Blog
Politieke Partij: Cannabis Is Safer Than Alcohol (CISTA)
2 min

Politieke Partij: Cannabis Is Safer Than Alcohol (CISTA)

2 min
Nieuws Wetgeving
Een nieuwe politieke partij is opgericht in het Verenigd Koninkrijk. Het voornaamste doel: Het doorvoeren van de hoognodige drugshervormingen.

Als het gaat om de politiek, is het heel eenvoudig om gedesillusioneerd te raken, dankzij de huidige trends van moddergooien, leugens en zinloze beloften. Velen zien de politiek als "old boys club" waar zaken worden besloten achter gesloten deuren en waar het meer gaat om wie je kent dan om wie je bent. Daarom worden de meeste politieke partijen beschouwd als een en dezelfde, met maar weinig onderlinge verschillen. Dit is vooral het geval in het Verenigd Koninkrijk, waar ik dit stukje schrijf.

Een trend die maar blijft hangen, bij de politieke partijen in het Verenigd Koninkrijk, is de terughoudendheid om cannabis te omarmen, ondanks de aanmoediging van wetenschappelijke denktanks en politiek adviseurs het te accepteren. Het helpt ook niet dat de Britse media sterk bevooroordeeld is, als het gaat cannabis, en maar al te blij om op een sensationele manier angst te kunnen zaaien.

Er is echter een nieuwe politieke partij opgedoken, die hoopt dit te veranderen. De recent opgerichte "Cannabis Is Safer Than Alcohol" partij, CISTA in het kort, heeft zichzelf gevestigd om de aandacht te vragen voor hervormingen van het drugsbeleid. Deze partij heeft maar een missie en heeft veel financiële middelen. Gehoopt wordt dat ze in staat zullen zijn te informeren over de echte voor- en nadelen van een legale cannabis markt.

PARTIJEN MET SLECHTS EEN MISSIE

Omdat CISTA slechts een missie heeft, kan je je afvragen wat het voor zin heeft. Een partij, die slechts staat voor een enkele zaak, zal waarschijnlijk niet worden gekozen. Dit is zeker waar, maar slechts het verkiesbaar stellen zal helpen hun boodschap te verspreiden. Partijen met een enkele missie, zoals CISTA, gieten al hun bronnen in het onderzoeken en bewijzen van slechts een punt, waardoor ze meer investeren dan een standaard politieke partij zou doen. Dit heeft vaak tot gevolg dat de bevindingen en het beleid van deze partijen worden opgenomen in de inzichten en verkiezingsprogramma's van grotere partijen.

HET VERKIEZINGSPROGRAMMA

CISTA heeft recent haar verkiezingsprogramma gepubliceerd. Hierin wordt vermeld hoe de partij campagne zal voeren voor een Royal Commission om het huidige drugsbeleid in het Verenigd Koninkrijk te beoordelen. Ze willen ook een wereldwijde cannabis conferentie organiseren in Londen, het legalisatie beleid in andere landen evalueren en een kosten-baten analyse maken voor een legale cannabis markt in het Verenigd Koninkrijk.

Paul Birch, de leider van CISTA, zei in een gesprek over de partij en het verkiezingsprogramma: "We hebben al honderden jaren een gereguleerde alcoholmarkt in het Verenigd Koninkrijk. Voor het welzijn en de gezondheid van het volk hebben we ook een gereguleerde cannabis markt nodig." Hij zei ook dat zowel Labour als de Conservatives de zaak niet behandelen. Hoewel de Liberal Democrats en de Green Party de drugswetten wel willen hervormen, zei hij dat er een enkele kans is dat beide partijen de verkiezing zullen winnen of drugshervormingen een dringende zaak maken in elke coalitie, of ander partnerschap, binnen de Conservatives of Labour.

De publieke mening over cannabis is op dit moment verdeeld in het Verenigd Koninkrijk en loopt wat achter, vergeleken met de rest van de wereld. Het is in elk geval zeker dat de enorme inzet van mensen, zoals de mensen achter CISTA, dit langzaam maar zeker helpt veranderen.


Read more about
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken