Blog
Kweektip: Stimuleer THC met UV licht
1 min

Kweektip: Stimuleer THC met UV licht

1 min
Seedshop Wiet Kweken
Je wil graag het THC gehalte van je wiet opkrikken? Een UV-lamp kan het antwoord zijn.

Voor velen draait het kweken van cannabis over het verkrijgen van een hoog THC gehalte. Als kwekers meer ervaren worden, pikken ze meestal bepaalde tips en trucs op om hun schatjes tot het uiterste te drijven. Nou, hier is een nieuwe: Voeg een UVB lamp toe in je kweekruimte.

Je leest het goed! Nieuwe bevindingen, van een groep cannabis onderzoekers in Maryland, suggereren dat de cannabis planten tot wel 28% meer THC produceren door blootstelling aan UVB straling. Deze theorie zoemt al een tijdje rond in de cannabis gemeenschap, maar het is nu ook echt wetenschappelijk bewezen!

WAT IS UV?

UV-straling, ook wel bekend als ultraviolette straling, is een natuurlijk onderdeel van zonlicht en is nodig voor de productie van vitamine D bij dieren en mensen. UV licht bevat diverse spectrums. UVB, die hierboven is genoemd, is daar slechts een van. UV licht bevat ook het UVC spectrum, waarvan bekend is dat deze schadelijk is voor het leven. Het is dus belangrijk ervoor te zorgen dat je de juiste soort aanschaft, als je een poging wil wagen je cannabis te stimuleren. Zelfs overmatige blootstelling aan de minder schadelijke UV spectrums kan zonnebrand en schade tot gevolg hebben.

Light_Spectrum

WAT TE GEBRUIKEN

Om het gewenste effect te verkrijgen, is een speciale lamp nodig, die de stralen van de zon nabootst, vaak bekend als een zonnelamp of hoogtezon. In het onderzoek werd een 40 Watt fluorescerende zonnelamp 25cm boven het bladerdak geplaatst, samen met wat celluloseacetaat om de UVC eruit te filteren. Het is ook mogelijk om de UVB lampen te gebruiken die je in de meeste dierenwinkels kan kopen, maar de kleinere lampen zullen meestal te zwak zijn, zelfs in kleinere kweekruimten.

Als je buiten kweekt, kan je niet veel doen om UV licht te manipuleren. Je zal gewoon tevreden moeten zijn met dit extra beetje kennis. Als je echter flexibel bent wat betreft je locatie, of in de buurt woont van een enorm hoge berg, kan je wel een aantal stappen zetten. De intensiteit van UV straling neemt 4-5% per elke 300 meter stijging toe. Dus hoe hoger je gaat, hoe sterker de UV straling zal zijn. Er is een theorie dat dit de reden is dat Marokkaanse hasj, die vaak hoog in het Rif gebergte wordt gekweekt, zo krachtig is. En maak je in een buitensituatie geen zorgen over UVC licht, de Ozon zal het meeste eruit filteren!

De bevindingen van dit onderzoek schijnen veel licht op een mogelijk heel nieuw aspect in het kweken van cannabis. We kunnen niet wachten tot deze theorie in de praktijk wordt toegepast. Als je het dus probeert, laat ons weten hoe het gaat! Wie weet kunnen deze bevindingen leiden tot een hele nieuwe generatie kweeklampen!

Opmerking: In het onderzoek is ontdekt dat uitsluitend het THC gehalte van de cannabis leek te stijgen. Helaas waren er geen gevolgen voor andere cannabinoïden, zoals CBD.


Read more about
Seedshop Wiet Kweken
Zoeken in categorieën
of
Zoeken