Blog
Mascotte: De Perfecte Rookbenodigdheden
4 min

Mascotte: De Perfecte Rookbenodigdheden

4 min

Mascotte is bepaald geen nieuwkomer in de wereld van rookaccessoires. Het merk heeft meer dan 160 jaar zijn eigen weg gevolgd binnen een steeds veranderende markt. Geen makkelijke opgave, kunnen we je zeggen. Maar hoe is dit verlopen? Lees het verhaal achter Mascotte en ontdek een aantal van de meest gewilde producten van het moment.

Mascotte heeft een fantastische reputatie in de wereld van de rookaccessoires en ze bestaan al ruim 160 jaar. Waar sommige bedrijven na zo'n tijd op hun lauweren gaan rusten, doen ze bij Mascotte precies het tegenovergestelde. Het merk streeft naar innovatie en functionaliteit, wat wel blijkt uit de slogan 'experts never compromise'. En dat is iets waar dit bedrijf zich vol overgave op heeft gestort. Dit komt tot uitdrukking in het verfijnde assortiment van filters, vloeitjes en andere rookaccessoires. Laten we eens kijken wat Mascotte zo geweldig maakt.

Het ontstaan van Mascotte

Het Ontstaan Van Mascotte

De geschiedenis van dit in Nederland gevestigde familiebedrijf voert terug tot 1858. Oorspronkelijk was het onderdeel van tabaksfabrikant Mignot & De Block, een producent van sigaren en sigaretten. Pas na de Tweede Wereldoorlog deed het merk Mascotte zijn intrede. Toen traditionele vloei schaars was, besloot Frank Mignot het over een andere boeg te gooien. Hij koos ervoor om fijnere, dunnere vloeitjes te ontwikkelen die gelijkmatig, efficiënt en vooral langdurig zouden branden. In eerste instantie werd deze vloei gemaakt van het dunne papier dat destijds bedoeld was voor bijbels.

Het bleek een schot in de roos. Het papier is sindsdien voortdurend verbeterd en de ruggengraat van het bedrijf gebleven.

Mascotte is nog altijd in Eindhoven gevestigd. Het merk is geliefd bij veel rokers en fans van wiet en daar zijn goede redenen voor. Op elk product dat ze maken, drukt Mascotte hun gepatenteerde stempel met "Original Dutch Quality".

Gerelateerd artikel

De Beste Rookaccessoires Die Elke Stoner Nodig Heeft

Mascotte — de keuze van de roker

Het spreekt voor zich dat ook de voorkeuren van rokers niet universeel zijn, zoals dat voor de meeste dingen in het leven geldt. Mascotte herkende dit al vroeg en ging de uitdaging aan om hoogwaardige rookaccessoires te produceren om aan de diverse behoeften te voldoen. Er is voor elk wat wils, van Original King Size tot special-edition Slim Size Pink vloeitjes. Met dat in gedachten, hebben we een selectie gemaakt van een aantal toonaangevende producten die werkelijk laten zien waar het bij Mascotte allemaal om draait.

Vloei — een masterclass met het beste van Mascotte

Vloei — Een Masterclass Met Het Beste Van Mascotte

Er is een grote variatie aan vloeitjes van Mascotte op de markt, elk met eigen nuances. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen: eersteklas kwaliteit. Laten we ons eens verdiepen in een aantal van de beste vloeitjes die je kunt kopen.

Original King Size

Waar kunnen we nu beter beginnen dan met de 'OG' uit het assortiment van Mascotte? Original King Size vloei is lichtgewicht, maar verwar dat niet met zwakte! Deze vloeitjes zijn ruim genoeg om te vullen met je favoriete tabak of wiet. En met 34 velletjes per boekje kun je wel een tijdje vooruit. Original King Size vloeitjes zijn daarnaast ongebleekt, zodat de smaak van je rookwaar niet wordt aangetast door ongewenste chemicaliën. Bovendien branden de vloeitjes gelijkmatig en langzaam, voor wanneer je eindeloos wilt genieten.

Brown King Size

Als je eens een andere kleur wilt, kun je kiezen voor Brown King Size vloei van Mascotte. Deze vloeitjes bieden dezelfde premium kwaliteit. Ze zijn verpakt in een hersluitbaar, zakformaat boekje met 34 velletjes, wat ideaal is voor onderweg. Met Brown King Size vloei heb je ruimte genoeg voor je favoriete kruid. Bovendien geniet je van dezelfde gelijkmatige en trage verbranding die je van Mascotte gewend bent. Onovertroffen 'Original Dutch Quality' op zijn best.

King Size vloei (Mascotte x Amsterdam Genetics)

Omdat Mascotte zo populair is onder rokers zijn de mogelijkheden eindeloos. Een daarvan is een exclusieve samenwerking met Amsterdam Genetics. Het boekje is voorzien van de logo's van beide merken en daarmee een lust voor het oog. Maar de inhoud spreekt pas echt tot de verbeelding. Het boekje bevat 34 vloeitjes met een afmeting van 107 x 53mm, zodat er lekker veel in past. Bovendien is ieder velletje voorzien van een speciaal watermerk dat een vleugje klasse toevoegt die je nergens anders vindt.

Filters — maximale smaak van Mascotte

Filters — Maximale Smaak Van Mascotte

Mascotte heeft een paar verschillende opties als het aankomt op hun kant-en-klare filters. Ze passen gemakkelijk in je joint en verzekeren telkens weer een uitstekende luchtstroom. Welke optie jij kiest, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur!

Active Slim Filters

De Active Slim Filters van Mascotte staan garant voor zachte, smakelijke rook. Ze zijn gemaakt van natuurlijke houtskool van kokosnoten en bieden een uitstekende luchtstroom. Daardoor is elke trek van begin tot eind voortreffelijk. Ze zijn per 34 stuks verpakt. In combinatie met je vloeitjes geniet je van een zorgeloze rookervaring als je onderweg bent. In tegenstelling tot sommige andere filters zijn deze steevast effectief in alle temperaturen en omgevingen, met dank aan de keramische dopjes. Je vindt hier geen ongewenste chemicaliën of additieven. Active Slim Filters zijn een ideale aanvulling op je rookaccessoires.

Slim Filters Organic

Slim Filters Organic zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbare vezels en ideaal voor de milieubewuste stoner. Met een lengte van 19mm en diameter van 6mm nemen ze niet veel ruimte in beslag, zodat je ze gemakkelijk in je joint schuift. Net als de Active Slim Filters bieden ze uitstekende filtratie zonder afbreuk te doen aan de heerlijke smaken van je geliefde rookwaar. Deze filters worden geleverd in een hersluitbare verpakking van 120 stuks. Ze zijn een geweldige keuze voor stoners die vaak onderweg zijn, maar ook voor mensen die graag roken in het comfort van hun huis.

Gerelateerd artikel

Waarom Je Een Filter Zou Moeten Gebruiken Als Je Rookt

Tips — hoge kwaliteit filters in luttele seconden

Tips — Hoge Kwaliteit Filters In Luttele Seconden

Het aanschaffen van kant-en-klare filters is natuurlijk een mogelijkheid. Toch kiest een groot deel van de stoners ervoor om ze zelf te maken. En hoewel er een tijd was waarin alles volstond, zijn wietrokers tegenwoordig wat kieskeuriger. Met deze handige tip boekjes is het gemakkelijker dan ooit om op maat gemaakte filter tips voor je joints te maken.

Original Tips

Voor geweldige tips hoef je niet verder te zoeken dan Original Tips van Mascotte. Ze zijn verkrijgbaar in een boekje van 50 stuks. Scheur simpelweg een velletje af, vorm de tip naar je eigen wens en verwerk deze in je vloeitje. Het vergt misschien in het begin enige oefening, maar je hebt het snel onder de knie. In navolging van de voornaamste producten van Mascotte zijn de Original Tips ook vrij van ongewenste additieven of chemicaliën die de smaakervaring kunnen beïnvloeden. Tegelijk voorkomen ze dat verdwaald plantmateriaal of as in je mond belandt. Je kunt erop vertrouwen dat je met deze filter tips niets anders krijgt dan een geweldige smaak en maximale kracht.

Meesterwerken van Mascotte: nu verkrijgbaar

Meesterwerken Van Mascotte: Nu Verkrijgbaar

Zoals je ziet, laat Mascotte het niet afweten wat de ontwikkeling van feilloze rookaccessoires betreft. Al hun producten zijn tot stand gekomen met de slimme roker in gedachten en vormen een goede afspiegeling van de doelgroep. Met een breed assortiment dat aan alle eisen voldoet, is het eenvoudiger dan ooit om vloeitjes en filters te vinden die aansluiten op je persoonlijke stijl. Ga naar de Zamnesia shop en bekijk ons aanbod producten van Mascotte om geweldige rookaccessoires te vinden.

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Headshop Producten
Zoeken in categorieën
of
Zoeken