Blog
Moeten Beginners Kiezen Voor Autoflowering Wietsoorten?
4 min

Moeten Beginners Kiezen Voor Autoflowering Wietsoorten?

4 min

Benut de kracht van autoflowering genen, zodat je eerste grow makkelijk en plezierig verloopt. Deze taaie soorten zijn goed bestand tegen ziektes en je oogst ze veel sneller dan fotoperiodieke planten. Ontdek hier de voor- en nadelen van autoflowers en waarom ze uitkomst bieden als je voor het eerst wiet kweekt.

Autoflowering wiet is ontzettend makkelijk te kweken. Dit maakt het ideaal voor beginners. Deze planten zijn sterk en ongelooflijk goed bestand tegen plagen en ziekten. Bovendien oogst je ze veel sneller dan fotoperiodieke soorten. In dit artikel leggen we uit waarom beginners het beste kunnen kiezen voor autoflowering genen.

Wat Is Autoflowering Cannabis?

Wat Is Autoflowering Cannabis?

Autoflowering wietsoorten bevatten speciale genen. Hierdoor onderscheiden ze zich van andere wietsoorten. Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van sativa en indica strains. Deze subsoorten van cannabis vertonen morfologische verschillen qua hoogte, omvang en bladvorm.

Een derde, minder bekende subsoort van cannabis is de donor van autoflowering genen: Cannabis ruderalis. Dit type cannabis is afkomstig uit de barre klimaten van Rusland en omstreken. Daar ontwikkelde het de eigenschap te kunnen bloeien, groeien en voortplanten voordat de winter invalt.

Zuivere Cannabis ruderalis soorten zijn niet bijzonder. Ze zijn klein, niet productief en lijken op onkruid. In feite is de naam ‘ruderalis’ afkomstig van het Latijnse woord ‘rudera’ wat ‘puin’ betekent. De naam is een eerbetoon aan het feit dat de subsoort onder zware omstandigheden zonder hulp kan ontspruiten in greppels en gebarsten grond.

Het autoflowering gen in deze planten is echter van grote waarde. Veredelaars hebben deze kleine en duurzame soort op gewiekste wijze gekruist met cannabis cultivars van wereldformaat. Zo zijn indrukwekkende autoflowering kruisingen ontstaan.

Een breeder kruist een soort met veel THC, CBD of terpenen met een ruderalis plant. De oorspronkelijke soort is als gevolg hiervan gemakkelijker te kweken. Ook de weerstand verbetert. Dit maakt ze ideaal voor beginners.

Hoe Werken Autoflowering Wietplanten?

Hoe Werken Autoflowering Wietplanten?

Autoflowering wietplanten bloeien op basis van een ingebouwde genetische timer. Hun externe omgeving heeft geen invloed op het moment waarop ze toppen gaan produceren. Ze maken de overgang van de vegetatieve fase naar de bloei uitsluitend op basis van hun leeftijd. De meeste soorten voltooien hun levenscyclus binnen 8–11 weken. De bloeitijd bedraagt ongeveer 5 weken.

Fotoperiodieke strains vertrouwen op externe signalen om de overstap te maken van groei naar de bloei. Deze planten herkennen een afname in het aantal uren daglicht. Dit is voor hen het teken dat het koudere herfstweer nadert.

De meeste fotoperiode soorten zijn afkomstig uit streken met een minder streng klimaat. Ze proberen dus zo lang mogelijk in de vegetatieve fase te blijven. Daardoor kunnen ze heel groot worden en een overvloed aan zaaddragende toppen ontwikkelen. Hun gevoeligheid voor de lichtcyclus (fotoperiode) vertelt hen dat het tijd is voor de reproductie.

Gerelateerd artikel

Autoflowering Versus Fotoperiode Cannabis

Waarom Moeten Beginners Kiezen Voor Autoflowering Strains?

Autoflowering wiet is veel makkelijker te kweken dan het alternatief. Hun snelheid is ongeëvenaard en ze kunnen goed tegen verwaarlozing en sub-optimale omstandigheden. Hier zijn een aantal redenen om autoflowers te kweken:

De lichtcyclus behoeft geen aanpassing

De Lichtcyclus Behoeft Geen Aanpassing

Vanwege de autoflowering eigenschap hoef je de lichtcyclus niet aan te passen om je binnenplanten tot bloei te dwingen. Stel je timer standaard in op een schema van 18/6 en laat je planten hun ding doen. Autoflowers haasten zich ook buiten zelfstandig van zaad tot oogst. Je hoeft niet te wachten tot de dagen korten om toppen te zien ontwikkelen bij je planten.

Snelle groeicyclus

Autoflowering planten zijn verrassend snel. Na het ontkiemen van je zaden, rook je na ongeveer 10 weken je eerste lading zelfgekweekte wiet. Wachten valt niet mee, vooral niet als je net begint, dan is het soms ondraaglijk. Met autoflowering strains heb je niet zoveel geduld nodig om de vruchten te plukken van je arbeid.

Je hebt minder ruimte nodig

Je Hebt Minder Ruimte Nodig

De meeste autoflowering planten worden ongeveer 100cm groot, als ze dat al halen. Je kunt ook LST gebruiken om hun hoogte verder te beperken. Heb je ruimtegebrek? Dan kun je zelfs een clandestien kweekproject starten in een leeg keukenkastje of aangepaste emmer.

Discreet

Soms is het verstandig je hobby voor jezelf te houden, afhankelijk van waar je woont op deze wereld. De snelheid het formaat van autoflowers maken discreet kweken een stuk eenvoudiger. Kweek ze buiten in het bos als onderdeel van een guerrillaproject of kies voor een aangepaste PC kast om ontdekking te voorkomen.

Resistente genetica

Resistente Genetica

Deze duurzame planten zijn bijzonder vergevingsgezind wat betreft kleine fouten en onvoorziene omstandigheden. Kwekers staan voor de nodige uitdagingen tijdens het kweekproces. Denk aan plagen, schimmels en slechte weersomstandigheden. Autoflowering strains zijn vaak flexibeler en behappen deze negatieve factoren een stuk beter.

New-school autoflowers leveren mooie resultaten

De eerste autoflowering soorten werden geassocieerd met een matige opbrengst van minder sterke wiet. Maar de wereld van veredeling staat niet stil. Dankzij recente ontwikkelingen kunnen nieuwe autoflowers concurreren met fotoperiodieke strains voor wat betreft het oogstgewicht en het cannabinoidengehalte.

Gerelateerd artikel

Top 5 Hoogproductieve Autoflowering Soorten

De Nadelen Van Autoflowering Soorten Voor Beginners

Klinkt het allemaal als te mooi om waar te zijn? Autoflowers zijn echt geweldig, maar kennen uiteraard ook nadelen. Als beginner is het goed om te weten wat je kunt verwachten. Lees verder en ontdek de nadelen van het kweken van autoflowers.

Lastig te trainen

Lastig Te Trainen

Met LST kun je autoflowers temmen. Toch kun je toppen en high-stress trainingstechnieken beter achterwege laten. Autoflowers groeien zo snel dat ze weinig tijd hebben om te herstellen van eventuele schade. Het resultaat is een groeiachterstand en een minder rijkelijke oogst.

Minder opbrengst

De moderne autoflowers produceren aanzienlijk meer wiet dan vroeger. Toch is de uiteindelijke opbrengst nog steeds beperkt, zeker vergeleken met gigantische, fotoperiodieke monsterplanten. Next-gen autoflowers trakteren zeker op een goede buit, maar vaak oogst je niet meer dan 200g/plant. Daarentegen bestaan er fotoperiodieke soorten die maar liefst 2kg/plant produceren!

Minder intense effecten

Minder Intense Effecten

Het THC-percentage van autoflowers schommelt gemiddeld rond de 20%. Een autoflower met 28-30% is zeldzaam. Dit tref je wel aan bij nieuwere fotoperiodieke soorten. Toch moet je autoflowering strains niet onderschatten, want de kracht neemt nog altijd toe.

Gerelateerd artikel

Zijn Autoflowering Cannabissoorten Minder Krachtig Dan Andere?

De Beste Autoflowering Wietsoorten Voor Beginners

Je bent nu bekend met alle ins en outs van autoflowering cannabis. Het is tijd aan de slag te gaan! Elke kweker hoopt op het beste als hij begint met kweken. Natuurlijk gaat kweken gepaard met vallen en opstaan. Als je de juiste genen kiest, begin je in elk geval goed.

Wil je je eerste project binnen uitvoeren, in een tent of kweekruimte? Verdiep je dan in de beste autoflowers voor binnenkweek. Wietsoorten zoals Blueberry Automatic bevatten heerlijke terpenen, terwijl Monster Dwarf ideaal is voor discrete projecten.

Monster Dwarf Automatic (Zamnesia Seeds) feminized

(148)
Ouders: Skunk x Ruderalis
Genetica: Sativa dominante autoflower
Bloeitijd: 8-9 weken
THC: 12%
CBD: 0-1%
Bloei soort: Autoflowering

Als je van plan bent om in je kas of tuin te kweken, ontdek dan onze beste autoflowering genetica voor buiten. Strains als Northern Lights Automatic en Diesel Automatic bieden legendarische genen in een gemakkelijk te kweken, autoflowering pakketje!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Kweken Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken