Hoe je marihuanakoffie maakt

Gepubliceerd op:
Categorieën : BlogCannabisRecepten

Hoe je marihuanakoffie maakt


Maakt koffie je ’s ochtends wakker? Voeg er eens wat wiet aan toe. Het is de productieve manier om je in de startblokken te krijgen.

Het eerste wat veel mensen ’s ochtends doen is een kopje koffie drinken. Het is de kickstart van de dag en geeft ons een energieboost. Koffie is de favoriete drank om je op gang te brengen, maar de boon krijgt je creatieve sappen niet aan het stromen. Nu komt met bladeren versterkte koffie van pas – dit voegt een stoney draai toe zonder je moe te maken. Het is de productieve manier om je in de startblokken te krijgen.

Zo maak je het:

Ongeveer ½ gram wiet (begin met deze hoeveelheid en pas naar believen aan)
3 kopjes water
Koffie
Kokosolie of boter
Optionele toevoegingen om de smaak te versterken (bijvoorbeeld nootmuskaat, melk of kaneel)

1. Eerst vermaal je de cannabis zo fijn als maar kan. Hiermee vergroot je het oppervlak van blootgelegde cannabinoïden.

2. Doe 3 kopjes water in een pan en breng het aan de kook.

3. Voeg 2 eetlepels boter of kokosolie (veganistisch en gezonder) aan het water toe. Let op: deze stap is essentieel voor een goede infusie. Cannabinoïden zijn niet oplosbaar in water en hebben vet nodig, bijvoorbeeld de vetten in boter of kokosolie, om opgelost te kunnen worden.

4. Voeg wiet aan het mengsel toe.

5. Laat het mengsel 40 minuten koken. Zo zorg je ervoor dat alle THC, CBD en andere cannabinoïden helemaal in de vloeistof zijn gaan zitten. Roer regelmatig in het mengsel om ervoor te zorgen dat de wiet niet aan de zijkant van de pan vastplakt. Let op: Als je de tijd wilt verkorten, gebruik je cannabisolie! Lees hier hoe je cannabis-kokosolie maakt.

6. Zeef het mengsel boven een bakje om het plantmateriaal eruit te halen.

7. Gebruik het gekookte cannabis-oliemengsel om je koffie te maken – of je nu filter- of oploskoffie maakt, het resultaat zal hetzelfde zijn.

8. Als je de koffie eenmaal gemaakt hebt, gebruik je een keukenmachine om de olie door de koffie te mengen, hiermee verbeter je de smaak enigszins.

9. Voeg melk toe en bestrooi met nootmuskaat.

10. Geniet!

Zoals met al het cannabisvoedsel het geval is, zou je de effecten na 40-60 minuten moeten voelen, en deze effecten zijn sterker dan wanneer je het rookt, dus verhoog de dosis geleidelijk aan.

Laat ons hieronder in het commentaar weten of je genoten hebt van je cannabiskoffie!