Blog
Cannabis Kweken In Je Huis
4 min

Hoe Kweek Je Cannabis Op Een Willekeurige Plek In Je Huis?

4 min

Het kweken van een cannabisplant in je huis brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Het is echter wel te doen, als je het op de juiste manier doet. We hopen dat deze handleiding je helpt om je cannabisplant te geven wat ze nodig heeft. Ondanks mogelijke ruimtebeperkingen.

Veel van onze klanten zijn ervaren cannabiskwekers, maar we weten dat niet iedereen ervaring heeft. Er zijn vast veel lezers die net beginnen. Anderen willen van start gaan, maar weten niet hoe ze het moeten aanpakken. We hebben het daarbij vaak over kweektuintjes en kweekruimtes. Misschien denk je daarom dat cannabis alleen op die manier te kweken is. Gelukkig is dat niet het geval. Je huis is waarschijnlijk ook een prima plek om cannabisplanten te telen.

Worden de planten net zo groot als in een professionele kweekruimte of tuin? Reken daar maar niet op. De kans is groot dat je opbrengst minder dan optimaal is of zelfs mislukt. Je krijgt dus niet zoveel waarde voor elk zaadje.

Daarom luidt ons advies: als je een kweekruimte of tuin hebt, kweek dan niet in de woonkamer. Begin je echter net of heb je maar een klein beetje wiet nodig? Dan is kweken in de woonkamer zeker een optie.

Zaken Om Rekening Mee Te Houden Bij In Huis Kweken

Zaken Om Rekening Mee Te Houden Bij In Huis Kweken

Het is geen hogere wiskunde, maar houd wel rekening met een aantal zaken als je cannabis in huis wilt kweken.

TIME OF YEAR  Tijd Van Het Jaar

Zoals dat geldt voor de meeste planten, is het belangrijk dat ze voldoende zonlicht krijgen. Afhankelijk van je locatie kun je het beste met kweken beginnen in de lente/zomer. Is er ook dan niet genoeg licht? Overweeg dan een kweeklamp aan te schaffen.

SEED CHOICE  Zadenkeuze

Als je in huis wilt kweken, dan kun je het beste kiezen voor autoflowering planten. Gewoonweg omdat ze gaan bloeien, ongeacht de hoeveelheid licht. We hebben zelfs een handig overzicht met onze top tien autoflowering strains om mee te beginnen! Is privacy belangrijk? Zorg er dan voor dat de zaden die je kiest niet te grote planten worden.

Gerelateerd artikel

Top 10 Autoflowering Cannabis Soorten

PICKING THE BEST SPOT_1 De Beste Plek Kiezen

Hoewel elke ruimte geschikt lijkt zolang er licht binnenkomt, is niet iedere plek hetzelfde. Je hoofdfocus moet hier liggen op de blootstelling aan licht en privacy. Het laatste is overigens alleen in bepaalde gebieden van belang.

Als het mogelijk is, is een plek nabij een raam het beste. Niet elke vensterbank is echter geschikt. Zorg dat het grootste deel van de dag licht door het raam binnenkomt. Je autoflowering plant profiteert van zoveel mogelijk licht, dus benut de voordelen van de kweeklamp van de natuur, de zon, voordat je er zelf eentje aanschaft.

Wanneer je hebt gezorgd dat er genoeg licht is, moet je denken aan de privacy. Tenminste, als je ergens woont waar cannabis verboden is. Zorg ervoor dat je plant niet aan de kant van het huis staat waar de buren ernaar kunnen kijken. En garandeer dat ze niet zichtbaar is vanaf de openbare weg. De plant wordt niet heel hoog, zeker niet in huis, maar in conservatieve gebieden kun je wat dat betreft niet voorzichtig genoeg zijn.

Gerelateerd artikel

Hoeveel Zonlicht Heeft Cannabis Buiten Nodig?

LESS IS MORE  Less Is More

Het beste aspect van autoflowering planten: minimale bemoeienis is de sleutel tot succes. Wat betreft trainen, kun je het beste kiezen voor "low stress". Dit betekent dat je scheuten vanuit de hoofdstengel naar onderen buigt als deze stevig genoeg is, zodat overal evenveel licht komt. Daardoor is de plant in staat gelijkmatig te groeien. Als je GEEN autoflower kweekt, is het ook mogelijk je cannabisplant te toppen. Daardoor ontwikkelt de plant meerdere cola’s. Wacht totdat ze ten minste drie knopen heeft ontwikkeld, voordat je gaat toppen. Bovendien zou je er niet aan moeten beginnen als je alleen autoflowers kweekt.

In tegenstelling tot hoe je een gefeminiseerde fotoperiode cannabisplant kweekt, is snoeien niet noodzakelijk bij autoflowers. Als je dit wel wilt doen, wees dan erg terughoudend. En stop er sowieso mee na de eerste week van de bloeiperiode. Vergeet daarnaast niet om de plant te blijven draaien als deze op de vensterbank staat. Ze wordt daarbij het mooist als je er weinig aan doet en haar niet te veel verplaatst.

Hoe Kweek Je Cannabis Op Een Vensterbank Of In De Woonkamer?

Hoe Kweek Je Cannabis Op Een Vensterbank Of In De Woonkamer?

Nu je het hoe en wat weet, is het tijd om aan de slag te gaan.

Het Klaarmaken Van De Potten, Grond En Nutriënten

De omvang van je plant staat direct in verhouding met hoeveel ruimte de wortels hebben om te groeien. Op de meeste vensterbanken is geen ruimte voor potten van 10 liter, maar een pot van 2 liter of iets meer is prima. De plant behaalt dan niet haar maximale hoogte, maar de meeste mensen willen toch geen enorm exemplaar in huis hebben. Wat betreft het grondmengsel; kies voor een hoogwaardig potgrondmengsel.

Het is de moeite waard op zoek te gaan naar voedingsrijke grond die geen extra supplementen behoeft. Als dat niet mogelijk is, vermeng dan een voedingsmiddel met de aarde.

Wij hebben toevallig ook een makkelijke oplossing voor de kwestie voedingsstoffen. Je hoeft onze Monster Bud Mix alleen maar in de grond te doen voordat je het zaadje plant. Daarna kun je gewoon afwachten, omdat je plant de hele groeiperiode voldoende voedingsstoffen heeft.

Ontkiem Rechtstreeks In Je Potten

Ontkiem Rechtstreeks In Je Potten

Er zijn diverse methodes mogelijk, maar rechtstreeks in de pot ontkiemen is het effectiefst als je in huis kweekt. Maak gewoonweg een gat dat zo diep is als de lengte van een vingerkootje en stop het zaadje daarin. Bedek het gaatje met aarde en doe er wat water bij. Wacht ongeveer 3–7 dagen en je ziet een zaailing uit de grond verschijnen. Zorg ervoor dat de aarde vochtig blijft, door water te sproeien met een plantenspuit. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kies dan voor onze makkelijke Smart Start-kit. Daarmee krijgen je zaailingen de gezondste start die maar mogelijk is. Indien gewenst, kun je hier meer lezen over alle details van het ontkiemen.

Houd De Planten In De Gaten, Geef Water Indien Nodig

Op dit punt kun je alleen maar toekijken, afwachten en water geven. Afhankelijk van de warmte van de omgeving, heeft je cannabisplant twee tot drie keer per week vocht nodig. Zorg bovendien voor een verse luchtstroom. Als je in een warmer klimaat woont, draai de plant dan als de zonnestralen fel zijn.

Oogst Zoals Gewoonlijk

Cannabis Oogsten

Als het eenmaal tijd is voor de oogst, kun je de plant net zo behandelen als je anders zou doen. Omdat je een laagblijvende autoflowering plant kweekt, is het vaak prima om gewoon de hoofdstengel door te snijden. We adviseren echter om tak voor tak af te knippen. Daarna ga je het plantmateriaal bijknippen. Bewaar daarbij de suikerblaadjes om er later hasj van te maken. Als je de toppen hebt bijgeknipt, leg je ze 10–15 dagen te drogen op een donkere, droge plek. Daarna heb je prachtige cannabis ter beschikking! Voor een uitgebreide handleiding over het drogen en curen van wiet voor de beste smaak, lees je onze blog Cannabistoppen: Drogen en curen.

Wat Te Verwachten Van Wiet Die Buiten Een Kweekruimte Is Gekweekt?

Wat Te Verwachten Van Wiet Die Buiten Een Kweekruimte Is Gekweekt?

Krijg je hiermee de grootste cannabisplant met de hoogste opbrengst ter wereld? Nee, zeker niet als de plant minder dan 18–24 uur zonlicht per dag krijgt. Wordt het wel een prachtig exemplaar als je haar goed verzorgt? Absoluut. Het is niet optimaal en als je een kweekruimte of tuin hebt, is er geen reden om voor de woonkamer te kiezen, maar als je voor de lol kweekt en alles graag eenvoudig houdt, probeer het dan gewoon. En laat ons weten hoe het is gegaan!

Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Antonio Ordoñez
Miguel Ordoñez bezit een AB Mass Media and Communications-diploma. Deze ervaren schrijver draait al 13 jaar mee en voorziet de lezer sinds 2017 van cannabisgerelateerde content. Hij heeft zijn diepgaande kennis over het onderwerp opgebouwd door persoonlijke ervaringen en nauwgezet onderzoek.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken