal je niet meteen in steen veranderen (zoals haar naamgenoot), maar de stone is wel superontspannend en creatief van aard. Als je iets meer gebruikt, kun je ook een aangenaam, slaperig effect ervaren.

Medusa F1 Automatic (Royal Queen Seeds) Feminized

(10)
Ouders: Sugar Magnolia x American Beauty
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: Heel Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

3. Titan F1

De naam van Titan F1 is veelzeggend. Deze sterke F1 bewijst dat geluk in hele kleine dingen zit. Met een hoogte van slechts 55-75cm biedt deze cultivar een supergrote oogst, bestaande uit heerlijke toppen met een bizar hoog THC-gehalte. De bloei duurt 40-45 dagen (de totale levenscyclus 70-75 dagen vanaf de ontkieming), dus je hoeft niet lang op de sterke wiettoppen van Titan F1 te wachten. Als je haar liefdevol onderhoudt, zal ze je rijkelijk belonen!

Uiteraard trakteert ook Titan F1 je op geweldige smaken en effecten. Het terpenenprofiel wordt gedomineerd door myrceen, waardoor je van suikerzoete trekken geniet, verrijkt met wat diesel voor een heerlijk evenwicht. Qua effect, is Titan F1 een van de sterkste F1-hybrides op de markt. De high komt snel op en is lekker ontspannend, maar biedt ook opbeurende sensaties.

Titan F1 Automatic (Royal Queen Seeds) Feminized

(14)
Ouders: Blue Dream x Sugar Magnolia x Amnesia
Bloeitijd: 10-11 weken
THC: Heel Hoog
Bloei soort: Autoflowering

4. Hyperion F1

Om Hyperion F1 kan simpelweg niemand heen. Deze kruising benut de beste kenmerken van haar zuivere ouders en biedt een lonende en prettige kweek. Hyperion F1 is afkomstig van Amnesia, Lemon en Sin Tra Bajo Automatic en daarmee is ze een productieve, sterke plant die indruk maakt op iedereen die haar probeert. De bloei van deze hybride duurt slechts 55 dagen. In totaal kom je uit op 85 dagen vanaf de ontkieming. Na het oogsten, zul je in je nopjes zijn met de grote berg toppen. De buit is behoorlijk indrukwekkend voor een wietplant van 60-90cm hoog, maar dat is nu precies de magie van F1-wietzaadjes!

Wat de smaak betreft, mag je je verheugen op rijke, aardse smaken, vermengd met vleugjes kruiden en peper. De verantwoordelijke terpenen voor deze sensatie zijn myrceen, ocimeen, farneseen en terpinoleen. Deze smaken zijn de voorbode van een buitengewoon prettige, vrolijke, motiverende stone, aangedreven door een enorme hoeveelheid THC.

Hyperion F1 Automatic (Royal Queen Seeds) Feminized

(5)
Ouders: Amnesia x Lemon x Sin Tra Bajo Automatic
Bloeitijd: 11-12 weken van zaadje tot oogst
THC: Heel Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

5. Milky Way F1

Verrukkelijke terpenen en veel THC zijn slechts twee van de vele redenen waarom Milky Way F1 je aandacht verdient. Deze kruising is geschikt voor zowel binnen als buiten, dus zorg dat je deze wietzaadjes in handen krijgt! De planten bereiken een hoogte van 55-75cm en werken hard om een gigantische oogst te bewerkstelligen. Deze oogst bestaat uit heerlijke toppen met veel myrceen en farneseen. Na een bloei van 42-45 dagen (75 dagen vanaf de ontkieming) is Milky Way F1 al klaar.

Deze variëteit bevat zoveel THC dankzij verschillende zuivere genen, in de vorm van Blue Mammoth, Blue Dream en Sin Tra Bajo Auto. Daarmee is het niet verwonderlijk dat ze een dromerige, creatieve stone opwekt. De onmiddellijke euforie voelt zalig aan en wordt opgevolgd door een aangenaam, ontspannend effect. Wat betreft de smaak, kun je je verheugen op heerlijke chocolade, met vleugjes citrus en skunk. Simpelweg betoverend!

Milky Way F1 Automatic (Royal Queen Seeds) Feminized

(12)
Ouders: Blue Mammoth x Blue Dream x Sin Tra Bajo Auto
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: Heel Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

6. Apollo F1

Wat krijg je als je de zuivere genen van Lemon, Black Domina en Magnolia kruist? Nou, je krijgt Apollo F1! Deze aromatische hybride pronkt van zaad tot oogst, en nog lang daarna, met de beste eigenschappen van haar ouders. Het kweken van Apollo F1 is ook heel eenvoudig, want je oogst haar in 75-80 dagen na het kiemen al (de bloei duurt 45-50 dagen). En die oogst is waanzinnig; geef haar genoeg liefde en je mag op een ongelooflijke opbrengst rekenen!

De smaak en geur van Apollo F1 worden vooral als 'modern' omschreven. Ze is rijk aan terpinoleen, waardoor citrus, lavendel, vanille en kruiden op de voorgrond treden. Voor wat betreft de effecten, mag je je opmaken voor een motiverende, creatieve stone. Een kleinere dosis resulteert daarbij in een opwekkend effect, terwijl een grotere dosering juist een dromerige, ontspannende impact heeft.

Apollo F1 Automatic (Royal Queen Seeds) Feminized

(5)
Ouders: Lemon x Black Domina x Sugar Mangolia
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: Heel Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

7. Orion F1

Met deze bevredigende hybride lig je in no time naar de sterrenhemel te staren. Na het kiemen, haast ze zich in 65-70 dagen naar de oogst, waarbij ze 35-40 dagen bloeit. Orion F1 verspilt dan ook geen tijd bij de productie van haar lekkers. De plant blijft heerlijk compact en de hoogte schommelt tussen de 64 en 80cm. Na de oogst, heb je een grote hoeveelheid verrukkelijke toppen in handen. Inderdaad, dit is een van de productiefste wietplanten op deze lijst. Kwekers van alle niveaus zullen onder de indruk zijn van wat Orion F1 kan produceren.

Na het oogsten, drogen en curen van de wiet, gaat een wereld van fantastische smaken voor je open. Dankzij de unieke terpenenmix, met veel myrceen en ocimeen, trakteert Orion F1 je op de smaak van zoet fruit, verrijkt met dennen en aarde. Als een sterke, verzachtende high op je verlanglijstje staat, dan kom je met deze hybride helemaal aan je trekken. Bereid je voor op zalige golven van ontspanning!

Orion F1 Auto (Royal Queen Seeds) Feminized

(6)
Ouders: Blue Mammoth Auto x Blue Dream x Amnesia
Bloeitijd: 10-11 weken van zaadje tot oogst
THC: Heel Hoog
CBD: Laag
Bloei soort: Autoflowering

8. Cosmos F1

De meeste F1-hybride zaden op deze lijst produceren veel THC, maar Cosmos F1 richt zich op de productie van CBD. Deze hybride is afgeleid van Oregon CBD en net zo makkelijk te kweken als haar THC-rijke tegenhangers. De plant wordt daarbij ongeveer 70-100cm hoog en heeft in totaal 85 dagen nodig, van zaad tot oogst (de bloei duurt 45-55 dagen). Uiteindelijk levert ze een gigantische opbrengst CBD-rijke toppen op, die je op unieke smaken trakteren.

Cosmos F1 smaakt naar koekjes, dennen en peper, waarvoor je de terpenen myrceen en farneseen mag bedanken. Als je bedwelming wilt vermijden, heb je geluk; hoge niveaus van CBD en sporen van THC resulteren in een heldere ervaring waar je op elk moment van de dag van kunt genieten.

Cosmos F1 CBD Automatic (Royal Queen Seeds) Feminized

(2)
Ouders: Oregon CBD
Bloeitijd: 11-12 weken van zaadje tot oogst
THC: 0-1%
CBD: Hoog
Bloei soort: Autoflowering

SeedfinderKlik hier

Ontdek nu je favoriete F1

Ontdek nu je favoriete F1

Je weet nu precies wat F1-hybride zaden te bieden hebben en wat de beste van dit moment zijn. Daarmee is het hoog tijd om ze zelf te proberen. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want al deze wietzaadjes kun je gewoon bij Zamnesia kopen. F1-hybride zaden representeren de toekomst van cannabis, dus grijp je kans en haal ze in huis. We beloven dat je er geen spijt van krijgt!

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken