Blog
Thai Sticks
3 min

Hoe Maak Je Een Thai Stick?

3 min

Met een Thai Stick, een krachtige cannabis sigaar, maak je vette indruk op je rookmaatjes. Het maken ervan is even een klusje, maar het resultaat is absoluut de moeite waard.

De creativiteit achter de consumptie van cannabis lijkt soms eindeloos te zijn. De gebruikte methoden variëren van mondain tot exotisch. Thai Sticks vallen absoluut aan de exotische kant van het spectrum. Deze groene rolletjes lijken op een joint of blunt, maar laat je niet foppen door het uiterlijk.

Een Thai Stick is een krachtige, oude methode om cannabis te roken. Het maken ervan is complex, maar het roken is geweldig. Cannabis puristen voelen zich vast aangetrokken tot Thai Sticks en je maakt ze voor 100% uit materialen afkomstig van de cannabisplant. Deze natuurlijke optie is geweldig als je rookt in de vrije natuur. Maar ook kwekers halen hiermee het meeste uit hun planten.

WAT IS EEN THAI STICK?

Een Thai Stick is eigenlijk een soort blunt, maar dan geheel gemaakt met verschillende delen van de cannabisplant. De wrap bestaat uit verse cannabisbladeren. Hennepvezels van de stelen en stengels houden het geheel bijeen. Bij het binden, gebruikt men een centrale staaf, gemaakt van hennep of bamboe.

Vergeleken met een blunt, is een Thai Stick een exotische manier van roken. Het maken ervan is echter vrij tijdrovend. Toch is dit absoluut de moeite voor speciale gelegenheden en liefhebbers van meer zuivere, op cannabis georiënteerde producten. Het roken is net zo soepel als met een blunt, zonder de tabak.

HOE MAAK JE EEN THAI STICK?

Om Thai Sticks te maken, heb je het volgende nodig:

  • Een stevige hennepstengel, dun bamboe stokje of een spies
  • Henneptouw of henneplont
  • Hasjolie of suikerwater
  • Verse cannabisbladeren
  • Bakpapier
  • Toppen van je favoriete cannabis

Instructies

 

Hoe Maak Je Een Thai Stick - Stap 1

STAP 1

Voer eerst een kwaliteitscontrole uit voordat je begint. Haal je stash tevoorschijn en selecteer de zachtste en luchtigste toppen. Deze zijn beter voor Thai Sticks, omdat je ze meer effectief verpakt. Dichte, solide toppen hebben deze eigenschap niet.


Hoe Maak Je Een Thai Stick - Stap 2

STAP 2

Nu pak je de stengel, je bamboe stokje of spies. Doe er een mooi laagje hasjolie of suikerwater op. Probeer een stengel te gebruiken die over de gehele lengte een gelijke dikte heeft. Zo maak je een meer uniforme Thai Stick. Het doel van de hasjolie dan wel het suikerwater is gelijk. Je maakt hiermee een soort lijm om de toppen bij elkaar te houden. Kies je voor hasjolie? Weet dan dat je eindproduct een stuk krachtiger is. Een geweldige bonus voor rokers die een meer intense ervaring prefereren.


Hoe Maak Je Een Thai Stick - Stap 3

STAP 3

De kleverige stengel gebruik je om je toppen te spiesen. Met het henneptouw bind je ze er spiraalvormig omheen. Probeer tijdens het draaien de omtrek van de Thai Stick in wording zo consistent mogelijk te houden.


Hoe Maak Je Een Thai Stick - Stap 4

STAP 4

Deze stap vereist het minste werk, maar het meeste geduld. Je moet namelijk behoorlijk lang wachten. Verpak de gebonden toppen in een stuk bakpapier. Leg deze bundel vervolgens 24-48 uur in de koelkast. De toppen hebben dan tijd genoeg om "samen te smelten" en een geheel te vormen.


Hoe Maak Je Een Thai Stick - Stap 5

STAP 5

Nu je je geduld flink op de proef hebt gesteld, is het hoog tijd je psychoactieve bundeltje uit de koelkast te halen. Haal het bakpapier weg en verwijder het touw van de stick. Doe dit heel voorzichtig, zodat je geen toppen losrukt. De hasjolie of het suikerwater komt hier van pas en helpt ze op hun plaats te houden.


Hoe Maak Je Een Thai Stick - Stap 6

STAP 6

Nu je de toppen weer ziet, verpak je ze opnieuw. Doe een mooi laagje suikerwater of hasjolie op de buitenkant van de samengesmolten toppen. Verpak alles in een schoon, fris cannabisblad. De stick ziet er nu uit als een groene sigaar. Dit proces herhaal je twee keer. Je eindigt dus met drie laagjes bladeren. Vergeet niet steeds opnieuw het suikerwater of de hasjolie aan te brengen.


Hoe Maak Je Een Thai Stick - Stap 7

STAP 7

Verpak je Thai Stick opnieuw in bakpapier en verwarm het geheel een paar seconden boven een heet oppervlak, zoals in een pan of op een warmhoudplaat. Hierdoor smelt de olie/het suikerwater, waardoor het zich over de bladeren verspreidt. Zodra de stick afkoelt, kleeft het beter.


Hoe Maak Je Een Thai Stick - Stap 8

STAP 8

Verwijder het bakpapier en verpak de stick opnieuw in henneptouw en een nieuw stukje bakpapier. Doe deze bundel 3-5 dagen in de koelkast om het uit te laten harden. Dit proces helpt vocht verwijderen uit de Thai Stick. Je verlengt zo de houdbaarheid en voorkomt de vorming van schimmel. Uitharden verbetert ook het kleven en helpt de verrukkelijke smaak van de door jou gekozen soort te behouden.


Hoe Maak Je Een Thai Stick - Stap 9

STAP 9

Verwijder wel het henneptouw en de stengel uit het midden voordat je gaat genieten.

Opmerking: De acties tijdens stap 8 hangen af van hoe toegewijd je bent aan de traditionele werkwijze. Sommige makers van Thai Sticks doen hun sticks ook nog in plastic zakken. Deze begraven ze een meter diep in de grond. Na een maand zijn de sticks verder uitgehard, wat de smaak verbetert. Het alternatief is de stick vacuüm te verpakken en een week te wachten. Heb je wel lang genoeg gewacht en begint je geduld op te raken? Ga gerust je gang en rook ze op.

DE GESCHIEDENIS VAN DE THAI STICK

De naam van deze krachtige cannabis sigaar verraadt het al: de Thai Stick vindt zijn oorsprong in het Zuidoost-Aziatische Thailand. Aangenomen wordt dat mensen in deze regio al lange tijd Thai Sticks maken en gebruiken. Tijdens de Vietnam oorlog, in de jaren '60, is de westerse bevolking ermee in aanraking gekomen. Men denkt dat Amerikaanse soldaten de Thai Stick hebben meegenomen naar de VS. De impact van Thai Sticks op de cannabis scene in Amerika is enorm geweest, hoewel ze 10 jaar later in verval zijn geraakt.

DE OPKOMST EN ONDERGANG VAN DE THAI STICK

De ondergang had deels te maken met problemen met de aanvoer. Na het einde van de Vietnam oorlog, kwamen nog maar weinig Thai Sticks in de VS terecht. Strengere regelgeving en de war on drugs droegen ook bij aan de korte levensduur van de Thai Stick in de cannabis scene. De classificatie van wiet als Schedule I stof verminderde de distributie enorm.

De Thai Stick heeft het in zich om weer terug te komen. Met de wijdverspreide acceptatie van het kruid en groeiende legalisatie, zoeken rokers altijd naar nieuwe (en old-school) manieren om het te gebruiken. De Thai Stick is een bijzondere, indrukwekkende en krachtige methode. Nu sommige landen het thuiskweken van cannabis toestaan (zoals Canada), is het makkelijker dan ooit om er eentje in elkaar te knutselen.

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
How To Nieuws
Zoeken in categorieën
of
Zoeken