Blog
Luxemburg legaliseert recreatieve wiet
1 min

Opnieuw Een Overwinning Voor Wiet: Luxemburg Legaliseert Cannabis

1 min

Luxemburg is het tweede Europese land dat de kweek en verkoop van recreatieve wiet legaliseert. Lees meer over de plannen van het land als het gaat om thuiskweek, juridische gevolgen en de fysieke verkoop.

Eerder vandaag heeft een meerderheid van de leden van het Luxemburgse parlement, met 38 stemmen voor en 22 stemmen tegen, een wetsvoorstel aangenomen om de thuiskweek en het bezit van wiet voor recreatief gebruik te legaliseren, weliswaar onder strikte voorwaarden. Dit besluit volgt enkele jaren na de laatste parlementsverkiezingen in 2018, toen het gebruik van medicinale wiet officieel werd toegestaan en gereguleerd.

Voor hobbykwekers is het aangenomen wetsvoorstel geweldig nieuws. Het houdt namelijk in dat de kweek van maximaal vier wietplanten per huishouden is toegestaan. Daarnaast mogen mensen in het openbaar maximaal drie gram wiet bij zich dragen. De nieuwe wet moet slechts nog in de Staatscourant verschijnen, een officiële overheidspublicatie waarin wetgeving, debatten en parlementaire zaken worden aangekondigd.

Gerelateerd artikel

Hoe Kweek Je Cannabis Op Een Willekeurige Plek In Je Huis?

Hobbykwekers kunnen volgende week al beginnen met kweken

Luxemburg legaliseert recreatieve wiet: Hobbykwekers kunnen volgende week al beginnen met kweken

Zodra de wet is aangenomen, kunnen Luxemburgers al vanaf juli dit jaar legaal hun eigen wiet kweken. Volgens sommige verhalen gebeurt dit mogelijk dit weekend of begin volgende week al. Het ministerie van Justitie houdt echter 'ergens in juli' aan en verschaft ook wat meer informatie met betrekking tot de verkoop van wietzaadjes:

"Zaden voor thuiskweek zijn in Luxemburg nog niet in de winkel te koop, daarom moeten mensen ze online of in het buitenland kopen", aldus het ministerie van Justitie. Ook werd opgemerkt dat men "controleert of de zaden in het betreffende land legaal beschikbaar zijn".

De straffen voor het bezit van kleine hoeveelheden cannabis, minder dan drie gram, worden ook versoepeld. Toch blijft het gebruik van wiet in het openbaar ook onder de nieuwe wet verboden. Luxemburg is het tweede land in de Europese Unie dat de stap zet tot de legalisatie van wiet. Het eerste land was Malta, dat in december 2021 het besluit nam.

Seedshop

Klik hier voor reguliere, feminized en autoflower wietzaadjes van de beste zadenbanken ter wereld.

View category

Aan de regulering van de kweek en verkoop wordt nog gewerkt

De pandemie heeft de vooruitgang van het wetgevingsproces aanzienlijk vertraagd. Het was dan ook lange tijd onduidelijk of het wetsvoorstel voor het einde van juli, dus voor het zomerreces, zou worden aangenomen. Gelukkig is dit nog op tijd gelukt, voordat de parlementsverkiezingen van oktober 2023 plaatsvinden en er mogelijk een andere regering in het Groothertogdom aan de macht komt.

De plannen om lokaal geproduceerde wiet in fysieke winkels aan volwassen inwoners te verkopen, zijn nog in de maak. Na het aannemen van de nieuwe wet, zal dit niet onmiddellijk gerealiseerd worden. Het is echter wel een onderdeel van de overkoepelende plannen voor de legalisatie van cannabis.

Zamnesia
Zamnesia
Zamnesia is expert in alles omtrent wiet en psychedelica. Door specialistische kennis te combineren met diepgaand onderzoek, creëert Zamnesia continu hoogwaardige content. Zamnesia is daarmee dé deskundige op het gebied van geestverruimende middelen.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken