Hoe maak je Majoun, oftewel Marokkaanse Hasj Jam

Gepubliceerd op:
Categorie: BlogCannabisRecepten

Hoe maak je Majoun, oftewel Marokkaanse Hasj Jam

Marokko produceert al duizenden jaren wat van de beste hasj ter wereld. Het is dus geen verrassing dat ze precies weten hoe ze ermee moeten koken! Hier is een klassiek recept voor een zalige buzz.

Majoun, ook wel bekend als Marokkaanse Hasj Jam, is een traditioneel, 1000 jaar oud recept, die tot op heden wordt gebruikt om krachtige en smakelijke lekkernijen te produceren. Er zijn maar weinig old-school rokers die niet gehoord hebben van haar vaardigheden. Dus om nieuw leven te blazen in een oude klassieker, hebben we een recept voor je waarmee je zelf een beetje zoete hasj historie kan maken.

INGREDIËNTEN

Voor de Majoun:

175g honing

170g ongezouten boter

1g+ hasj (afhankelijk van hoe sterk je elke bal wil)

85g pistaches, gepeld

85g vijgen

85g cashewnoten

110g dadels

110g amandelen

2 eetl. bloem

1 theel. zout

Kruidenmix:

1 theel. gemalen gember

1 theel. gemalen kaneel

1 theel. gemalen nootmuskaat

1 theel. gemalen anijs

INSTRUCTIES

1. Verwarm je oven voor op 120°C en bak de hasj met de boter in een ovenvaste schaal, gedurende 30 minuten.

2. Terwijl je hasj en boter bakken, vermaal je alle noten zo fijn mogelijk. Over het algemeen is een keukenmachine hier handig voor.

3. Eenmaal gemalen, zet je ¼ van je noten opzij, zodat je die later kan gebruiken als coating.

4. Snij alle resterende ingrediënten, zoals de vijgen en dadels, in kleine stukjes. Zorg ervoor dat je stelen en pitten verwijdert.

5. Combineer de kruiden in een mooie mix en zet opzij.

6. Haal je hasj en boter uit de oven en giet het mengsel in een steelpan.

7. Verwarm de steelpan op een laag vuur en voeg de bloem toe. Met een garde mix je de bloem met de boter-hasj mix. Kook 5 minuten door, waarbij je constant roert.

8. Haal de mix van de warmtebron en zet opzij.

9. In een grote mengkom combineer je de resterende ingrediënten, inclusief de kruidenmix. Hierna kan je de warme botermix toevoegen. Met je handen kneed je alles goed door, tot je een gelijkmatige mix hebt. Het mengsel moet dik en soepel aanvoelen.

10. Als je mengsel te dun is, kan je het 30 minuten tot een uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

11. Schep ongeveer 2 eetlepels mix in je handen en rol dit tot een bal, waarna je het door de nootjes rolt. Herhaal.

12. Bewaar je voltooide Marokkaanse Majoun in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Simpel! Dit is een gemakkelijk proces die iedereen kan uitvoeren. Eenmaal voltooid, heb je je eigen heerlijke stukjes cannabis geschiedenis, klaar om van te genieten als buzzing snack. De hoeveelheid gebruikte hasj kan worden aangepast aan jouw behoeften, dus voel je vrij te experimenteren, want daar gaat het tenslotte om als je met cannabis kookt. Onthoud dat het 45-90 minuten kan duren voor cannabis edibles effect hebben, dus ga niet te ver.

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers