Blog
Mescaline Microdoseren: Alles Wat Je Moet Weten
4 min

Mescaline Microdoseren: Alles Wat Je Moet Weten

4 min

Microdosing is hip. Steeds meer drugs passeren de revue als het om deze nieuwe trend gaat. Hier kijken we naar het microdoseren van een eeuwenoude drug: mescaline!

Je hebt vast wel eens van de term 'microdosing' gehoord. Met name LSD en psilocybine worden vaak in microdoseringen gebruikt. Je hoort echter minder vaak dat mensen mescaline microdoseren. Ondanks dat lijkt het veelbelovend. Laten we er samen eens induiken.

Let op: er is zeer weinig bekend over het microdoseren van deze drug. Onderstaande informatie is een combinatie van anekdotisch bewijs en verhalen over het microdoseren van andere drugs. Als je dit advies opvolgt, houd er dan rekening mee dat er geen wetenschappelijke onderbouwing voor is.

Wat is mescaline?

Wat Is Mescaline?

Mescaline is een psychotrope alkaloïde die in verschillende cactussen voorkomt. Deze cactussen groeien van nature in Midden- en Zuid-Amerika, en de bekendste soorten zijn Peyote en San Pedro. De gebruikelijkste manier om mescaline te consumeren, is in de vorm van natuurlijke mescaline. De tweede optie is gesynthetiseerde mescaline. Hier is echter lastig aan te komen, en het is bovendien vaak erg prijzig.

Je eigen mescaline-cactus kweken kan veel tijd in beslag nemen, afhankelijk van de soort cactus. Peyote, de sterkste en beroemdste, kan wel tien jaar nodig hebben om genoeg mescaline 'knoppen' te ontwikkelen voor één enkele trip! Voor de gemiddelde psychonaut is dit iets te veel gedoe. Feit is wel dat deze cactus een lange geschiedenis van traditioneel gebruik in Midden-Amerikaanse culturen heeft.

Als je wat minder geduld hebt, kun je ook San Pedro of Peruvian Torch kweken. Je kunt hiermee al binnen één kweekseizoen een degelijke dosis mescaline oogsten. Daarnaast kun je deze cactussen online kopen, meteen klaar voor gebruik. Mescaline is in veel landen een illegaal psychedelicum, maar je kunt wel vrij makkelijk aan de cactussen komen.

Gerelateerd artikel

Het Kweken En Verzorgen Van De San Pedro Cactus

Waarom zou je mescaline microdoseren?

Waarom Zou Je Mescaline Microdoseren?

Bij microdosing denk je in eerste instantie misschien aan LSD of psilocybine. Maar hoewel het minder gebruikelijk is, kun je mescaline ook microdoseren. De drug is mogelijk wel wat lastiger te doseren, maar sommige mensen lopen er echt mee weg.

Anekdotisch bewijs suggereert dat het microdoseren van mescaline de volgende effecten heeft:

 • Meer focus
 • Meer motivatie / proactief gevoel
 • Lang aanhoudende energie
 • Versterkt positief gevoel

Wat is een microdosis mescaline precies?

Wat Is Een Microdosis Mescaline Precies?

Er bestaat een aantal globale richtlijnen m.b.t. microdoseren, maar uiteindelijk moet je voor jezelf uitvinden wat het beste voor jou werkt. Microdoses zijn dermate klein dat er weinig speelruimte is voordat het normale doses worden. Het vinden van de juiste microdosis is best lastig, omdat het je gevoel moet verbeteren en tegelijkertijd sub-perceptueel moet blijven. Dit betekent dat je weliswaar iets meer energie zou moeten voelen, maar geen high, laat staan een trip!

Mescaline gaat ook gepaard met een andere consumptie-methode dan LSD of paddo’s. Vaak worden mescaline-cactussen gekookt en wordt deze oplossing opgedronken. Dit werkt prima voor een macrodosis, maar een microdosis afmeten is op deze manier bijna niet te doen. Je kunt daarom beter de cactus laten uitdrogen en dan fijnmalen. Vervolgens kun je het gedroogde poeder consumeren. Op deze manier kun je het secuur afwegen en nauwkeuriger doseren.

Met dit in het achterhoofd raden we aan om ongeveer 0,5 gram gedroogd poeder te microdoseren. Een macrodosis is zo'n 20 gram, dus een microdosis is ongeveer 2,5% van een normale dosis. Dit geeft maar aan hoe klein een microdosis moet zijn.

Maar er is meer. Blijf lezen en ontdek de andere factoren waarmee je rekening moet houden.

Gerelateerd artikel

Hoe Vaak Moet Je Microdoseren?

Verschillende soorten mescaline

Verschillende Soorten Mescaline

Zoals gezegd, zijn er verschillende mescaline-cactussen. En elke cactus bevat ook weer verschillende hoeveelheden mescaline, waardoor het lastig te doseren is. Bovendien varieert het percentage mescaline niet alleen tussen soorten, maar ook nog eens tussen cactussen van dezelfde soort.

Leeftijd, kweekomgeving, stress en voedingsstoffen in de grond hebben allemaal invloed op hoe sterk een mescaline-cactus zal worden. Dus tenzij je een ervaren kweker bent, kun je nooit echt inschatten hoe krachtig de effecten zullen zijn.

Wanneer je kant-en-klare mescaline bestelt, kun je in dit opzicht een paar dingen doen. Hetgeen waarop je de meeste controle kunt uitoefenen, is de soort cactus die je koopt. Over het algemeen is de San Pedro gemakkelijk te vinden, evenals informatie over het gebruik ervan. Dus als je enigszins een idee wilt hebben van wat je kunt verwachten, kies dan deze soort.

Een 'normale' macrodosis is meestal tussen de 25 en 30cm cactus. Dus als je dit droogt en fijnmaalt, dan weet je dat het (ongeveer) 20 gram mescaline bevat.

Mescaline microdoseren

Mescaline Microdoseren

Met dit in gedachten kunnen we een globale inschatting van een microdosis van verschillende soorten mescaline-cactussen maken. Houd er alleen wel rekening mee dat onderstaande cijfers niet nauwkeurig zijn. Dit zijn ruwe schattingen. Je moet uiteindelijk zelf wat experimenteren om de juiste dosis te vinden.

 • Peyote: 0,25–1 gram
 • San Pedro: 0,5–1 gram
 • Peruvian Torch: 2,5–10 gram
 • Pure mescaline: 5–40 milligram

Bij microdosing moet je altijd met weinig beginnen. Vanuit daar kun je je dosis eventueel verhogen. Dit is niet zozeer vanuit veiligheidsoogpunt, maar heeft meer met je functioneren te maken. Als je de effecten kunt voelen, veroorzaakt dit bij lage doseringen vooral ongemak en afleiding, wat averechts werkt. De sleutel is het vinden van de minimale hoeveelheid die je kunt nemen voor het gewenste resultaat, niet het maximale!

Hoe vaak je een microdosis moet nemen, is lastig te zeggen. De meeste mensen microdoseren eens in de drie dagen. Anderen doseren echter elke dag, of slechts sporadisch. De gedachte achter elke drie dagen microdoseren, is dat het tolerantie kan voorkomen en lichaam en geest een pauze geeft.

Wat zijn de effecten van het microdoseren van mescaline?

Wat Zijn De Effecten Van Het Microdoseren Van Mescaline?

Gebruikers melden de volgende effecten wanneer ze de juiste dosis nemen:

 • Meer creativiteit
 • In een flow komen
 • Verbeterde stemming
 • Meer empathie
 • Meer zelfbewustzijn en inzicht
 • Het vermogen om cognitieve routines te creëren of juist te doorbreken

Als je te veel neemt, kan het een ongemakkelijk gevoel geven. Het is onwaarschijnlijk dat je een bad trip krijgt, maar je zult je waarschijnlijk wel geagiteerd voelen en aan concentratieverlies lijden. Oftewel, precies het tegenovergestelde van wat je hoopt te bereiken.

Wat zijn de bijwerkingen van het microdoseren van mescaline?

Tot op heden zijn er weinig bijwerkingen van microdosing bekend, zolang je de dosis maar laag genoeg houdt. Ook bestaan er nog geen wetenschappelijke studies naar het microdoseren van mescaline. Dit maakt het lastig te bepalen wat de bijwerkingen kunnen zijn als je het langdurig blijft gebruiken.

Het belangrijkste waar je wat dit betreft op moet letten, is je energieniveau. Hoewel meer energie wenselijk kan zijn is, kan het ook je nachtrust verstoren. Je kunt dit laatste voorkomen door in de ochtend te microdoseren. Op die manier is de stof uit je lichaam verdwenen tegen de tijd dat je naar bed gaat.

Gerelateerd artikel

Waarom Slaap Essentieel Is Voor Je Hersenen

Mescaline microdoseren: wel of niet doen?

Microdosing is per definitie experimenteel. Er is nauwelijks bewijs voor en het is lastig te zeggen hoe je het het beste kunt doen. Dit geldt vooral voor mescaline. Psilocybine en LSD worden (relatief) vaak gemicrodoseerd, maar dit is met mescaline niet het geval.

Dus als je zin hebt om mescaline uit te proberen, houd er dan rekening mee dat je in feite voor proefkonijn speelt. Zorg daarom goed voor jezelf, luister naar je lichaam en geest en doe geen domme dingen!

Max Sargent
Max Sargent
Max schrijft al meer dan tien jaar en is de afgelopen jaren in de cannabis- en psychedelische journalistiek beland. Hij heeft allerlei artikelen geschreven voor bedrijven als Zamnesia, Royal Queen Seeds, Cannaconnection, Gorilla Seeds, MushMagic en nog veel meer. Hij heeft dus een brede ervaring in deze branche.
Onderzoek Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken