Blog
Microdosing Ontrafeld Met Wise Rootz
5 min

Microdosing Ontrafeld Met Wise Rootz

5 min

Nu er steeds meer interesse is voor microdosing, zoeken merken als Wise Rootz naar nieuwe manieren om van psilocybine te profiteren. Lees verder en ontdek meer over Wise Rootz en hun speciale microdosing packs met o.a. cacao en andere nootropics.

Nu er steeds meer onderzoek naar de potentiële therapeutische eigenschappen van psilocybine wordt gedaan, is het geen verrassing dat een toenemend aantal mensen geïnteresseerd is in het experimenteren met deze stof. Maar het gebruik ervan kan wat tricky zijn, vooral als je er nog geen ervaring mee hebt.

Daar komt Wise Rootz om de hoek kijken. Dit bedrijf heeft als doel om klanten van natuurlijke, complete gezondheidsoplossingen te voorzien. Daarvoor heeft het een uniek assortiment microdosing packs ontwikkeld. Lees hieronder meer over Wise Rootz en ontdek hoe dit merk bezig is om het fenomeen van magic truffles microdoseren te ontrafelen!

Microdosing makkelijk gemaakt door Wise Rootz

Microdosing makkelijk gemaakt door Wise Rootz

Een hoop mensen hebben interesse gekregen voor het concept van microdosing. Maar als je nog geen ervaring hebt met psilocybine, word je misschien afgeschrikt door het idee om het te kopen en te gebruiken. Tegelijkertijd zijn ervaren gebruikers constant op zoek naar betere manieren om er hun dagelijkse welbevinden mee te bevorderen. Om tegemoet te komen aan deze wensen, besloten de oprichters van Wise Rootz met een uniek aanbod te komen.

Zo koos Wise Rootz ervoor om drie unieke microdosing packs samen te stellen. Elke box bevat met zorg geselecteerde magic truffles en ambachtelijk geproduceerde cacao, een natuurlijk ingrediënt boordevol flavonoïden en antioxidanten. Cacao bevat ook monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers), stoffen die het vermogen van het lichaam remmen om psilocybine af te breken. Hiermee zorgt het mogelijk voor een ander effect.

Bovendien bevatten de Full Focus en Peak Performance packs van Wise Rootz ook andere nootropics om een synergistisch effect teweeg te brengen met de psilocybine van de truffles en de flavonoïden en antioxidanten van de cacao. Het doel hiervan is om de zintuigen verder te stimuleren en de gezondheid op een dieper niveau te ondersteunen.

In tegenstelling tot andere microdosing packs met alleen psilobycine, is elke box van Wise Rootz met de grootste zorg samengesteld om een complete ervaring te bieden, gericht op gezondheidsbewuste klanten die hun welbevinden willen verbeteren. Wise Rootz kiest de magic truffles zorgvuldig op basis van sterkte, en gebruikt uitsluitend verse bean to bar chocolade om een unieke combi van smaken en effecten te bieden. Je ervaart dus niet alleen het effect van psilocybine, maar ook de subtiele synergie die alle ingrediënten samen teweegbrengen!

Wise Rootz Synergy Microdosing Packs: voor een compleet welbevinden

Wise Rootz Synergy Microdosing Packs: voor een compleet welbevinden

Bij Zamnesia vind je het volledige assortiment microdosing packs van Wise Rootz. En het is meer dan een doorsnee productlijn; het is een kans om jezelf onder te dompelen in een wereld vol synergetische gezondheidsvoordelen, gecombineerd met de kunst van bean-to-bar cacao en de subtiele nuances van microdoseringen psilocybine. Elke Wise Rootz box bevat 12 x 1g magic truffles, met daarnaast 12 losse doseringen cacao (waarbij sommige verrijkt zijn met andere nootropics). Het idee is dat je de doses truffles en cacao tegelijkertijd inneemt voor een veelzijdige ervaring die je welbevinden kan verhogen.

Daarnaast is elke Wise Rootz box voorzien van een unieke code die je toegang geeft tot de Wise Rootz microdosing app. Hiermee kun je:

  • je vooruitgang bijhouden;
  • doelstellingen bepalen;
  • je microdosing protocol organiseren en bijstellen;
  • gedetailleerde grafieken met betrekking tot je logboek bekijken;
  • herinneringen instellen.

De Signature Synergy Box

De Signature Synergy Box is het paradepaardje van Wise Rootz, en bevat slechts twee ingrediënten: microdoses psilocybine truffles en natuurlijke, bean-to-bar cacao. Ben je op zoek naar een evenwichtige, natuurlijke manier om de magische wereld van microdosing te ontdekken, dan is dit de box die je moet hebben. Neem gewoon elke drie dagen (één dag wel, twee dagen niet) een dosis verse cacao samen met een magic truffel-dosis, of volg je eigen microdosing protocol. Houd er rekening mee dat alle Wise Rootz microdosing boxen speciaal zijn ontworpen voor gebruik volgens het Fadiman protocol, waarbij je één dag wel, twee dagen niet gebruikt.

De Full Focus Microdosing Box

Deze box combineert natuurlijke cacao en magic truffles met twee andere populaire nootropics: Lion's Mane en Ginkgo biloba extract. Lion's Mane wordt vaak gebruikt als supplement en is gewild om zijn veronderstelde gezondheidsvoordelen, variërend van neurobescherming tot verlichting van spanning. Ginkgo biloba is een boom die oorspronkelijk in Oost-Azië groeit en daar al duizenden jaren als eten en volksmedicijn wordt gebruikt. Gecombineerd met de krachtige antioxidanten en flavonoïden van verse cacao en de unieke voordelen van truffles, is de Full Focus Microdosing Box ideaal als je scherp wilt blijven.

De Peak Performance Microdosing Box

Tot slot: de Peak Performance Microdosing Box. Deze bevat psilocybine en cacao, plus Cordyceps extract en MCT olie. Cordyceps wordt door velen als supplement gebruikt en heeft van oudsher een plaats in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege de vele gezondheidsvoordelen; van het verhogen van energie tot verbeterde seksuele prestaties. MCT-olie zit in talloze gezondheidssupplementen, en wordt beschouwd als een middel dat het lichaamsgewicht, metabolisme en energieniveau kan beïnvloeden. Deze box is perfect voor actieve mensen die zoveel mogelijk uit hun dag willen halen.

Alle Wise Rootz microdosing boxen bevatten vooraf afgemeten hoeveelheden psilocybine truffles die met zorg zijn geselecteerd. Ben je nieuw in de wereld van microdosing? Dan zijn deze boxen een geweldige start. Ze besparen je het gedoe van je doses zelf moeten afwegen en voorbereiden. Bovendien hoef je niet op zoek te gaan naar magic truffles; ook dat heeft Wise Rootz al voor je gedaan. Daarbij is elke box specifiek ontwikkeld met de beste natuurlijke ingrediënten om je gezondheid optimaal te ondersteunen.

Wat is microdosing? Meer over de voordelen en risico's

Wat is microdosing? Meer over de voordelen en risico's

Om de unieke voordelen van de microdosing packs van Wise Rootz te begrijpen, moet je eerst wat weten over microdosing in het algemeen. Wat zijn de potentiële voordelen, en de risico's?

Microdosing is het om de zoveel dagen 5 tot 20% gebruiken van een normale dosis van stoffen als psilocybine. Een gangbare dosering gedroogde magic mushrooms is meestal 1 à 2g, afhankelijk van de sterkte van het type paddo en je gewicht. Een microdosering komt in dat geval neer op 0,1–0,4g.

Zelfs krachtige psychedelische stoffen wekken bij zulke lage doses doorgaans geen merkbare high op (zoals een gevoel van euforie, hallucinaties of een verminderde motoriek). In plaats daarvan zeggen mensen die regelmatig microdoseren zich over het algemeen beter te voelen, minder spanning te ervaren en minder fysieke klachten te hebben.

Gerelateerd artikel

Hoe Vaak Moet Je Microdoseren?

De voordelen van microdosing

De voordelen van microdosing

Dat microdosing zo populair is geworden, heeft onder andere te maken met de groeiende stapel wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat psychedelica, in het bijzonder psilocybine, gunstige therapeutische effecten kunnen hebben. Deze onderzoeken hebben vooral gekeken naar mentale klachten, zoals depressie en angst. Maar ook bij andere gezondheidsproblemen worden deze stoffen onderzocht. Het is nog te vroeg om te zeggen of microdosing deze problemen echt kan verlichten, maar er is wel veel anekdotisch bewijs. Over het algemeen zeggen mensen voordelen te ervaren op het gebied van:

  • spanning;
  • angst of depressie;
  • de stemming;
  • cognitieve prestaties of creativiteit.

Bovendien claimen mensen dat ze gewoon kunnen blijven functioneren zonder dat ze ook maar enigszins bedwelmd raken. Verder lijkt de kans op een negatieve ervaring met psilocybine of andere psychedelica (een zogeheten 'bad trip') veel kleiner wanneer je microdoseringen in plaats van normale doses gebruikt.

Wat zijn de risico's van microdosing?

Wat zijn de risico's van microdosing?

Helaas weten we nog te weinig over microdosing en de precieze effecten ervan om conclusies over de veiligheid te kunnen trekken. Aan de andere kant wijst wetenschappelijk onderzoek erop dat het de bovengenoemde voordelen kan hebben. Uit de verhalen van gebruikers komt een vergelijkbaar beeld naar voren. Meestal zijn de ervaringen bijzonder positief.

Tegelijkertijd bestaan er wel zorgen over de impact van microdosing op mensen die (aanleg voor) een psychotische stoornis, schizofrenie of een bipolaire stoornis hebben. Onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat psychedelica als psilocybine de dopamine- en serotoninecircuits kunnen beïnvloeden, en psychotische episodes teweeg kunnen brengen (Vollenweider et al., 1998). Bij de meeste onderzoeken zijn bovendien geen mensen met dergelijke ziektes meegenomen.

Een ander serieus probleem behelst de herkomst van magic mushrooms of truffles. Helaas zijn psilocybine paddenstoelen in veel landen nog steeds verboden, waardoor mensen op ongereguleerde leveranciers aangewezen zijn. En omdat er zoveel soorten paddo's/truffles bestaan, allemaal met een ander effect, is het op de zwarte markt bijna onmogelijk om te weten wat je precies koopt. Ook is er een reële kans op intoxicatie als je per ongeluk de verkeerde paddenstoel gebruikt.

Gerelateerd artikel

Microdoseren Van Psychedelica En Cannabis

Microdosing met Wise Rootz: het nieuwste op het gebied van psychedelica voor je gezondheid

Microdosing met Wise Rootz: het nieuwste op het gebied van psychedelica voor je gezondheid

Microdosing is een hip fenomeen dat mensen van alle rangen en standen aanspreekt. En het is niet moeilijk om te begrijpen waarom, want uit steeds meer onderzoek blijkt dat het microdoseren van psychedelica, en dan vooral psilocybine, gunstige voordelen kan hebben. Dankzij Wise Rootz kun je dit nu zelf ervaren met hun innovatieve microdosing packs, allemaal met zorgvuldig samengestelde, natuurlijke microdoseringen magic truffles, cacao en andere nootropics.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Bronnen
  • Vollenweider, Franz X.1, 3; Vollenweider-Scherpenhuyzen, Margreet F. I.2; Bäbler, Andreas1; Vogel, Helen1; Hell, & Daniel1. . (December 1, 1998). Psilocybin induces schizophrenia-like psychosis in humans via a serotonin-2 agonist action. NeuroReport 9(17):p 3897-3902
Producten Smartshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken