Blog
Je Hebt Niet Gerookt Tot Je Een Cavi Cone Hebt Geprobeerd
2 min

Je Hebt Niet Gerookt Tot Je Een Cavi Cone Hebt Geprobeerd

2 min

Een Cavi Cone is een supersterke joint, gevuld met wiet, kief en concentraat. Cavi Cones zijn daarbij ontworpen om je omver te blazen. Veel merken en shops verkopen deze voorgedraaide cones. Door ze zelf te rollen, heb je echter meer inzicht in de kwaliteit van het product en ben je waarschijnlijk goedkoper uit.

Cavi Cones zijn inmiddels een bekend fenomeen onder stoners. Wellicht heb je ze ook wel naast voorgedraaide joints of op de toonbank zien liggen van coffeeshops. Misschien heb je er zelfs al eens eentje gerookt. Maar wat is een Cavi Cone nu precies?

WAT IS EEN CAVI CONE?

WAT IS EEN CAVI CONE?

Een Cavi Cone is in feite een voorgedraaide joint, die alles naar een hoger niveau tilt. In tegenstelling tot reguliere joints zijn ze gevuld met een mengsel van cannabisproducten. Cavi Cones kun je beschouwen als meerlaagse joints. De eerste laag is niets meer dan vermalen wiet. De tweede laag bestaat echter uit geconcentreerde cannabis, zoals wax. Tot slot zijn ze bedekt met kief (kristallen) om het af te maken.

Deze combinatie van ingrediënten verhoogt de kracht van het uiteindelijke product aanzienlijk. Hoogwaardige Cavi Cones van bekende merken kunnen wel meer dan 50% THC bevatten.

Het mengsel verhoogt echter niet alleen de kracht, maar verandert tevens de smaak van de joint. Door het combineren van zoveel terpenen en texturen, produceren Cavi Cones veel smaakvollere cannabisrook dan doorsnee joints.

Gerelateerd artikel

De Beste Manieren Om Een Gedraaide Joint Vers Te Houden En Te Bewaren

WAAR KOMT TOCH DIE NAAM VANDAAN?

“Cavi Cone” is een merknaam die inmiddels synoniem is met het product. Deze cones werden oorspronkelijk geproduceerd door het Californische cannabisbedrijf Caviar Gold. Naarmate ze populairder werden, begonnen dispensaria en andere cannabisondernemingen simpelweg hun eigen varianten te maken. De iconische en herkenbare naam bleef echter behouden. Voor een versterkte rookervaring zijn er zelfs Cavi Cones met toegevoegde natuurlijke smaken, zoals druif, appel en sinaasappel.

HOE ROL JE EEN CAVI CONE?

HOE ROL JE EEN CAVI CONE?

Thuis je eigen Cavi Cones rollen is wellicht een beter idee dan voorgedraaide exemplaren kopen. Niet alleen vanwege het geld dat je bespaart, maar ook omdat voorgerolde cones inferieure ingrediënten kunnen bevatten. Koop je regelmatig cones van een specifieke merknaam of shop? Dan is het misschien verstandig om er eens eentje open te breken en te bekijken wat erin zit. De kans is groot dat je een betere cone kunt rollen voor dezelfde of zelfs een betere prijs.

Na wat oefenen, merk je dat het rollen van een Cavi Cone niet moeilijker is dan het draaien van een joint. Je hebt hiervoor grote of king-size vloeitjes nodig, vermalen cannabistoppen, geconcentreerde olie of wax en kief-kristallen.

Om een Cavi Cone te draaien, rol je gewoon een joint waar je wat cannabisextract en kief op aanbrengt. Pas echter op dat je niet knoeit! Vergeet ook niet om je toppen fijn te malen voordat je gaat draaien. De mix van grove stukjes wiet en kleverige concentraten kan namelijk problemen opleveren bij de verbranding. Sommige mensen kiezen ervoor om hun vloeitjes in het extract onder te dompelen en deze te laten drogen, alvorens ze gaan draaien. Op die manier bevindt het concentraat zich in het vloei en hoef je het er niet op te smeren.

Ben je onervaren in het draaien? Dan is dit alles misschien lastig. Gelukkig heeft Zamnesia diverse tools die je hierbij helpen.

Gerelateerd artikel

Hoe Rol Je Een Perfecte Joint?

RAW BAMBOO BACKFLIP TRAY

Bij het maken van Cavi Cones is een rolling tray onmisbaar. Deze bamboe tray voorkomt dat je waardevolle toppen verliest tijdens het onvermijdelijke knoeien. Waarom zou je genoegen nemen met plastic? Bamboe is gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en milieuvriendelijk.

RAW Bamboo Backflip Tray (3 delig)product bekijken

HENNEPVLOEI KING-SIZE + TIPJES VAN ZAMNESIA

Onze eigen hennepvloei, gemaakt van ongeraffineerde hennep, is ontworpen om langzamer en gelijkmatiger te verbranden dan rijstvloei. Dankzij de natuurlijke smaak van hennep voegen deze vloeitjes bovendien een vleugje zoetheid toe aan je rook.

HENNEPVLOEI KING-SIZE + TIPJES VAN ZAMNESIAproduct bekijken

TIPJES CLASSIC

Stukjes inhoud uit je joint in je mond krijgen is behoorlijk vies, zeker wanneer deze bedekt zijn met kief en wax. Zitten er geen tipjes bij je vloei? Deze standaard kartonnen exemplaren werken prima, zonder gedoe.

TIPJES CLASSICProduct bekijken

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken