Cannabis Appeltaart: Twee eenvoudige recepten

Gepubliceerd op:
Categorie: BlogCannabisRecepten

Cannabis Appeltaart: Twee eenvoudige recepten

Zelf cannabis edibles maken is een prima manier om te genieten van de kalmerende buzz van je stash. Appeltaart met cannabis is een edible die je moeite waard is, dus hier ontdek je hoe je dit maakt.

Zoet, fris en onweerstaanbaar. De appeltaart is een klassiek toetje, warm of koud geserveerd, met slagroom, custard of ijs. Wat past er nog meer goed bij appeltaart? Nou, cannabis natuurlijk! Het voegt een heel nieuwe laag toe aan de culinaire ervaring en wekt een warmte op die, lang nadat de taart gegeten is, door het hele lichaam trekt, waardoor je achterblijft met een comfortabele buzz.

Je zal het vast fijn vinden om te weten dat appeltaarten met cannabis extreem eenvoudig te bereiden zijn. We hebben twee recepten samengesteld om dit voor elkaar te krijgen. Een is een klassieke "Amerikaanse" appeltaart, terwijl de ander voor de meer bekende, Europese strudel is.

Opmerking: Voor deze recepten heb je cannabis boter nodig. Hoe je dit maakt, lees je in ons cannaboter recept.

APPELTAART MET CANNABIS

Het appeltaart recept is iets uitgebreider dan het recept voor strudel, omdat we het deeg voor de korst helemaal zelf maken. Deze is voor diegenen die alles zelf willen maken!

Ingrediënten:

Taartbodem

300gr bloem

8 eetlepels cannaboter

8 eetlepels ongezouten boter (je kan de boter vervangen voor cannaboter als je dat wenst. Dit zal de taart krachtiger maken, maar een 8/8 verdeling is een goede standaard)

1 theelepel suiker

1 theelepel zout

60-120ml ijswater

Taart vulling

5 geschilde en uitgeboorde grote appels, geschikt voor bakken

200gr suiker

2 eetlepels bloem

1 eetlepel appelazijn

1 eetlepel citroensap

0,5 theelepel kaneel

0,25 theelepel zout

Instructies:

Korstdeeg

1. Laat je boter en cannaboter 10-30 minuten op kamertemperatuur komen.

2. Combineer bloem, zout en suiker in een grote mengkom.

3. Voeg de boter en cannaboter toe. Gebruik je handen om alles te mengen. Als een alternatief kan je het mengsel ook malen met een blender.

4. Wanneer het deeg begint te lijken op een grove substantie, begin je met het toevoegen van water. Begin met 60ml ijswater en mix goed door. Het deeg moet kruimelig zijn, maar aan elkaar plakken als je het met je het met je handen indrukt. Als de juiste consistentie nog niet is bereikt, voeg je 1 eetlepel water toe en mix opnieuw. Blijf dit herhalen tot je de juiste consistentie hebt bereikt. Hiermee wordt verzekerd dat de kost mooi luchtig is.

5. Doe de helft van het deeg over op wat plasticfolie en vorm hier een dikke schijf van, ongeveer 2cm dik. Pak het deeg in en herhaal dit proces met het resterende deel. Je moet nu twee schijven hebben, apart ingepakt in plastic. Leg deze minimaal een uur in de koelkast om op te stijven (hoe langer, hoe beter).

Taart vulling

1. Snij je geschilde appels in stukjes en plaats ze in een kom water.

2. Voeg je citroensap toe en laat 10 minuten staan.

3. Terwijl de appels weken, combineer je de andere ingrediënten in een mengkom, tot je een gelijkmatige verdeling hebt.

4. Haal de appels uit het water en plaats ze in de mengkom met droge ingrediënten. Meng goed door.

Het maken van de taart

1. Rol een van je schijven deeg uit en plaats deze in een taartvorm om de bodem te maken.

2. Vul de bodem met je appelmix.

3. Als je nog boter hebt, kan je wat blokjes snijden en deze gelijkmatig verdelen over je appels.

4. Pak je laatste stuk deeg en rol dit zo uit dat het een deksel wordt bovenop de taart. Gebruik de achterkant van een mes om het deeg aan te drukken langs de randen.

5. Verwarm je oven voor op 200°C.

6. Bedek de vorm met aluminiumfolie om te voorkomen dat de korst verbrandt.

7. Bak de taart grofweg 55 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.

8. Serveer warm of laat afkoelen, de keus is aan jou!

APPEL STRUDEL MET CANNABIS

In ons strudel recept gebruiken we filodeeg uit de winkel, om het allemaal eenvoudig te houden. Het is onze optie voor diegenen die sneller een overheerlijk cannabis toetje willen maken.

Ingrediënten

Strudel Vulling

5 geschilde en uitgeboorde appels, geschikt om mee te bakken, in kleine stukjes

100ml water

100gr basterdsuiker

4 eetlepels cannaboter

3 eetlepels gele rozijnen

1 theelepel kaneel

het sap en rasp van 1 grote sinaasappel

handvol verse broodkruimels

Strudel deeg

1 eetlepel standaard, ongezouten boter, gesmolten

4 eetlepels cannaboter, gesmolten

4 plakjes filodeeg, uit de winkel

poedersuiker

Instructies

Strudel Vulling

1. In een kleine kom week je de rozijnen in het sap en de rasp van de sinaasappel.

2. Kook de appels, het water, de suiker en de cannaboter op een gemiddeld hoog vuur. Je wil dat de appels zacht worden, maar wel in vorm blijven. Dit duurt ongeveer 8-10 minuten.

3. Haal je appelmix van de warmtebron en voeg de rozijnen, het sap, kaneel en broodkruim toe. Roer alles goed door. Als je je afvraagt waar het brood voor is, dit bindt alles samen, dus het is belangrijk.

4. Zet het mengsel aan de kant, terwijl je je deeg bereidt.

Strudel Deeg

1. Verwarm je oven voor op 180°C.

2. Bestrijk een bakplaat met je gewone, gesmolten boter.

3. Plaats een van je filodeeg velletjes op de bakplaat en bestrijk met cannaboter. Doe dit voor elk velletje, terwijl je ze bovenop elkaar plaatst.

4. Verdeel je appelmix in een rechte lijn in het midden van het deeg.

5. Rol het deeg op via de lange kant om een lange strudel te maken. De naad moet onderaan uitkomen.

6. Gebruik je resterende cannaboter en bestrijk je strudel.

7. Plaats het geheel in de oven en bak gedurende 20 minuten. Controleer na 10 minuten even of je cannabis strudel niet te snel bruint. Is dit wel het geval, verlaag dan de temperatuur.

8. Haal uit de oven en strooi er poedersuiker overheen.

9. Serveer en eet smakelijk!

Zo gemakkelijk is het dus; het maken van je eigen cannabis toetjes was nog nooit zo gemakkelijk. Deze lekkernijen zijn geweldig om te delen als je vrienden te eten krijgt, of smul er gewoon zelf van. Onthoud wel dat het 45-90 minuten kan duren voor edibles effect hebben, dus ga niet te ver. Na het genot van je eigen cannabis geïnfuseerde appeltaart, wil je de keuken nooit meer verlaten!

 

         
  Josh  

Geschreven door: Josh
Schrijver, psychonaut en cannabis liefhebber Josh is Zamnesia's eigen expert. Hij besteedt zijn dagen ergens op het platteland, waar hij duikt in de verborgen diepten van alles wat psychoactief is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Grinders