Blog
Wat Is Fast Flowering Wiet?
4 min

Wat Is Fast Flowering Wiet?

4 min

Het vinden van de juiste fast flowering cannabis strain is niet altijd gemakkelijk. Weet je niet precies wat je ervan moet verwachten? Lees hier alles over fast flowering wietsoorten. We bespreken diverse tips voor beginners en experts en uiteraard delen we ook een aantal van onze favoriete strains die razendsnel bloeien!

Het leven lijkt steeds sneller te gaan. Binnen seconden hebben we toegang tot een eindeloze stroom van informatie en bestellingen worden binnen een dag geleverd. Onze aandachtsspanne is hiermee verkort en bovendien komen we altijd tijd tekort. Tijd besparen, klinkt dus alleen maar logisch. Dit gaat ook op voor wiet. Het kweken ervan is een droom voor veel stoners, maar de tijd die het kost, is vaak een groot obstakel.

Gerelateerd artikel

Hoe Verkort Je De Bloeitijd Van Je Cannabisplanten?

Het is al erg genoeg als je high wilt worden en geen wiet hebt. Die pijn wordt alleen maar erger als je het zelf kweekt: je hebt cannabis, maar toch ook niet. Je weet dat de planten niet op magische wijze de volgende dag al klaar zijn, maar soms kun je ze wel uit de grond kijken! Kamp jij ook met deze gevoelens? Dan loont het de moeite om fast flowering cannabis strains te kweken!

Voordat je echter fast flowering zaden koopt, is het verstandig je te verdiepen in de kenmerken van deze planten en de voor- en nadelen ervan. Als je dan nog steeds interesse hebt om ze zelf te kweken, kun je onze favoriete fast flowering strains eens proberen!

Wat zijn fast flowering cannabis strains?

Wat Zijn Fast Flowering Cannabis Strains?

Alle cannabisplanten volgen een bepaald patroon voor de bloei en zijn ofwel fotoperiodiek of autoflowering. Fotoperiodieke planten vereisen een bepaald lichtschema. De bloei wordt hierbij opgewekt door een verandering in het seizoen. Autoflowering strains bloeien daarentegen vanzelf, ongeacht het aantal lichturen. De genen van fast flowering strains bevatten een beetje van beide.

Deze genen komen tot stand door een fotoperiode ouder te kruisen met een autoflowering plant. Bij de bestuiving en het ontstaan van zaden, geeft de autoflower belangrijke recessieve genen door die de bloeitijd versnellen. In principe ontstaat zo een snelle versie van de klassieke, fotoperiodieke genetica. De resulterende strain bloeit sneller dan de standaard fotoperiodieke soort en levert dus ook sneller toppen op.

Voor- en nadelen van fast flowering cannabis strains

We kunnen diverse redenen noemen waarom je planten zou willen kweken die sneller bloeien. Zo wil je misschien guur herfstweer vermijden of meerdere keren oogsten in één seizoen.

Voordelen

Voordelen

Aan fast flowering strains kleven absoluut voordelen, ongeacht je situatie:

  • Snelle groeitijd: fast flowering strains oogst je 1-5 weken eerder dan klassieke strains. Dit betekent ook dat je vaker kunt kweken.

  • Floreren in diverse omgevingen: fast flowering cannabisplanten kun je kweken op plekken met minder optimale weersomstandigheden. Daarnaast floreren ze ook bij warme temperaturen.

  • Minder schimmelproblemen: vanwege de snelle groei kun je met fast flowering strains veel problemen vermijden die samenhangen met vochtig en regenachtig herfstweer.

  • Veiligheid: vanwege de simpele verlichtingsschema's voor snelle soorten, is het kweken veiliger.

Nadelen

Nadelen

Uiteraard kleven er ook nadelen aan fast flowering strains. Houd rekening met het volgende:

  • Kleinere opbrengst: vanwege de snelle productie, is het eindgewicht van fast flowering strains lager vergeleken met klassieke soorten.

  • Minder cannabinoïden: vanwege de snelle doorlooptijd, bevatten toppen van fast flowering planten minder cannabinoïden dan die van klassieke, fotoperiodieke strains.

  • Verder zijn er eigenlijk geen nadelen te noemen. Je kunt de meeste bovendien tegengaan als je de sea of green-methode gebruikt.

Top 5 fast flowering cannabis strains

Top 5 Fast Flowering Cannabis Strains

Kwekers experimenteren voortdurend met nieuwe fast flowering strains. Er is al veel vooruitgang geboekt en dat zie je duidelijk in onze selectie. Zonder verdere omhaal, presenteren we hier onze vijf favoriete fast flowering cannabissoorten.

Candy Kush Express

Met haar delicate, zoete smaak is Candy Kush Express een gebalanceerde soort die een evenwichtige high biedt. Dit is een kruising tussen de bruisende Sweet Special en de ontspannende Royal Kush. Candy Kush heeft daarmee zowel opwekkende als ontspannende eigenschappen. Deze fast flowering versie kent een bloeiperiode van slechts zeven weken. In die tijd produceert ze een fatsoenlijke opbrengst bestaande uit verrukkelijke, dichte, met hars bedekte toppen met 18% THC. De oogst binnen bedraagt 475–525g/m² en buiten mag je 450-500g/plant verwachten. Deze strain kan hiermee wedijveren met veel klassieke fotoperiodieke planten.

Candy Kush Express - Fast Flowering (Royal Queen Seeds) feminized

(20)
Ouders: Sweet Special x Royal Kush
Genetica: 60% Indica / 40% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 18%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Sweet Skunk - F1 Fast Version

Ben je op zoek naar een plant die zich snel ontwikkelt en je trakteert op overheerlijke, aromatische, robuuste, harsrijke toppen? Dan is Sweet Skunk - F1 Fast Version voor jou. Deze strain is een genetische combinatie van de bekroonde Early Skunk en Sweet Skunk Auto. Ze heeft daarbij de zoete, kruidige smaken behouden waar de meeste Skunk strains zo bekend om staan. Deze strain groeit ongelooflijk goed, zowel binnen als buiten, zelfs in een noordelijk klimaat! De bloeitijd bedraagt daarbij 6-7 weken. Binnen kun je een maximale opbrengst van 400-550g/m² behalen, waarmee deze snelle versie van Sweet Skunk een musthave is voor beginners.

Sweet Skunk - F1 Fast Version (Sweet Seeds) feminized

(14)
Ouders: Sweet Skunk Auto x Early Skunk
Genetica: Indica-dominant
Bloeitijd: 6-7 weken
THC: 23%
CBD: 1%
Bloei soort: Fotoperiode

Bruce Banner 3 Fast

Bruce Banner 3 Fast houdt zich niet in als het om de productie van lekkers gaat. Deze indica-dominante strain is ongelooflijk populair. Dat komt niet alleen door de snelle bloei, maar ook door de grote oogst, bestaande uit verrukkelijke, aromatische wiet die absoluut indruk maakt. Ze trakteert je op intense smaken van peper en citrus, waarmee ze ideaal voor alle typen stoners is. De bloei duurt slechts 7-8 weken, waarna Bruce Banner 3 Fast je met een grote buit verwent. Reken op 750–800g/m² als je binnen kweekt, en op zo'n 950-100g/plant onder de zon. Dat is flink wat waar voor je geld!

Bruce Banner 3 Fast (Original Sensible) feminized

(24)
Ouders: Colorado Ghost OG x Strawberry Diesel x Black Domina
Genetica: 65% Indica / 35% Sativa
Bloeitijd: 7-8 weken
THC: 25%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Speedy Chile - Fast Flowering

Deze strain is speciaal ontwikkeld voor personen die wat huiverig zijn voor autoflowering strains. De houtachtige, zure, maar ook aardse Speedy Chile Fast Flowering is een waar genot. Ze is een kruising tussen Green Poison en Chile Indica en biedt alle spirituele, maar ook versterkende eigenschappen van haar ouders, plus een heerlijk korte bloeiperiode van 6-7 weken. Het oogstgewicht bedraagt daarbij ongeveer 475–525g/m² en ze bevat 16% THC. Dit maakt haar een uiterst geschikte keuze als je een milde, relaxte high zoekt.

Speedy Chile - Fast Flowering (Royal Queen Seeds) feminized

(14)
Ouders: Early Skunk x Skunk x Chile Indica
Genetica: 70% Indica / 30% Sativa
Bloeitijd: 6-7 weken
THC: 16%
CBD: Laag
Bloei soort: Fotoperiode

Cream Caramel - F1 Fast Version

De nootachtige, boterzachte Cream Caramel - F1 Fast Version is een snelbloeiende versie van het populaire origineel. De verzachtende indica-effecten sussen lichaam, geest en ziel. Haar geur doet daarbij denken aan vroege ochtenden, waarbij de aarde nog bedekt is met een frisse laag dauw. Ze bloeit binnen zeven weken en trakteert je op een royale oogst. Reken op 450-600g/m² binnen en 500-800g/plant als je buiten kweekt. Met 15-20% THC en een verrukkelijke, romige smaak is het echt genieten geblazen met deze soort als je een zoetekauw bent die graag een fatsoenlijke buzz ervaart.

[view_product id="2168"

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken