Blog
Purple Punch (Zamnesia Seeds) feminized
3 min

Purple Punch: Smaak, Kracht En Schoonheid — Alles In Één

3 min

Smaak, kracht en schoonheid. Purple Punch heeft het allemaal voor indica-liefhebbers die eens wat anders willen kweken. Tegen de oogsttijd beloont ze je met krachtige en lichtpaarse toppen die rijk zijn aan heerlijke smaken.

Purple Punch is veredeld om de dorst van indicaliefhebbers te lessen. De veredelaars achter deze soort wilden de indica-puurheid van de oudersoort Granddaddy Purple verrijken met de meer stimulerende sativa-genetica van de hybride Larry OG. De kruising bleek een immens succes. Het resulteerde in een indica-dominante soort boordevol THC en een smaakvol scala aan aromatische terpenen.

PURPLE PUNCH: GROEIKENMERKEN

Dit indica-dominante genetische profiel zorgt ervoor dat Purple Punch een relatief klein en gedrongen formaat behoudt tijdens het groeiproces. Hierdoor is ze geschikt voor binnen- en buitenteelt. In een beperkte ruimte doet ze het daarbij bijzonder goed. Met dit formaat is ze ook interessant voor kwekers die planten zoeken die geen opvallende hoogtes bereiken. Ze is dus een geweldige variëteit indien je je teelt discreet wilt houden.

Gerelateerd artikel

De Beste Wietsoorten Voor 2024

Purple Punch is werkelijk een schitterend exemplaar om te aanschouwen tijdens de bloeifase. Haar bladeren zijn breed en hebben sterke, dikke vingers door het gewicht van een glinsterende laag trichomen. De toppen zelf zijn klein en compact, maar wel serieus sterk. Bovendien zijn ze bedekt met veel plakkerige, THC-rijke hars en versierd met oranje stampers. Afhankelijk van het fenotype, variëren de toppen van deze soort van lichtgroen tot donkerpaars.

Purple Punch is een vergevingsgezinde en robuuste soort die ruimte biedt voor foutjes. Ze is goed bestand tegen ziektes en strijdvaardig tegen bepaalde plagen en pathogenen.

Purple Punch (Zamnesia Seeds)bekijk purple punch

DE EFFECTEN EN GEHALTES CANNABINOÏDEN

De Effecten En Gehaltes Cannabinoïden

Purple Punch is niet alleen veredeld om haar indica-dominante eigenschappen. Bij haar ontwikkeling hebben de veredelaars zich ook gericht op het bevorderen van de hoogst haalbare gehaltes THC. Na intensieve veredeling en laboratoriumanalyses blijken deze dichte toppen THC-gehaltes te bevatten van rond de 25%. Deze astronomische concentratie van dit psychotrope molecuul draagt bij aan een high die onmiddellijk inzet en uren aanhoudt.

Al een paar seconden na het nemen van een trekje van een joint of blunt, voel je een zware, maar aangename sensatie in je lichaam. Dit effect ontspant de spieren. Het laat daarbij eventuele onrust die voor pijn zorgt, verdwijnen. Deze sensatie trekt ook naar het hoofd, waar het spanning in de kaak verlicht en zorgt voor zware oogleden.

De indica-aspecten van deze soort maken Purple Punch aangenaam en verdovend. Een hijsje van een bong met deze toppen voor het slapengaan helpt tegen irrationele ideeën, laat stress en zorgen verdwijnen en draagt bij aan een rustgevende en verfrissende nachtrust.

Purple Punch heeft echter niet alleen indica-effecten. Haar genetische samenstelling bestaat voor 40% uit sativa-genetica. Dit voegt een vleugje stimulatie toe aan de high. Wat anders een overweldigende, verdovende high zou zijn, gaat nu samen met een motiverend en euforisch effect. Daardoor is het ook mogelijk om Purple Punch overdag te roken of zelfs bij een wake-and-bake als je als ervaren blower bestand bent tegen hoge THC-gehaltes in de ochtend.

Merk Zamnesia Seeds
Genetica 90% Indica/10% Sativa
Ouders Granddaddy Purple x Larry OG
Bloeitijd 7-9 weeks
THC 21%
CBD Laag
Opbrengst Indoor 550 - 650 gr/m²
Opbrengst Outdoor 700 - 800 gr/plant
Hoogte (Indoor) 100 cm
Hoogte (Outdoor) 150 cm
Oogst (Outdoor) September
Beschikbaar Als Feminized Zaden

De sativa-elementen van de high bieden een inspirerende en creatieve gemoedstoestand. Rook je Purple Punch voordat je gaat schrijven of schilderen? Dan voorziet de plant de radertjes van je geest van olie en krijg je een laserfocus.

De combinatie van sativa- en indica-elementen resulteert in een evenwichtige en veelzijdige ervaring. Het enorme THC-gehalte maakt de soort vooral geschikt voor ervaren gebruikers. Wil je de grenzen nog verder verleggen? Overweeg dan om edibles en oliën te maken.

PURPLE PUNCH: POPULARITEIT EN LEUKE WEETJES

Purple Punch: Populariteit En Leuke Weetjes

Purple Punch is een bijzonder populaire soort onder indica-liefhebbers. Veel blowers zijn aangetrokken tot deze cannabissoort vanwege de kalmerende, ontspannende en vaak verdovende effecten. De indica-genetica in deze soort stamt af van een legendarische stamboom met de oudersoort Granddaddy Purple en de voorouders Purple Urkle en Big Bud. Deze soorten hebben niet alleen kalmerende genen doorgegeven; deze kant van de familie heeft ook gezorgd voor de geweldige smaken en aroma’s van Purple Punch.

Gerelateerd artikel

Top 5 Indica Strains Voor 2024

De toppen van deze soort bieden een complex scala aan terpenen, die de smaakpapillen direct na inhalering prikkelen. Deze mix van chemicaliën bestaat uit de contrasterende en tegelijk complementaire smaken van druiven, snoep, bosbessen, skittles, scherpte, zoetheid en tropisch fruit.

VOOR WIE IS PURPLE PUNCH?

Voor Wie Is Purple Punch?

Uiteindelijk is Purple Punch een soort voor iedereen. Sommige blowers voelen zich echter meer tot de plant aangetrokken dan anderen. Ze is absoluut een grandioze recreatieve variëteit, wanneer je vooral van slaperige en rustgevende effecten houdt. Deze gaan echter gepaard met euforische en opwekkende sensaties.

Met een THC-gehalte van 25% is Purple Punch zonder twijfel een van de krachtigere soorten. Beginnende blowers hebben daarom soms moeite met het gebruik van deze soort en raken al snel overweldigd. Purple Punch is dan ook geschikter voor ervaren blowers die reeds bestand zijn tegen sterkere soorten.

Purple Punch is ook een geweldige medicinale soort. Haar sedatieve, verzachtende en kalmerende high werkt fantastisch tegen pijn, een slecht humeur, slaapproblemen en andere kwaaltjes.

Ze is daarnaast een regelrechte connaisseur-soort. Veel cannabisgebruikers beschouwen de psychoactiviteit slechts als een onderdeel van de cannabiservaring. Voor deze mensen spelen ook smaak en aroma een belangrijke rol. Het testen van een paar topjes van deze soort is daarbij zoals het lurken aan goede wijn. Alleen dan met meer smaak!

Luke Sumpter
Luke Sumpter
Luke Sumpter heeft een diploma in de Klinische Gezondheidswetenschappen en een passie voor het kweken van planten. Inmiddels werkt hij al zeven jaar als professioneel journalist en schrijver op het gebied van cannabis en de wetenschap.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken